АБВ за Манолова: Оставка, ако ще играе за президент

Първанов и Калфин - кандидати, но не на всяка цена
28 юли 2016 12:52,
30
АБВ за Манолова: Оставка, ако ще играе за президент
Мая Манолова. Снимка: архив, Булфото

АБВ призова Мая Манолова да подаде оставка като омбудсман, ако реши да се кандидатира за президент.  

"Позицията на омбудсмана е деполитизирана, също както военните и полицаите", каза Ивайло Калфин. Според него нямало как националният защитник да агитира по време на отпуска си, както правят министрите.  

"Ако иска да се впусне в тази битка, трябва да подаде оставка", категоричен бе Калфин.  

АБВ може да се откаже от кандидатурите на Георги Първанов и Ивайло Калфин за президент, ако по време на левите преговори се стигне до обща позиция лидери да не бъдат номинирани в битката. Това стана ясно още от думите на самия Калфин.

Още по темата

Той и Първанов бяха издигнати във вторник от АБВ. Днес бившият вицепремиер обясни, че кандидатурите са резултат от номинациите в партиите - "така, както БСП казва непрекъснато кои са любимите им претенденти".  

От АБВ отново обясниха, че не приемат предварителните условия, нито пък абдикацията на Корнелия Нинова от битката.  

Партията на Георги Първанов съобщи, че очаква втория кръг преговори с БСП за обща лява кандидатура за президент.  

Румен Петков съобщи, че в централата е получена покана от "Позитано" 20 за среща на 3 август по темата. Той обаче я нарече "призовка" и разкритикува подхода на бившите си съпартийци.  

"Най-нормалното е да вдигнеш телефона и да кажеш удобно ли ви е на трети, а не ние тук да висим цял ден и да чакаме ще звънне ли някой", възмути се Петков.  

Въпреки това АБВ обявиха, че най-вероятно ще отидат на срещата, защото гледат с очакване на преговорите. "За да се получи нещо общо, трябва да има принос на всички страни. За нас е важен крайният резултат", каза Калфин и припомни, че в момента ГЕРБ държат всички власти.  

От АБВ съобщиха, че са внесли проекторешение в парламента, в което настояват до края на октомври премиерът да бъде изслушан по темата за търговското споразумение между ЕС и Канада. Формацията настоява и правителството да не подкрепя временно влизането в сила на споразумението.  

АБВ коментираха и международната заплаха и терористичните нападения в Европа. Румен Петков отбеляза липсата на активност по темата от страна на президента Росен Плевнелиев. Той допълни, че едва сега е оценил държавния глава, защото е разбрал, че той може и да мълчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Бенев преди 7 години
До Манoлова - жалка : Бая ви треперят гащите от Манолова и Нинова ,та затова ги плюете като каруцари. Като нищо ще спечелят президентското място и то не само за един мандат. Ще има да се мятате на сън в леглото ,както беше при Първанов. Страх лозе пази.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте, но Мая си е абсолютно подходяща за президент. На този пост, вече по конституция тя ще продължи да прави това, което умее да прави най-добре - НИЩО !
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бу !
7
1
 
3
 
! Отговори
Отвратих се от тази, преди 7 години
когато изкудкудяка несъгласието си с това, че е настанено в социален дом малолетно момиче, което било омъжено според традициите на своя етнос!!!Значи, да върнат малката при педофила, та докато навърши 18 г. той да й направи 3-4 деца и да си живуркат спокойно, изхранвани от данъкоплатеца! Ако остане в социалния дом ще я мъчат да ходи на училище и току виж се научила да разсъждава!Целта на наглото кудкудякане беше да се спечели някой и друг ромски глас на бъдещите избори.С цената на всичко!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК ПЪК НЕ ГИ Е СРАМ ТЕЗИ ДВАМАТА ХУУБАВЦИ - ПРЕДАТЕЛИТЕ. ТЕ ЗНАЯТ ЛИ ,ЧЕ "ЛЕВИТЕ" ХОРА КАТНО НАЙ-ИНТЕЛЕГЕНТНИ , НЕ ОДОБРЯВАТ ТЯХНАТА ПОСТЪПКА ! ЕДИН КАШОН ХОРА СА И МИСЛЯТ , ЧЕ СА ПАРТИЯ
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той сегашният "президент" по-добре да си мълчи, че когато се разприказва такива ги твори, че...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анка преди 7 години
Казвах им аз да оберем оная мандра, когато имахме възможност и да се запасим с кашкавал здраво! Аме те - не! Ще печелим изборите и после ще имаме цели фирми! Ами ако не ги спечелим, питам аз?! Идва зима, какво ще ядем в землянката? Втори такъв шанс с мандрата я имаме, я не. Пак ще караме май на сушени шипки като миналата година...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
манолова президент ? никакъв шанс!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ се уплашиха, че Мая е популярна личност и може да затъмни "слънцето" Гоце. Няма нужда да се плашат от Мая, а от самия Гоце, който вече не се харесва на хората поради собственото си поведение.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po dobre manolova ot masnika kslfin i goze agenta vapreki 4e i trimata sa komunjagi bkp nikoga ne bih gladuvala sa kalfin sasipa jivota na mn sem kato besche vsnschen minister veseto sekretarkata mu se pobolja ot kalfin a majat i hristo paskalev donosnik v kadri rabotische sko4i ot visokite etaji na kolper. Ne se i rasbra sadchto se e samoubil