Карадайъ: Британците оцениха ЕС

Вотът на Острова може да интегрира Съюза
25 юни 2016 20:38, Анисия Иванова
58
Карадайъ: Британците оцениха ЕС
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в Смолян резултатите от референдума във Великобритания като оценка на британските граждани за състоянието на ЕС в настоящия момент. ЕС стигна до това състояние със своята инерционност и затваряйки си очите пред радикалните, крайните, националистическите елементи, заяви Мустафа Карадайъ.

Според него референдумът като резултат "може да послужи за една по-дълбока мотивация за по-сериозна вътрешна интеграция в ЕС". Според председателя на ДПС един от уроците от британския референдум е, че по глобалните въпроси Европейският съюз не може да функционира като сбор от 27 или 28 държави, които имат 27-28 различни позиции.

Мустафа Карадайъ изрази убеденост, че ЕС има сили и ще стигне до формулата за консолидация и посоката за своето развитие, така че да намери мястото си като световен лидер. Председателят на движението разкритикува търпимостта и в България, и в Европа към "надигащия се национализъм, крайни и радикални елементи".

Докато ЕС си затваря очите пред евроскептиците, пред надигащия се национализъм, това е посоката /резултатите от референдума/, смята депутатът, пише БТА.

Според него ГЕРБ и БСП гласуват "за прищевките на Валери Симеонов за насаждане на страх и омраза в обществото".

Лидерът на ДПС се произнесе срещу закона за промени в Наказателния кодекс, криминализиращи радикалния ислям. Радикално течение има във всички религии, допълни Карадайъ. По негова оценка с промените в НК в обсега на радикалния ислям ще попаднат и текстове, "които съществуват и в другите свещени книги". Във всяка една от свещените книги, ако търсим такива текстове, ще намерим, допълни председателят на ДПС.

Не само в България, на Балканите бурки няма и не е имало, заяви Карадайъ. Според него в парламента си затварят очите за това и гласуват закон по несъществуваща тема.

Мустафа Карадайъ, който е депутат от Смолянски избирателен район, участва в разширено заседание на Областния съвет на ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
gosttt преди 7 години
Референдума е знак на Европейските лидери за да си променят политиката да направят съвременна политика , а не да насаждат национализим и омраза както правят в България !
30
0
 
0
 
! Отговори
ПАПА преди 7 години
До АнонименКато гледам и на теб не ти се отдава!
29
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 7 години
Много е умен този, много....титан на простотията, много е тъпо да не можеш да намериш един умен човек за лидер.
28
2
 
7
 
! Отговори
nonımen преди 7 години
Как ли му диктуват на тоя в движение. Какво разбира от политика аджаба?
27
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
"Изобщо как е възможно бг политик депутут да не може да говори български????"Може, може!Я му прочети биографията, и ще видиш, че не само знае езика, но и преподавател във вуз е бил!!! Но, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!Какво падение само!Сричащ едвам едвам на български, да ни поучава, да дава акъл, че и виШо да има, и то -от български вуз...
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият лидер на ДЪПЪСЪ е бил преподавател в Нов Български университет, а също и в комисията по следприватизационен контрол, да не забравяме, че Блейски на 21 години беше в борда на директорите на пристанище Варна. Е сега как да обяснявам на децата си учете- кога имат яркия пример на горните образи- един от тях заяви че е убит, а беше следовател с ранг на областен прокурор. Децата пораснаха и разбраха, че горното няма как да се случи и с обучение в Харвад или Йейл, ако зад теб не стои копейка.
25
1
 
5
 
! Отговори
тт преди 7 години
Всяко чудо за три дни утре др новини
24
2
 
7
 
! Отговори
А Борисов на шопски преди 7 години
говори,той не трябва ли също да се говори на български на обществени места
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наи голямото предателство на тъи наречените политици че разрешиха създаването на две турски партии които в момента играят театър че уж са една срещу друга това е много голямо заблуждение когато доиде денят х ще видите как ще се обеденят и ще деистват като юмрук срещу продажните ни политици
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пък, с основно образование, не знаещ дори български, тръгнал да ми коментира Великобритания и Европа.
21
2
 
11
 
! Отговори
ha ha haaa преди 7 години
Този е "разбрал" всичко наобратно....Ама кво да правиш - акъл.... Или имаш или не....Скоро брадатите изчезват от Европа, или няма ЕС....Спират се размножаването на малцинства - или няма ЕС....Който не го е разбрал....
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо как е възможно бг политик депутут да не може да говори български????
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чаклами като този да не се обаждат!!!Този да хваща влака за Истанбул.Ако имаше държава турски партия в Бг отдавна да беше ЗАБРАНЕНА а такива като Хидролога да бяха в затвора.
18
2
 
12
 
! Отговори
Истината за ДПС преди 7 години
ДПС е етническа, но от мозъка до костите проруска партия. Не е случайно, че парите от ЕС се крадат като за последно - милионери са ДПСарите, а народът на гурбет да носи цимент и тухли за да носи хляб вкъщи. Никога няма да ви донесат радост тези пари, а и няма да живеете вечно!
17
3
 
11
 
! Отговори
Мургавелец преди 7 години
На какъв език изказа тая умна мисъл Карадая ефенди, че българския му е потресаващ? Той изобщо как тълкува нещата - да се връщаме към СССР дето го откърмиха и изгледаха ли?
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dumi na KAMERUN,,TURCIA nqma da priemem v evrosuyuza do 3000 god.Dumi na ERDOGAN,,KAMERUN ni davashe srok do 3000 god a puk negovoto vreme bilo 3 dena v evrosuyuza,smeshnici
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Karadayi kak e PUTIN?vashiyat gospodar i nedey da govorish ot imeto na turcite
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА, сложиха му оценка ''слаб''. А СЕГА И В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЩЕ СЕ ИЗКАЖАТ ПО ВЪПРОСА С БЕЖАНЦИТЕ, НАСИЛСТВЕНАТА ИСЛЯМИЗАЦИЯ И ПЕТОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ.
13
3
 
21
 
! Отговори
VIC преди 7 години
Този човек *коментира* ЕС и Британия ?Та той не може да говори и разбира български език , има завършен 6 клас , и говори само ромски език .Вие Шегувате ли се ?
12
4
 
2
 
! Отговори
do karaeba преди 7 години
Arkadash gledai si stadoto vasheto,ne gi miali hanglichanite dleche si ot istinata