Помагаме на палестинските бежанци с 50 хил. евро

МС отпусна и помощ за пострадалите от труса в Еквадор
17
Помагаме на палестинските бежанци с 50 хил. евро
Снимка: архив, Ройтерс

България ще предостави средства за подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток и за пострадалите от земетресението в Еквадор.

Правителството одобри предоставяне на доброволна вноска в размер на 50 000 евро на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток и на хуманитарна помощ в размер на 30 000 евро за пострадалите от земетресението в Еквадор по линия на УНИЦЕФ.

Вноските се осигуряват от планираните средства за помощ за развитие и хуманитарна помощ от бюджета на Министерството на външните работи за съответната година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Агенцията на ООН полага грижи за повече от пет милиона палестински бежанци в Близкия изток. Като израз на солидарност българската доброволна вноска за 2016 г. ще подпомогне нуждаещите се хора и ще засили стабилността в регион, намиращ се в непосредствена близост до границите на Европа.

На 16 април 2016 г. крайбрежните райони на Еквадор пострадаха сериозно от земетресение с магнитуд 7,8 степен по скалата на Рихтер, при което загинаха над 660 души, а над 12 000 бяха ранени. Нанесени бяха и големи разрушения на сгради, комуникационна и производствена инфраструктура.

В контекста на реакцията на международната общност на хуманитарната криза в Еквадор, включително приносите на редица държави-членки на ЕС, и отчитайки нуждите на страната във вид на средства, оборудване и специалисти, България проявява съпричастност към съдбата на пострадалото население като прави доброволна вноска по линия на УНИЦЕФ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: хуманитарна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Срамна работа преди 7 години
1997 участвах от чужбина в акция за дарения за български детски сиропиталища. Събрахме дарения от фабрики, храни, одеала, играчки, дори детска козметика, стотици кашони прехвърлихме със самолет.Година след това, фондацията ме изпрати да посетя домовете. В първия дом не ме пуснаха да влезна. Изчаках в таксито докато директорката излезна и буквално се промуших в спалните и занималните на децата. Там нямаше и помен от даренията. Една лелка ме позна но плахо ме помоля да излезна да не я накажат
11
0
 
3
 
! Отговори
блажени са верующите преди 7 години
Хайде даси го кажем точно и ясно !! Дадохме на терористичната организазия ХАМАС 50 000 Евро. Всички знаем че Палестинскота управление днес е Хамас и отлично знаем че едно Евро от тези пари няма да отиде в ръцете на бедните палестинци.Там има система, парите дадени за помощи на палестинския народ отиват в ръцете на Хамас за оръжие. Консерви, електроуреди, дрехи, всички помощи арабите ги продават на израелските пазари на безценица и нищо не стига до народа на Палестина. Парите отиват за оръжие
10
0
 
2
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Няма такава държава!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ХОРА В НАШАТА РОДИНА , КОИТО НЕ МОГАТ ДА СВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ НА ВСЕКИ МЕСЕЦ АЗ ИМАМ МЕСЕЧЕН ДОХОД ОТ 220 ЛВ . , НО СЪЩО ПОМАГАМ . КОЛКО СЪМ ГЛУПАВ ..........
8
0
 
6
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Призовавам правитекството да изтегли нови 3 милиарда заем,за да помогнем на бедстващите ескимоси и на новоиткритото племе диваци на ов.Борнео които са канибали и трябяа да приучим към *** ценности.Също и 1 милиард за бедстващите без вода марсанци."Бъдете хора,спасете Марсианец"
7
0
 
6
 
! Отговори
121212 преди 7 години
А кой ще помогне на Българите пострадали от техните политици???
6
0
 
7
 
! Отговори
Унизен преди 7 години
А за Българските бежанци КОГА ЩЕ ИМА ПОМОЩ?????
5
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
А тези възрастни бедни Българи дето ровят по кофите да търсят храна, за тях няма ли помощ ?На арабите да им помагат араби, ние нищо не им дължим
4
1
 
8
 
! Отговори
RMN преди 7 години
Шега ли е това? За толкова пари магарешка каручка ли се купува?
3
0
 
19
 
! Отговори
някой преди 7 години
На мен не ми е ясно какво означава "палестински бежанец"? Някой може ли да ми обясни какво е това? Както разбирам това са някакво хора на които им се дава пари само защото се смятат за нуждаещи се. Е, и аз съм нуждаещ се, защо и за мен ООН не събира пари от всички страни, а аз да си стоя и да се чудя какво да взривя днес.Та ако някой знае какво е "палестински бежанец" и как аз мога да се пиша такъв, да сподели.
2
0
 
26
 
! Отговори
ined преди 7 години
Тея 50000 и 30000 няма да ги видят нито палестинците нито еквадорците ще ги прилапа някой корумпиран чиновник
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано и Българските пенсионери и социално слаби един ден в далеееечнлто бъдеще се облажат и те а дано ама надали