Цачева обсъжда в Китай инфраструктурни проекти

Българска парламентарна делегация посети страната
Обновена: 27 юни 2016 21:08 | 27 юни 2016 21:02, Петя Славова
33
Цачева обсъжда в Китай инфраструктурни проекти
Снимка: БТА

Парламентарното сътрудничество, транспортната свързаност и реализацията на инфраструктурни проекти, които България предстои да развива, бяха основните теми на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Чжан Дъцзян.

Българска парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, е на официално посещение в Китай, съобщи пресцентърът на Народното събрание.

Сътрудничеството между Общокитайското събрание на народните представители и българския парламент ще продължи да се развива, заяви на срещата председателят на китайския парламент Чжан Дъцзян. Според него има възможност за по-тесни контакти между парламентаристите от двете страни по линия на постоянните парламентарни комисии и на групите за приятелство в двете законодателни институции.

Между Китай и България има отлично политическо сътрудничество, основаващо се на доверие и приятелство, посочи на срещата председателят на Народното събрание. Тя подчерта, че потенциалът на България като част от големия пазар на ЕС и важното място на Китай в световната политика и икономика създават благоприятни предпоставки за задълбочаване на ползотворното и резултатно сътрудничество.

За нас приоритет е увеличаването на китайските инвестиции в България, разширяването на обема и разнообразието от български продукти на китайския пазар и стимулирането на туристическия обмен, заяви тя

В състава на делегацията, която е на официално посещение в Китай, са заместник-председателите на Народното събрание Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, съпредседателят на Групата за приятелство България - Китай Димитър Бойчев, членовете на Групата за приятелство България - Китай Джейхан Ибрямов, Борислав Миланов и Росен Петров, председателят на Комисията по отбрана Михо Михов, заместник-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая са я пратили в Китай, щото май името и звучи доста китайско и е лесно за произнасяне от местните, та белким изпроси някоя инвестиция. Щото кранчето от към запад май взе нещо да пресъхва и скоро съвсем ще секне. Само не знам как ще се уреди въпросът с кражбите и комисионните...
21
0
 
1
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Умници са ни двечките. Едната ще намери двойник на дедо си, другата ще сподели опит със стар партиен функионер как се прави Лениниада. Добре ще ни представят пред китайските другари.
20
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Добре е да развиваме отношенията с Китай, но точно Цецка ли е най-подходяща за тая работа.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От мегдана в село Драгана до мавзолея на Мао. Какво падение за демокрацията.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми стрино Цеце, та тези са *** от най-лошавите! Въх сега ко праиме?
17
0
 
3
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Препоръчвам и да отиде в Тибет и да види как китайците са направили асфалтови пътища до 5200 метра н.м. височина и магистрали до 4000 м н.м.в. Много ми приличаха на герберските....
16
0
 
1
 
! Отговори
дядо Добри преди 7 години
Господ да ги убие,бих казал,но ние сме си ги отгледали и ми е мило за всчките......***.
15
0
 
4
 
! Отговори
незнаещ преди 7 години
Е, точно от такива "специалисти"я докарахме до пропастта, пардон -до дъното и тинята. Но дано има Господ да отсъди!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЕРБ foreverОт погледа на Цецка струи дипломатичност на шлосер от бившия завод "Вапцаров"-Плевен.Пазачът на паркинга на бай Миле пред хотел"Славия" Будю Тиквов правилно е пратил Цецка в Китай. Тя разбира на проекти, Тиквов - също. За това сме на този хал. Всеки момент към делегацията ще се присъедини Цветка Караянчева, която се намира в Пекин - столицата на Виетнам. Там е Лилиту. А бе все отбрани кукундели.
13
3
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 7 години
От погледа на Цачева струи духовна чистота,прозорливост и невероятна дипломатичност.Изборът на нашия пръв партиен и държавен ръководител ген.Борисов да я изпрати в Китай показа високия му стил на управление съчетан с висок морал и интелигентност!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е добра и ще стане президентка като Хилари.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Травел и Бичме!
10
0
 
10
 
! Отговори
НЕ Е ВИЦ преди 7 години
Преди няколко месеца имаше посещение в Китай .Борисов беше там .Тогава беше обсъден Проект за влак от Пекин до Слънчев Бряг . Все още не са уточнени спирките на Влака .
9
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Давай,че часовникът тиктака.................Авантата е към края си............
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tazi ne moje ea govori, kamo li da obsajda
7
0
 
29
 
! Отговори
Wtf преди 7 години
На тази женица не бих и доверил нищо по-важно от селски нужник. Герберастите и дадоха да провежда преговори....
6
1
 
15
 
! Отговори
n преди 7 години
преди 2-3 седмици Цветан Цветанов не беше ли в Китай??? Имаше го на снимка от великата китайска стена .- проекти обсъжда???
5
5
 
6
 
! Отговори
PD преди 7 години
Добър ход, на Българското правителство. За жалост имам съмнения, че дежурната номенклтура, ще го компромеитира в очераващата се битка за власт. Геостратегически връзки с Китай и Япония на високо ниво, са добър коз в предвид зависимоста ни от европейските фондове. Дано не е просто разходка на държавни разноски цялата работа.
4
1
 
17
 
! Отговори
Цун кай преди 7 години
Пак ли
3
2
 
29
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ТАМ ДА ОСТАНЕ