Brexit? В полето на глупостта България не е сама!

Нека оставим Англия на Англия, призова Анри Кулев
27 юни 2016 19:30, Анисия Иванова
35
Brexit? В полето на глупостта България не е сама!
Снимка: Bulgaria On Air

В полето на глупостта на България не е сама, обяви каза художникът Анри Кулев пред Bulgaria ON AIR, който коментира образа на Brexit през очите на карикатурата.

"Самите англичани не знаят какво точно се случва. Човечеството е прекалено голямо, за да се съсредоточим само в една точка. Нищо страшно няма, нека излязат англичаните от ЕС. Опитите за нов референдум са абсурд. Ситуацията е илюстрация, че в полето на глупостта България не е самотна", каза Анри Кулев.

Според него "единността е еманация на фалша и всичко е едно чудовищно фалшименто".

"Прокрадват се обидни и нахални български коментари как старите съсипват бъдещето на младите. Дайте шанс на възрастното поколение във Великобритания, нали това е демокрацията. Нека оставим Англия на Англия", призова карикатуристът.

Анри Кулев добави, че анимацията "Пук" вече е показана в софийските и варненските кина. Той е на мнение, че много малко хора се занимават с българска анимация, но не се чувства обиден от този факт.

"Обидно е, когато се говори, че българското кино се определя като слабо, а не се прави аналог с държавата. Цяло щастие е, че "Пук" се случи. Надеждите ни са, че с добрината си тези филми биха внесли яснота в детския живот. Да се мисли за комерсиален успех е смешно", разясни творецът.

Той добави, че Националният филмов център трябва да бъде поддържан от Министерство на културата, тъй като това е негово задължение. Въпреки това подкрепата никога не е достатъчна.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
министър на халтурат преди 7 години
Цяло щастие че на Walt Disney са му помогнали министерството на култарата на САЩ....
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анри Кулев е сексманиак и съзнанието му е заето със цицци и ***, затова няма право да дава квалификации за глупостта на този или онзи.
20
3
 
5
 
! Отговори
ааа преди 7 години
анри кулев кулев да си гледа халюцинациите
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 години България върви към светлото евроатлантическо бъдеще, но комунисите и пречат да го достигне - муууу-хааа-хааа-хаааааа
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РАДМи карай си западния таралясник, кой ти пречи, никой не те кара да купуваш руско жигули, то и без това такава кола няма от 20 години вече.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не знам колко трябва да е невеж човек,че да сравнява Англия,дето никога не е имало руски ботуш и комунизъм с България.....В Гърция също не е имало "руски ботуш и комунизъм". Но до 80те под руски ботуш и комунизъм икономиката на България беше по-голяма от тези на Гърция и Турция взети заедно. А днес при американско партньорство България не може да проузвежда домати и внася от Гърция и Турция, а 2 милиона българи отидоха да чистят улиците на богатите западняци.
16
1
 
6
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До 20 и 21Вижте другари,Или не четете или се правите на ударени.27 г.няма как друг да е виновен, понеже реално друг , освен наследниците на бившата соц.върхушка не е бил на власт. Прегледайте всички правителства и мнозинства в парламента и ще видите.Прегледайте и осветените агенти на ДС, които са били и са част от парламента през тези години.А неосветените?И определено не ми се чака 10 г.за ново "Жигули".Да,карам западна кола втора употреба-7 годишно Пежо, купено с 6 заплати :)Точка!
15
0
 
4
 
! Отговори
66 преди 7 години
На вас все някой виновен
14
2
 
5
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До 14Как точно си "затрихме" държавата?Аз не съм я затривал. Тези, които се опитват да я затрият и опоскат са наследниците на бившия соц.-елит,дето овладяха всички лостове на властта-капитал, човешки ресурси (синдикатите),финансите (банките), службите и т.н.Извинявайте, ама вижте как дори премиерът говори с умиление за Тодор Живков.И не знам колко трябва да е невеж човек,че да сравнява Англия,дето никога не е имало руски ботуш и комунизъм с България.И честно-не ми се чака 10г.за Жигули..
13
3
 
4
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До 16Така:Руското влияние в България направи така,че дори преходът и Демокрацията не се случиха, както трябва. 1989-90 г. соц.-върхушката, подкрепяна от руските служби видя възможност и оседла започналите процеси. В техните ръце остана всичко: целият национален капитал, пари, влияние. Всичко! Направиха си после "приватизация", за да узаконят кражбите и да превземат икономически страната вече като частни, а не държавни собственици. Определиха се кой да е банкер, кой хотелиер и т.н.Панимайш?
12
2
 
8
 
! Отговори
зз преди 7 години
Ако не беше русия нямаше как да сте добре работихте там купувахте апартам коли заплата беше добра а руснаци само гледаха а сега завиждате на тях и само путин в вашите глави браво на англия
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--12;Донякъде си прав. Ако не беше руската окупация и наложения ни ПЕЩЕРЕН КОМУНИЗЪМ , Сега щяхме да сме на друго дередже. Русия ни върна 100 г. назад.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от къде знаете ,че това е глупав ход , Англия никога не губи ! Глупаците сме ние които си затрихме сами държавата , поставихме да ни управляват продажници и взаимно се унищожаваме!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - "Може да са глупави като нас, но са богати."С колко англичани си общувал? Българите, в масата си, са много по-богати, но мрънкат, защото така са научени от комунизма. Трябваше да крият благосъстоянието си.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 - Само дето няма да излезе. Резултатът ще е категорично за оставане.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук ще повторя: за да угодите на на "партийната линия", и на баба Пена, чистачката коментара ще публикувате. Какво разбира един бояджия от политика ?
6
1
 
9
 
! Отговори
до членска карта.... преди 7 години
Имам четерима внука, а аз самият наближавам 60....Осъзнавам какво пиша, а ти???
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младостта е красива, но глупава.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще има Slexit - Словакия иска референдум за излизане от ЕС.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НекАкъв рисувач Анри е по умен от половин Англия.. посмали мале, бе, маго.. ;)