Първанов от Москва: Да се опълчим на "ястреби"-те

Според експрезидента дилемата "Европа-Русия" е измислена
Обновена: 27 юни 2016 14:33 | 27 юни 2016 13:52,
261
Първанов от Москва: Да се опълчим на "ястреби"-те
Снимка: архив Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви от Москва, че България не трябва да допуска да бъде превърната в заложник на западните регионални "ястреби", които се опитват да я използват срещу Русия.

Бившият президент е гост на конгреса на "Единна Русия". На кръгла маса, част от форума, той обясни, че за него дилемата на България "Европа или Русия" винаги е била измислена.

Още по темата

"През първото десетилетие на сегашния век, веднага след като България стана член на Европейския съюз и НАТО, отношенията с Русия бяха най-активни и плодотворни и успяхме заедно с президента Путин да постигнем важни договорености в интерес на двете страни", каза Първанов.

Той обясни, че България трябва да е лоялен член на ЕС, но и да отстоява правото си да заема специфична позиция в отношенията с Руската федерация.

"Длъжни сме да станем част от политическите и дипломатическите усилия за решаване на конфликтите и проблемите", каза лидерът на АБВ.

Той обясни, че съратниците му, но и повечето българи, отхвърлят санкциите срещу Русия.

"Винаги сме твърдели, че санкциите са не просто непродуктивни, те са вредни като инструмент на международните отношения", каза още Пръванов.

Според него от тях страдали не правителствата, а народите и особено бизнесът.

В изказването си Първанов подчерта и необходимостта от изключване на войната от арсенала на международната политика и укрепване на системата за международна сигурност, в  чийто център стои ООН.

Лидерът на АБВ изказа убеждение, че съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия и призова за снемане на санкциите против Руската федерация.

Първанов коментира и ситуацията в Югоизточна Европа и най-вече в областта на енергетиката. Той се обяви за възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енерго ресурси и бъдещето на ядрената енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетил се ПарвануФ за Москва.След дъжд-качулка.
149
1
 
6
 
! Отговори
ROM-Memory преди 7 години
И аз да допълня - наследниците на управляващата до 89 година прослойка трансформираха политическата си власт, даваща им всякакви права в икономическа, с която запазиха и умножиха правата и привилегиите си. Затова сега извадиха неудобните автори от учебиците и ни боядисват, че мислят за нас... ама друг път.Сега бавно и полека тече опростакешването на народонаселението, наречено "електорат". Кеф ти със сериали, екшъни, а за по-малките - подходящи компютърни игри.Избираме ги като прежди.Честито!
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя там ли отиде да се лекува!
147
1
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
ДОНОСНИК , използваш думи и стилистика от 1923 год. това ти е капацитета , две приказки като политик не можеш да вържеш, а колкото до / ястребите / ТИ ПОДПИСА ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В НАТО , онова НАТО дето го плюеше през 1995 год. когато онзи кръволок Милошевич избиваше хора като мухи, долен и мазен курбан си, лижеш ташаците на джуджето и се кефеш, НО НАПРАЗНО, НИЩО ОТ ГОЛЕМИЯ ТИ ШЛЕМ НЕ СТАНА, НО НЯМА И ДА СТАНЕ.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 179Може да е слънчоглед, но какво мазно олийце става от него!Не е ли така?!
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 176АААА НЕ , няма как да отнема водачеството на лидерите с руски имена: Сергей, Зинаида, Вигенин и други знайни и незнайни!
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СоциаглистДавай.И от утре си водач на гей-парада!
143
1
 
7
 
! Отговори
Социаглист преди 7 години
Скъпи червени другари и другарки, дайте да дадем ясен знак на света като се обърнем със свалени гaщи към жужeтo .... обеща да плати за сpaма!
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 173То и от войската нищо не остана.Гей-парада е по-многочислен, но това е Европейска ценност!
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До патриотДа, ама нема пушкала! Щото нема промишленост.А промишленост нема, щото дойдоха едни и продадоха заводите на скрап. Та хем пари от скрап, хем от некоя фондацийка...После нарезаха ракети, самолети, танкове, джапане...Една баня ни остана, дето я возихме да къпем нек'ви по топлите страни...
140
3
 
4
 
! Отговори
Тома преди 7 години
Казано е! Москва е Трети Рим и Четвърти няма да има! След Москва ще настъпи мир на земята!
139
1
 
3
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Ами ади де! България трабва да е въоръжена за да не я навеждат пред Русия.
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СоциаглистТакива сте си от малки. Ама сега се разделихте на много по-малки части - едните се гънете на Русия, по навик, другите се гънат на чичо им Сам, трети мерят бурки...
137
0
 
4
 
! Отговори
Социаглист преди 7 години
До Анонимен 168Всички червени другари и другарки сме такива, даже някои са по-гъвкави и по-разклатени от мене!
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СоциаглистУмен си! Виж какво точно име си си измислил!Пък и как познаваш процедурата с маста и водката в тънкости!Имаш опит и с позите! Много си ги тренирал чупките в кръста!Да се явиш на световното по метани - маста и водката не са в списъка на забранените материали!Ще спечелиш!
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя що не се скрие!?!
134
5
 
7
 
! Отговори
Социаглист преди 7 години
Първанов от Москва: Да се опълчим на "яcтpeби"-те като се надyпим на жужето ! ... за лубрикант мас от бяла мечка а за обезболяващо руска водка.
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, Първанов,Ти тогава що ме се опълчи, ами подвиваше опашлето си?Какво получи в замяна?Нали вие от БКП-то сега пак имате властта (икономическата)?Нали правителствата са вашите кукли на конци?Нали вие сте задкулисието!
132
2
 
5
 
! Отговори
Мозовирджия преди 7 години
Страшно е готино да се гледа как едни *** се надприказват с други.Че пишат едни и същи копирани неща независимо от темата.Ама - за това им плащат.Сорос ако знае на какви загубенаци плаща...
131
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските *** само с каква налада *** руските ***.