Последно сбогом за Григор Стоичков: От Нинова, Павлова...

Бивши и настоящи политици изпратиха вицепремиера на Живков
25 юли 2016 15:51,
33

Корнелия Нинова, снимка: Булфото

Опашка от опечалени се изви за "последно сбогом" с бившия вицепремиер от времето на комунизма Григор Стоичков. Някогашната дясна ръка на Тодор Живков почина на 90 години в събота.

Сред дошлите да го изпратят имаше политици от БСП, бивши министри и кметове както и хора от артистичните среди. Съболезнователно писмо изпрати и сегашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Още по темата
"Сбогом, татко, благодаря ти за всичко. Обичам те..." Така завърши словото си Йорданка Христова. Григор Стоичков бе неин свекър. Тя е била до него до последния му дъх, пише "24 часа".

Съболезнованията приемаха синът на Григор Стоичков, неговият син Томи, Йорданка Христова с дъщеря си Ивана и сина си Григор.

Сред хората, дошли да изпратят бившия партиен и държавен функционер бяха експремиерът Георги Атанасов и жената с която живее - Ани Спанчева, бивш зам.-министър на образованието. Сред опечалените бяха и бившият вицепремиер и министър на културата от Живково време Георги Йорданов, някогашният кмет на София Петър Междуречки, съветникът на Живков Костадин Чакъров, Янчо Таков със сина си Иван и др.

БСП беше представена от депутата Стоян Михайлов, внук на бившия секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов, Евгени Узунов, Ваня Добрева и др.

Последно сбогом с Григор Стоичков си взеха актрисата Слава Рачева, режисьорите от БНТ Нушка Григорова и Петър Бакалов, министърът на земеделието в първото правителство на Борисов - Валери Цветанов, бившият шеф на архивите Иван Комитски и др.

Траурно слово произнесе Георги Йорданов. Той говори за младежките ремсови години на Гргор Стоичков и за активното му участие в изграждането на социализма. Ваня Добрева прочете съболезнователно писмо от градския съвет на БСП.

Към края на прощаването с починалия дойде лидерът на БСП Корнелия Нинова с красив букет. Тя чинно изчака на опашката и ги положи до тялото на Григор Стоичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Простак преди 7 години
Ама не му ли направихте най - после мавзолея на този ***?
23
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не беше чак така.
22
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Бог да го прости.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст на бай Григор, беше скромен, интелигентен и работлив човек и добър съсед. Стана изкупителна жертва за някои "политици".Като отговорник за големите строителни проекти за "1300г България" е направил повече от всички след него и много от тези преди него.
20
2
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Единствения комунист, срещу когото никой не каза лоша дума, е Армейски Генерал Добри Джуров. Комунист, бивш партизанин, който не е излязъл на 8ми срещу 9-ти, който не се е "запознал" с партизаните на 9-ти , както Тато, и към когото още приживе никой във войската, от последния редник в КЕЧ-а, до *** на ротата, който се скатава, да добута до пенсия, не каза лоша дума. Издигаше кадърните нагоре по йерархията, пращаше ги да учат, развиваше армията ни, тя беше на ниво тогава.....
19
3
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Някои казват, че народа изпитва носталгия по социализма. Не е вярно.Не можеш да изпитваш носталгия по нещо, в което некадърника с партиен билет, те прави на ***, и те кара да вържиш и своята и неговата работа, а той трупа заслутите за своя сметка. Народът, както казва един друг съфорумец, изпитва носталгия по що-годе работещата държава, в която има и образование, и здравеопазване, и ред и сигурност, и армия. Сега го няма това, а ни се иска да го има, поне колкото тогава, в черното соц минало
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде сега комунистите виновни, че хората имат рак. Не съм комунистка, в нас има 3ма човека болни от рак, но не ми е минало пре ум да виня Чернобил и комунистите. По скоро стрес, лоша храна в наши дни, генетика, може би лош късмет. Да не говорим, че и ракът е изкуствено създаден, за да печели фармацията и големите концерни, така че и със и без чернобил рак щеше да има. И със и без Стоичков всичко щеше да е същото, все някой щеше да е вицепремиер по онова време. Лека му пръст.
17
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До безпартиен Напълно поддържам мнението ти! По нашия край ги изтрепаха комунистите и земеделците още 1923-та. На 8-ми срещу 9-ти са излезли в гората пишман комунистите, дядо ми ги знаеше поименно кой кога е излязъл, и казваше, че най-мързеливите и безимотните, са се правили на "репресирани" тогава. След 9-ти септември, му стъжняват живота", защото е отказал да им даде да си опечат в гората едно агне, от селското стадо, което е пасъл тогава, искал е да му го платят, защото не е негово.
16
7
 
