Разпадне ли се Турция, 2 млн. бежанци идват към България

След метежа в Турция BG депутати се чудят: Накъде отива светът?
16 юли 2016 09:44,
38
Разпадне ли се Турция, 2 млн. бежанци идват към България
Снимка: Ройтерс

Стабилността в Турция е от изключително значение за България. Нестабилност там - означава нестабилност в целия регион, затова е важно да запазим спокойствието в страната на фона на метежа, който кипи около нас.

Това каза народният представител от "БДЦ-Народен съюз" Росен Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Никога не сме били свидетели на такива кризи, толкова на често. Не знам накъде е тръгнал този свят", коментира той в извънредната емисия на телевизията.

Още по темата

"Ще трябва постоянно по всички канали да се черпи информация и да се анализира дали на българска територия няма заплаха за представителствата на турската държава от елементи, които подкрепят преврата, дали въобще на българска територия има такива елементи", каза депутатът Корман Исмаилов в ефир.

По думите му на наша територия трябва да сме максимално бдителни.

"На територията на Турция има два милиона мигранти от Сирия. Какво ще се случи, ако там нещата се разбунат, държавата тръгне към разпад, къде тръгват тези мигранти? Ами, ако тръгнат насам?", запита Росен Петров. "Ако към нашата територия се насочат стотици хиляди, по какъв начин можем да ги спрем?"

И Петров, и Исмаилов се обединиха около тезата, че ресурсите на страната ни са ограничени.

За антитерористичния закон, който предстои да влезе за разглеждане и гласване в Народното събрание, Исмаилов каза, че нито един закон няма да реши сам по себе си нещата, нито още 50-100 милиона лева за полиция, разузнаване, камери.

На въпрос дали ще получим подкрепа при евентуален бежански поток, Исмаилов е на мнение, че това ще стане.

"Силно се надявам такава помощ да бъде оказана, ако възникне нужда от нея и се надявам и ЕС, и Северноатлантическия пакт да се докажат като ефикасни организации, които защитават държавите, които са техни членки", посочи Росен Петров.

"Интересът на България е колкото се може в по-широк параметър около нея да има съюзи, в които страната ни да е член", категоричен е Исмаилов.

При опита за преврат в Турция бяха убити най-малко 60 души, ранените са стотици. Турската полиция арестува над 750 военни, а петима генерали бяха вече уволнени. Съдбата им последваха 29 полковници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Чудят се т.н. "народни избранници" защото превърнаха България в разграден двор и чакат други да решават съдбата и! В Швейцария не се чудят, а мислят и действат дългосрочно, нищо че около тях няма врагове! Но там действа истинската Демокрация и те швейцарците знаят, тя трябва да се защитава постоянно!
29
0
 
5
 
! Отговори
заблуден гражданин преди 7 години
Да очаквам ли другаря Борисов да ни призове да защитим държавността?
28
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Малеееееее,щом и Росенчо и Исмайли са казали нещо ,значи е така БРАВО
27
0
 
14
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Корман Исмаилов е турски агент и сега е запъхтял да покаже угодничеството си на Ердоган като следи дали в България има хора които не го харесват. Тоя е част от петата колона на Ердоган в България, не знам защо изобщо го канят и слушат или обръщат внимание на глупавите му и елементарни пропаганди.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOLKO PUTI SHTE TI PISHAT, CHE USTROISTVATA IM NEMOGAT DA SE PRISPOSOBYAT NA KIRILIZA. I NESAVI SI OT PISACHA.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 - НА ПЪРВО ВРЕМЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА.КОЙТО ПИШЕ НА МАЙМУНИЦА - В ЗАТВОРА.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Петров откога стана политик? Случайно влязъл в Парламента с парите на КТБ и вече дава мнения.
23
6
 
25
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Хайде стига инсинуации моля! Стабилността на Турция няма никакво значение за нас. И стига сте всявали паника и страх, 2 млн щели да дойдат, им да дойдат, добре, да видим дали ще останат като дойдат. Стига долни лъжи и всяване на паника, Турция не може да остане в този си вид, на всички е ясно. Държава с кърваво минало и същото такова настояще няма никакво бъдеще.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема а се плашите бе това са 2 милиона IT специалисти инженере комбайнере техничаре и оплождачи на женски сливи! Кво толко сте се разпеняви ли и уплашили бе?
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО Е ЗАГРИЖЕН ЕРДОГАНОВИЯТ СЛУГА ЗА БЪЛГАРИЯ.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Интересът на България е колкото се може в по-широк параметър около нея да има съюзи, в които страната ни да е член", категоричен е Исмаилов".КОРМАНЕ - ПАРАМЕТЪР И ПЕРИМЕТЪР НЕ Е ВСЕ ЕДНО.
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГАНОВОТО *** МНОГО ЗНАЕЛО БЕ.А ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ В ТОЗИ ФОРМАТ ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО. ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И РАЗПАД. КЮРДИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СДОБИЯТ СЪС СОБСТВЕНА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВАА БЕЖАНЦИТЕ САМО ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, ТУК НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ОСТАВА. ЩЕ ОТИДАТ ПРИ ДЪРТАТА МЕРКЕЛ.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е ключов износител на радикален ислям и генерира враждебност в Европа. Нещата изобщо не са така безобидни колкото се опитват да ги изкарат българските либерални туркофони.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможностите са две: Или Ердоган сам си организирал цирка с цел да подгони яко противниците си,или великите сили са направили една постановка ,с която го предупреждават ,че следващият преврат ще бъде успешен...
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи диктаторът Ердоган ще продължи да изнудва ЕС за нови милиарди евро, които ще сложи отново в собствения си джоб.
15
2
 
16
 
! Отговори
Плесен преди 7 години
Корман е ясен какъв е, но и ти ли росене си ислямистко ***?!Тези бежанци ще тръгнат натам, накъдето ги пусне ердуганя. Живот и крепко здраве на всички.
14
1
 
18
 
! Отговори
РУСНАКА преди 7 години
Абе шшшш алоооу, стига с такива загалвия! Кой ще ги пусне, че да идват бе ? Да то правитлеството е с такава политика, но народа не е правителството, а този път няма да има пуснати бежанци. Европа не е България... депортация за Германия направо, там им повече харесва !
13
2
 
27
 
! Отговори
21674 преди 7 години
Тука , тука искам да стане това . Да видим побеснелия народ кой ще го спре ?! На ей това заседават . Защото забравиха Бъчварова че преди няколко месеца намали щата за полицаи , намали заплатките ... Подготвени военни почти нямаме , техника хептен . На границата на граничар се падат 60 км да охранява сам ...Мхм ... Та ей това си приказват плъховете ..
12
1
 
29
 
! Отговори
5 преди 7 години
НАШТЕ КАК СЕ ИЗПОКРИХА КАТО ПЛЪХОВЕ...УЖ ЗАСЕДАВАТ ..
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и вие "журналистите" сте една пасмина. Някакъв смотльо дето уж е треторазряден политик и никому неизвестен, казва някаква простотия без никаква мисъл и вие като папагали някакви бомбастични заглавия. Егати и евтината медия сте.