Джулайски кворум спъна парламента на старта

В девет часа на работа бяха дошли едва 104 избраника
1 юли 2016 10:52,
3
Джулайски кворум спъна парламента на старта
Снимка: архив, Булфото

Липсата на кворум попречи заседанието на парламента да започне навреме днес.  Повечето от половината депутати дойдаха далеч след първите слънчеви лъчи на Джулай морнинг. 

В девет часа, когато трябваше да удари парламентарният звънец, на работа бяха дошли едва 104 от 240-те народни представители.

Според правилника на Народтото събрание, за да има заседание са нужни най-малко 121 депутати. 

Председателстващият заседанието Димитър Главчев разпореди на квесторите да преброят ръчно избраниците, заподозрял, че опозицията нарочно бламира кворwма и не се регистрира с електронната система.

Избраниците от БСП и ДПС обаче напуснаха залата и това наложи Главчев да даде почивка още преди работният ден да е започнал.

След 15 минути таблото показа, че депутатите са се увеличили и са достатъчно, за да започнат работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Един преди 7 години
Нали *** щеше да наказва който не иде на работа.. Ците му до лни.Тия заслужават да се изкарат на "мегдана" и ..........Но за това сами сме си виновни.
2
0
 
1
 
! Отговори
дали преди 7 години
наистина има нужда от тях изобщо, помислете
1
0
 
3
 
! Отговори
Избрали сме ги добре преди 7 години
Цветът на нацията,най-добрите,народната съвест,светлите личности въплатили всебе си народния копнеж за просперитет и развитие към по-добро(най-вече за себе си),нашите 240 избраници, ни дават пример как да се възползваме от просмукалата се в съзнанието ни ориенталска дембелщина и дерибейщина.Още повече,че за тях нямаКодекс на труда и други досадни,спъващи полета на фантазията и стремежа къмбеззаветна служба на Родината и народа закони,кодекси,правилници,наредби.