Brexit, санкции срещу Русия, сега Турция - изпитания за службите

Борисов: Въпреки това борбата срещу сивата икономика не спира
30 юни 2016 12:00,
51
Brexit, санкции срещу Русия, сега Турция -  изпитания за службите
Снимка: БТА, архив

Ограничаването на сивия сектор води до нормална държава и проспериращ бизнес. Това заяви премиерът Бойко Борисов на конференцията "Икономика на светло".

Борисов беше категоричен, че правителството има воля да продължава действията си в тази област и няма да има отстъпление.

Още по темата
Той предупреди, че Brexit-ът е риск за кохезионните фондове, а нестабилността във Великобритания може да предизвика сътресения в целия ЕС.

По думите му санкциите срещу Русия няма да отпаднат до края на тази година. Премиерът отчете и нестабилната обстановка в Турция.

"Това поставя на изпитание нашите служби", каза още министър-председателят и допълни, че дори в такава ситуация България успява да се бори със сивата икономика.

Борисов обърна внимание на намаляването на контрабандата на тютюневите изделия, което води до увеличаването на приходите в бюджета с "милиарди".

По думите му в първия мандат на ГЕРБ съпротивата на финансовото и вътрешното министерство, както и отказът на институциите да си сътрудничат, попречили да бъде пресечена контрабандата.

Сега, заради ограничените средства, милиардите, нужни за изплащането на гарантираните средства в КТБ, са започнали мерки за ограничаване на контрабандата. Те са били въведени с "огромни усилия", но и със силната воля на институциите, каза премиерът.

С 1,4 млрд. лева се увеличават приходите в бюджета в резултат на ограниченията на контрабандата.

"Не мога да си представя как щяхме да се справим - да платим, да строим толкова", каза още премиерът. Той припомни, че са дадени допълнителни средства и за здравеопазването, образованието и други сектори, благодарение на повечето приходи през тази и миналата година. С допълнителните средства са направени и спешните ремонти по пътищата в страната, отчете още премиерът.

Всяка седмица НАП, полицията, ДАНС и други институции ще проверяват заведенията по морето. Това няма да бъде кампанийно, обеща Борисов. За две седмици приходите на заведенията са се повишили 10 пъти, каза още той.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Eulevlirov преди 7 години
Normalno e v eu da imame edinni zaplati, edinni pensii, edinni granichari, edinni zilove, edinni konski karuchki, edinni panelni blokove, edinni klozetni systemi, edinno gazovo parno, kakto imame edinna valuta, edinni koncesii, edinni sankcii, edinni askeri, edinni jandari, edinni drebni monarhii, edinni politicheski organi ( koi tochno organ e edinen e trudno da kaja - lice, kosa, koja, glava, vrat, sarce, drob, dalak, cherva, talia, auspuf, shengen po-nadolu...:-):-):-)
35
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
Борисов обърна внимание на намаляването на контрабандата на тютюневите изделия, което води до увеличаването на приходите в бюджета с "милиарди". Ххахаха, какви милярди, направо хиляди сега до дни да очакваме повишаваме заплатите. Боко бокоооооо бока.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълен ***!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, вие сте предатели и това е изпитанието за службите. Завъртяхте се на 180 градуса и то не заради рушвети, а заради сплашване от САЩ. Предателите свършват традиционно зле Бойко...
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойчо, бойчо. Дано скоро те смъкнат от власт, не се издържа вече твойто присъствие.
31
0
 
6
 
! Отговори
___________________ преди 7 години
И к'во излиза?! Държавата играе ролята на едрия чичко, който ходи в една ръка с чувал, в друга с бухалка , бие и събира пари от "контрабанда"... Но за жалост, това не е начина за попълване на празнотите в бюджета!Трябва усилия в икономиката. Трябва ни производство! МВФ преди две седмици прогнозира забяване в американската икономика. Посаветваха ги да вдигнат минималната заплата!Същите тези МВФ , нас ни съветват точно обратното, противно на всички правила!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана с евродирективата за парното и сградната инсталация? Дрън дрън та пляс. Съдът що се бави?!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е тоя ***, че да коментира кога ще отпаднат санкциите срещу Русия, респективно към България. Този само чака да му наредят отгоре кога това да се случи. Той е безгласна буква.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До M Тя, сивата икономика е видима за хората, че тя не е само сива, а направо черна.Само на ГЕРБ, МВР, ДАНС, Прокуратура, служби и т.н. само за тях не е видима.
27
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До трябва - верно е. Аз за това джиткам с мотор.
26
1
 
3
 
! Отговори
трябва преди 7 години
Трябва рязко да се намалят колите в движение в България
25
8
 
4
 
! Отговори
Ушанко преди 7 години
До orwel1984Когато Борисов подаде оставка защо ЕС спря субсидиите на БКП и коалиционния й партньор ДПС?
24
0
 
6
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 7 години
До Dream Theater Здравей Дрийм Тиатър.Защо си мислиш.че ГЕРБ са направили нещо.Според мен всичко хубаво,което става в България не е откраднато от ГЕРБ.
23
14
 
3
 
! Отговори
Ушанко преди 7 години
До Събудете сеКОлко километра магистрали построи БКП с коалиционния си партньор ДПС докато Боко не се беше появил на политическата сцена?
22
3
 
13
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 7 години
Е,няма такъв наглец като тоя.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаем, че полицията съществува, за да слугува на бандитите.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манипулации отново и отново, лъжа след лъжа, това е тактика на псевдополитиците в тази нещастна държавата. Лошото е че матряла им вярва и те продължават да го смучат. Вижте как нагло по партиини квоти си избраха КЗК с ръководител другарка която от 1980,г. работи в общината. Избраха ги така,че всичко да продължи по старому и монополите и олигархията да ограбват хората. Мутрон също обеща никой корумпиран политик или мафиот до не носи отговорност за кражбите които извършва от хората. ЧЕСТИТО.
19
1
 
14
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Нещата в БГ се случват въпреки държавата а не щото тя прави нещо. Нека Боко да каже колко фирми са глобени и колко хора са осъдени за сива икономика? След пушилката в слъчнев бряг всичко ще си тръгне по старому до следващата изцепка на местните мафиоти.
18
1
 
12
 
! Отговори
M преди 7 години
А кога ще видим резултати от тази борба със сивата икономика??? Ако изобщо я има, че нещо не е видима за хората.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Dream TheaterТози пак реве като...и ни обяснява колко му е тежко.А, службите са за това, да работят.Да не говорим за другите, които не си мърдат пръста- МВР, ДАНС, Прокуратура и Съд.Борба с корупцията по високите етажи...и т.. и т.н. Организирана престъпност, сраснала се с политиката и т.н. и т.н.Говори за това, Бойко, а не само да ревеш.Да не говорим, че ни излагаш навсякъде, само като си отвориш устата.А ти, Dream Theater, къде и какво видя, което ГЕРБ са направили??