16
 
! Отговори
Бог да го прости преди 7 години
Един от главните виновници да има НДК . И Чернобил не ви е виновен за раковете, а евроатлантиеските *** с които се тъпчете !
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно в България наистина да не са знаели какво се е случило в Чернобил, защото облака първо отиде в друга посока. После, когато дойде и при нас, ако не бъркам на 2 май, имаше някакви съобщения, но по-важното е какво се е направило да не консумираме храни с радиация, т.е. на пазара да няма такива храни. Е, няма как на 100% да избегнем последствията от такава авария, но мисля, че в България няма нещо сериозно като следствие от тази авария.
14
4
 
23
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Произхождам от село в което е имало партизани.И знам,че тези които са били идеалисти са били избити още преди 9 септември 1944-та.Оцелели са предателите и те след 9 септември дойдоха на власт и управляват и до днес.Ето погледнет ги-тях,децата им внуците им сега са действащи или бивши министри-от БСП,ГЕРБ и други партии все произхождащи от БКП.И гордеещи се с произхода си.На тях дължим нищетата и мизерията в която тънем днес.
13
5
 
18
 
! Отговори
българин преди 7 години
По това време бях студент и слушах Би Би Си.Първите дни след аварията в Чернобил никой не е знаел защото руснаците са криели.Финландски доброволци-студенти замервали радиацията и изведнъж открили стотици пъти по високи нива.И така се усъмнили за авария в АЕЦ някъде в СССР.И така първо разбрах за Чернобил от радио Би Би Си.Но никой не говореше за нивата на радиация и за последствията.Излъгаха ни,че всичко е наред и че няма нищо опасно.
12
8
 
14
 
! Отговори
Саrcinoma преди 7 години
Същият този Григор Стойчков през 1986 ни убеждаваше, че всичко е под контрол и няма радиация. Бях бременна тогава и наблягах на всичко зелено/марули, пресен лук и чесън, магданоз.../. Сега, толкова години по-късно се боря с рак на гърдата......
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако през 1986-та година бяхме минали поне за месец на консерви докато спадне нивото на радиация сега много хора щяха да са още живи.Но не им стискаше да ни кажат.Хапвали са си чиста храна и не им е пукало.Затова народът няма да ги запомни с добро.Погледнете кои са дошли на това погребение .И не глсувайте никога за партиите които те представляват!Да ги накажем за това което са направили!
10
5
 
17
 
! Отговори
Дали? преди 7 години
А каква е истината за радиацията в България и дали наистина скриха нещо от нас тогава или всичко е добре замислен план, за манипулация на хората през 1989-1990 години. За мен по-вероятното е манипулацията, която достигна до такива мащаби, че манипулаторите се уплашиха, че нещата ще излязат извън контрол и ще се обърнат срещу тях и затова набързо спретнаха един политически процес и осъдиха невинен човек.
9
4
 
27
 
! Отговори
BG преди 7 години
през 1986г. трябваше да каже истината за радиацията,тогава армията и висшата номенклатура минаха на консерви а народа ядеше всичко.резултатът е ясен-БОЛЕСТИ.
8
14
 
10
 
! Отговори
До Истинкси Комунист преди 7 години
Скрий се бе мухъл, кой ти говори за истинска социалистическа държава? Нас БСП-то просто си ни кефи и затова си гласуваме за нея.
7
3
 
8
 
! Отговори
as преди 7 години
До Мадам Бъчине разбира се!!то се вижда кой е бсп то без да говорим
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***...грабят държавата и държат народа беден и непросветен за да им служи..
5
4
 
48
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Реалист - След аварията в Чернобил Григор Стоичков ни увещаваше по телевизията, че нищо страшно няма! Аз помня и не забравям, за другите - не знам.