Майка на депутат, жена на съдия - новата шефка на КЗК

РБ за комисията: Лош ден за конкуренцията
29 юни 2016 17:05,
36
Майка на депутат, жена на съдия - новата шефка на КЗК
Снимка: архив БТА

Новата председателка на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.

Тя бе избрана за шеф на антимонополната комисия днес от мнозинството в парламента. Депутатите гласуваха и новите членове на КЗК, излъчени от представители на групите в парламента.

Срещу избора на новата комисия се обявиха от Реформаторския блок. Мартин Димитров, Радан Кънев, Петър Славов и Гроздан Караджов обявиха, че новият състав е избран от ГЕРБ, БСП и ДПС. Трите партии стояли и зад досегашните членове. Приемствеността означавала, че борба срещу монополите все така няма да има.

Изборът на нов състав на КЗК е лош ден за конкуренцията и борбата срещу монополите, казаха Реформаторите.

Мнозинството в парламента отхвърли предложението им икономистът Георги Ганев да бъде един от членовете на комисията.

Той беше номиниран от четири неправителствени организации - Българската стопанска камара, Института за пазарна икономика, Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за либерални стратегии. Кандидатурата му беше внесена от част от депутатите от Блока.

"Единственият кандидат на неправителствена организация не получи подкрепа", изтъкна Мартин Димитров. Според него така българският парламент е дал сигнал, че хората, предложени от авторитетни неправителствени организации няма да бъдат подкрепяни и няма смисъл от такива номинации.

"Признавам, че сме разочаровани. Защото твърде дълго водихме битка за нова, силна, авторитетна независима комисия”, каза още Мартин Димитров.

Според лидера на ДСБ Радан Кънев пък парламентът е показал, че отличниците, които не са послушници на ГЕРБ, РБ и ДПС, нямат право за развитие в България.

РБ коментираха и факта, че новата председателка на КЗК Юлия Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едни и същи хора във властта от 1989 г насам,развити мафиотски кланове и наследствена власт,северна корея ряпа да яде
27
0
 
5
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Герб са третият ешелон комунисти. Биографиите им и поведението го доказват 1000 пъти, а също и това че в затвора няма нито един от старата номенклатура. Всички са пак на софрата. Но не може и да се очаква друго от държава десетки,десетки години била притежавана от комунисти. Всички днешни партии са им производни.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"авторитетни неправителствени организации..." Костов яко ви е пратил на черешата, хахаааааа
25
1
 
16
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Бананова република България!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
доколкото знам румен ненков се разведе преди повече 25 години и жена му е нотариус бивш съдия.
23
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
То си е стара БКПейска традиция, кво?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле.е...е...е другаря червен тиквун е полудял . Така е другарю след 50 години робство от БКП-БСП народа няма да гласува никога повече за вас .
21
1
 
7
 
! Отговори
23 преди 7 години
Заради тези 1500-2000 лева дето ти дават си готов да им мееш краката на герберите. Признай си и ще ти олекне. А заради такива като теб, аз ще гласувам за всеки друг, но против ГРОБ. Следващите избори сте пътници и ще трябва да си търсиш ново топло местенце.
20
1
 
8
 
! Отговори
Михаел преди 7 години
Тези от снимката ми приличат на черни ***. Търтеи и лапачи от софрата на народа.
19
1
 
13
 
! Отговори
:( преди 7 години
ГЕРБ мамата ... на България. След тези няма да можем да се оправим 100 години.
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е хубаво когато комунист-социалист реве от злоба , че не може да се вреди на служба за да краде . Стига ви другари, заминавайте си на село при ракийката . Браво на ГЕРБ .
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече избива рибата!!! Хахаха, вся власт советам!!!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета как другарите червени тикви реват за служби ми се чува приятна музика . А спомняте ли когато БКП-БСП бяше на власт , колко души от други партии назначихте. Да точно така никой нула . Сега ревете , защото сте го заслужили .
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво , добре , че не е от БСП . Всички БСП-ари трябва да видят какво е да си без работа и да мизеруваш . Над 50 години БКП-БСП само си нареждаше партийните , профсъюзни и комсомолски активисти на заплата без нищо да работят . Ето , че дойде Видов ден и те малко да погладуват , да видят как е .
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО ДОЛНА НАЦИЯ Е ( БГ)
13
1
 
16
 
! Отговори
Серго С. преди 7 години
Видяхте ли сега герп какво представляват? Затова на следващите избори си опичайте акъла и всички с червената бюлетина.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас да не е от ГЕРБ! Кадруване му е майката! :)
11
2
 
27
 
! Отговори
Гербаджийско хоро преди 7 години
Гьонсуратност!!Безскруполност!! Пълна тъпотия!! Затова България тъне в немотия!! Ако не си Гербаджия,няма работа,бизнес и т.н.!!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георги Ганев, е сериозна кандитатура от страна независимите , прочетой някой неща от него определено мислеш човек.Аз не съм професионален политик ,така че гледната точка не ми е професионална.Юлия Ненкова -избора на професионалните ни депутати,определящи я за професионалиста най подходяш за тази работа.Тя няма някакви специални разработки ,но пък умее да раздава държавни поръчки за астрономически суми.Е явно това е професионализма които се търси.
9
1
 
13
 
! Отговори
шменти капели преди 7 години
Все пак управляващите направиха невъзможното,другарите са много ,затова и местата са много,е някакви заеми там ще трябват ,че то пък парите малко