Плевнелиев към френски фирми: Харесайте ни за аутсорсинг!

В ЕС успехите са общи, от сътрудничеството печелим всички
116
Плевнелиев към френски фирми: Харесайте ни за аутсорсинг!
Снимка: Reuters, архив

Над 1 млрд. евро годишно е стокообменът между България и Франция през последните десет години. За същия период той е нараснал с 61.2%, а френските инвестиции в България надхвърлят 1,3 млрд. евро. Тези данни посочи президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на френския бизнес, с която започна работното му посещение в Париж, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според него Френската република е стратегически търговско-икономически партньор и България отдава приоритетно значение на развитието на двустранните ни отношения.
 
"Очаквам да видим все повече френски инвеститори у нас във все по-високотехнологични производства. Считам, че нашият успех минава през това да изградим устойчиви и успешни икономически партньорства. Именно интеграцията - както политическа, така и икономическа – прави напредъка ни възможен", заяви държавният глава.

Според президента в трудни за Европа моменти като този, когато вотът на референдума във Великобритания разклаща основите на ЕС, е още по-важно е да си напомняме, че успехите ни са общи, че от интеграцията и сътрудничеството печелим всички, а популизмът и национализмът ощетяват не само нас, но и следващите поколения.
 
Държавният глава посочи, че страната ни се утвърждава като регионален център в автомобилния сектор, аутсорсинг индустрията и в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Все повече чужди компании предпочитат България като дестинация за изнасяне на услуги и производства. Секторът отбелязва значителен ръст у нас, като в последните години бяха създадени около 40 000 работни места, а очакванията са броят им да достигне до 60 000 до 2020 г.

Президентът Плевнелиев припомни, че България е спечелила приза за най-добра аутсорсинг дестинация в Европа за 2015 г. и е в челната десетка на световните аутсорсинг дестинации. "Искаме България да стане предпочитаната аутсорсинг дестинация за френските фирми", заяви държавният глава пред френския бизнес.
 
Президентът посочи, че отличната телекомуникационна мрежа, добре подготвените кадри и традициите на страната ни в ИКТ-индустрията са факторите, които налагат България като регионален лидер и в този сектор.

Дейностите в областта на информационните технологии се осъществяват от около 5 400 фирми, а в сектор "Информационни услуги" - от около 1500 фирми. Към момента делът на сектора от БВП на страната ни е 3.3%, като тенденцията е той да нараства. 65 на сто от българските ИКТ-продукти се изнасят, като успешно се конкурират на глобалния пазар. Над 35 000 са работните места, създадени от компаниите от бранша към момента, а очакванията са до 2020 г. да бъдат обучени още близо 30 000 софтуерни специалисти в България.

Държавният глава припомни и облекчената процедура за наемане на кадри от чужбина – Синя карта на ЕС, която също адресира обезпечаването на нуждата от специалисти в индустрията.
 
Като предимство на България за френския бизнес президентът Росен Плевнелиев посочи данъчните ставки у нас, ниските разходи за труд и стратегическата позиция между Азия, Европа, Африка и Близкия изток.
 
Пред представителите на френските компании държавният глава заяви, че България не "затваря очи пред предизвикателствата".

"Необходимо е да проведем докрай вече започнатите реформи в секторите правосъдие, образование и администрация, така че тяхното функциониране да не спъва развитието на бизнеса. Отговорните и устойчиви политики са тези, които биха позволили на страната ни да разгърне икономическия си потенциал. България работи в тази посока. Проправяме пътя към модерно електронно управление и скоро граждани и бизнес ще видят резултатите от това", заяви президентът Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Стига с тези чужди Инвеститори бе Плевняя.Пращай Български такива във Франция .Българския Бизнес трябва да се развива от Българи .Стига са ни ограбвали !!!!!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е характерна усмивка при т.нар.еуфорична фаза при биполярното разстройство.При маниакално-депресивната фаза освен че реве публично, държавната ни глава халюцинира как Путин напада България и национализира палатите и милионите на главата, пък главата побеждава руската армия с двата самолета и единия хеликоптер, с който разполага могъщата ни армия.Въобще това си е тежка болест, трябва спешно да се вземат мерки.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше комсомолец тоя, ся е капиталист и ще напада Русия с плуване, самостоятелно, със сал.Може и с хвърчило, негова си работа...
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ограбване на страната ни
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опасно е за народа, когато някой с психични проблеми е начело на армията...
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете коментар номер 10.Явно умен човек го е написал.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече разбирам защо Юлиана не пожела да застане до това нищожество! Синчето му умря, а той продължава да се хили като ненормален и да прави бузи.
60
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Кога ще имаме наш си български президент? И кога ще има Bulexit? Какво трябва да се случи в България за да видят всички че ЕС е вреден за българите?
59
1
 
4
 
! Отговори
ДЦ§ преди 7 години
Сериалът с родния ни Мистър Бийн е пред закриване!
58
1
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен73 Колега по форум , подписвам се с двете ръце, под това, което си казал! Кратко, точно и ясно, просто няма какво да се добави повече!
57
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Майтапчия Колега по форум, аз няма да питам, като един телевиционен герой:"Абе, къде е батко???", но бих попитал:Абе, какво стана със санирането???Преди време и на лягане и на ставане ни проглуши ушите с това, но народа май не се върза?Абе, кога ще има мобилизация, да копаем окопи по плажната ивица, че Русия ни напада??? Нали това постоянно повтаря?Абе, в коя паралелна вселена живеете всичките?????
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 -Няма представа.
55
1
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Този човек има ли представа на коя планета е?!
54
1
 
18
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Чувствам как Плевналиев ще се сдобие с още един прякор-Роско Аутосорсинга...Прилича на китайска играчка,дето повтаря няколко заучени фрази докато и паднат батериите или изпуши.Още 6 месеца-ще го изтърпим.
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, вижте го тоя, с какъв вид, за какво моли да ни харесат?! За аутосорсинг, Боже! За мижави, нископечеливши, нискоквалифицирани, слугински дейности и производства!!! Ние, които имахме тежка индустрия, електроника, машиностроене, висококвалифицирана работна сила, наука... Точно тоя, благодарение на подобни на него, разпродали за стотинки и дори оставили просто да рухне икономиката ни, моли за слугинаж!!!
52
1
 
17
 
! Отговори
на Тръмп сина му преди 7 години
в кой дом/държава се е чуло и видяло да се $внася$ повече отколкото се $изнася$ - и баланса да е плюс!?! - Ами няма такова място...И к'ви инвестиции к'ви пет лева, като гурбедчийте внасят в БГ повече от всичките ви прехвалени инвеститори? А иначе заради подобни колониалисти чак и законя си изменяме, че и на франсе-амбасадор се отчитаме...Жалки хора водят народани... дребни душички - без дълг, чест, морал...!
51
2
 
23
 
! Отговори
cat преди 7 години
Продажник!То голяма професия е да вдигаш телефона.
50
0
 
33
 
! Отговори
на Тръмп сина му преди 7 години
Да ги таковам в *** глави, тия политици на прехода (синове на кумунисти)!Това ли ви е най-големият успех за 25г. "аутсорсинг" - 50 компютъра, офис помещение и заплати по 500лв... То големи инвестиции голямо нещо!Няма заводи, няма фабрики, няма земеделие... АУТСОРСИНГА му е майката
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ нацията тотално изтрещя от безпаричие, без работа, без възпитание и изобщо от безцелно съществуване
48
0
 
21
 
! Отговори
Магнат преди 7 години
Плевньо, да земем тебе да те аутсорснем за някой работлив индиец на четвъртин надница.