Дали ще има партия ДОСТ? Ще стане ясно до 2 седмици

Лютви Местан занесе цял куфар с документи в съда
40
Дали ще има партия ДОСТ? Ще стане ясно до 2 седмици
Снимка: БТА, архив

Съдебното заседание по делото за регистрацията на най-новата партия ДОСТ, приключи в рамките на десетина минути.

От прокуратурата поискаха от Софийския градски съд /СГС/ да регистрира формация на Лютви Местан. Съдия Лилия Илиева ще обяви решението си до две седмици, съобщи БНР.

Още по темата

Местан и останалите членове на ДОСТ, придружени от двама адвокати, дойдоха в съдебната зала с куфар с документи - същите, които вече бяха предоставили на съдия Илиева, след нейно изрично искане.

Заради уточненията, които градската съдийка поиска, за да реши дали да регистрира ДОСТ, сред които и да посочи кои са реформаторските сили в страната или каква е визията на партията за съдебната реформа, Лютви Местан поиска отвод на съдия Лилия Илиева, както и заради прекаленото бавене на делото.

Тя е отказала да се оттегли от случая, а лидерът на ДОСТ коментира, че приема това решение и вярва във върховенството на закона.

"Каквито и цели да сме дефинирали, ние казваме, че ще ги преследваме с конституционносъобразни, законосъобразни, легитимни, политически средства, чрез участие в законодателната, местната, а при определени условия, и в изпълнителната власт", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Що са ни?! Вече имаме едни шалварести в парламента...
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До донNie sme v zemite na dedite si ,no ako ti ne mojesh da jiveesh zaedno s drugite etnosi zaedno prav ti put chak do SIBIR
17
2
 
10
 
! Отговори
дон преди 7 години
до 18 е ние мнозинството да ви слугуваме те и гейовете са малцинствопо времето на Живков малцинствата имаха най много превилегияедин римски императо е каза да го духат малцинствата ще се съобразявате със българските закони като не ви изнася бего марш в турцияа защо се върнах те селд голямата екскурзия там май много боли
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До донDokato v BG ne se spazvat elementarnite prava na etnosite,oshte mnogo partii shte se sazdadat na etnicheska osnova,vijte ATAKA,PF
15
10
 
5
 
! Отговори
българче преди 7 години
Ще има. Няма начин да няма,защото много Сороска и турска пара е "инвестирана" за затриване на племето и държавата ни.
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че Живков не успял да продаде България като 16-та Република на СССР сега щеше Европейския Съюз през крив макарон , като руснаците само с визи и разрешителни
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атлантическите лозунги на Местан са само прикритие за протурската политика, която смята да води. Целта е да приспи обществото с приказки, а след това да започне да прави подаръци на Турция.
12
9
 
7
 
! Отговори
чети глупако преди 7 години
На 4 декември 1963 г., Тодор Живков в качествата си на Генерален секретар на ЦК на БКП и Министър-председател на България към този момент, лично внася предложение по време на пленума на ЦК на БКП, България да отправи към ЦК на КПСС въпроса за по-нататъшно най-тясно сближаване и в перспектива сливане на Народна република България със СССР, превръщайки я в 16-та съюзна република на СССР и така застрашава националната независимост на страната.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До донAKO nqma DOST to e redno da nqma i partiite ATAKA i PF
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименаз гледам народа си мълчи! Само от ПФ са се заели да се борят против тази регистрация. Народа май му е все тая, никакви реакции, видими.... Това тук и тих вопъл!
9
7
 
11
 
! Отговори
дон преди 7 години
е няма ка да се регистрира тази партия по този начин това е грубо нарушениие на конституциятаместане мислиму 8 гр. ще те настигнат на вскядъде дори и в турското посолство.българия е равноправен член на ЕС и Брюксел забранява регистрацията на такива партий Блей си на умряло но твоята няма да я бъде повече от % от българските турци нете признават;Единствено турското посолствоот къде стана богат женате колко български де;ца продаде за осиновяванеВ архива на БНТ има доста кадри там пазят
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина имаме съдебна система,не трябва да се допуска създаването на турска партия в България.На който не му харесва,Турция е близо,да върви да си я създава там.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които се отцепиха от ДПС, защо са в парламента и им се разрешава да участват в съдбата на България? Защо, като партията им не е регистрирана имат право на глас в парламента? КОЙ разрешава тези неща? Щом се цепиш, напускаш и си аут, обикновенно идва друг да работи, а тези си стоят и се перчат даже
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За партия незнам, ама да вземат да ги регистрират в затвора! Че нещо много почнаха да щъкат!
5
4
 
20
 
! Отговори
ист преди 7 години
Дали ДОСТ и ДПС са про турски, а БСП,АБВ и Атака про руски партии,всички те са анти български партии, вредни за България.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо прокуратурата мълчи на явните заплахи на господина?Той явно се гаври със законите ни и с българите като население!Този е за затвора!
3
13
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 7 години
В този случай , Регистрация на ДОСТ , БГ съда е безсилен срещу Адвокатите на Ердоган и ИДИЛ .Само Русия ще ни спаси .Повечето Депутати в БГ Парламента са Протурско настроени , това се вижда вече и в Болниците и Образованието . Вече половината болници и училища в България са платени и са собственост на Турция .
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офиса на новата партия на булевард Васил Левски ли ще бъде?
1
17
 
7
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Евала на Местан ага. Едно депутатско място да резне за Доган, все е Файда.