Новото КЗК: Вероятно има картели на горива

Комисията ще провери случая, обеща шефът й
Обновена: 29 юни 2016 13:07 | 29 юни 2016 13:00, Камелия Цветанова
8
Новото КЗК: Вероятно има картели на горива
Архив: Булфото

Вероятно има картели на търговците на горива, заподозря Юлия Ненкова, която днес беше избрана от парламента за шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

Тя увери, че антимонополният регулатор ще провери случая.

Още по темата

Иначе Ненкова обясни, че първата й работа като шеф на КЗК ще е да предизвика проверка на Сметната палата и на държавната финансова инспекция, за да види в какво финансово състояние заварва регулатора.

Ще има дисциплина, ред и законност, отсече новият шеф на КЗК и добави, че преписките ще се разглеждат на ротационен принцип.

Макар че беше кандидатура на ГЕРБ, а синът й е депутат от управляващата партия - Александър Ненков, тя отрече да е в конфликт на интереси.

Съпругът й пък е конституционния съдия Румен Ненков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
Млад гербист преди 7 години
Няма картел в търговията с горива. Г-н Борисов провери този въпрос преди няколко месеца и становището Му бе, че всичко е наред.
3
3
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Отворете сайта на Лукоил и там ще видите цените за търговци .От 1.50 до 1.65 лв на литър варира цената на едро за различните горива .Но в Бензиностанциите около 2 лв .Тва е близо 40 % печалба .Иначе далаверата е голяма в този бизнес .Да вземеш лиценз за търговия с горива всеки Юрист Консулт може да ти съдейства .Инвестираш 200-300 бона за една бензиностанзия и имаш бизнес който е след търговията с Наркотици и Оръжие по доходност
2
2
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
*** ще забележи че си има Картели на горивата .И то несамо тук в БГ а и на запад .Дори в Русия .Навсякъде в ЕС горивата трябва да са около 70-80 цента за литър бензин .И остава нормална 10% печалба за бензиностанциите .Но и в Англия ,Германия и навсякъде из Европа цените са горе долу еднакви и се работи на 25-30% печалба .Явно това е някаква Евро Политика която е в полза на Петролните компании .От развитите страни само в САЩ се работи на справедлива надценка като литър гориво е 70-80 долар цен
1
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
26 години правите тази проверка не излязоха ли вече резултатите аз не мога да умрадокато не разбера заключението