ДОСТ легитимна партия? Да я изолираме...

Реакции от НС: Обзаведохме се с още една протурска партия!
29 юли 2016 15:44,
27
ДОСТ легитимна партия? Да я изолираме...
Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

Всички партии трябва да изолират ДОСТ от политическия живот на страната. Това призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов малко след като стана ясно, че Върховният административен съд регистрира партията.  

"Много неприятна новина. Обзаведохме се с още една протурска партия", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него решението на съда щяло да доведе до пълна мобилизация на патриотичните сили в страната.

Още по темата

Симеонов е категоричен, че регистрацията на ДОСТ няма да промени нищо в президентската кампания, защото "те никога нямат смелостта да издигнат собствен кандидат, винаги подкрепят някой".  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че е изненадан, че съдът не е защитил на всички инстанции първоначалното си решение за отказ на регистрация.  

"Това означава, че влиянието на държавата Турция минава през по-различни канали - политически, съдебни,  магистратски и други", каза националистът. Според Сидеров в сегашната ситуация това е опасно, защото Турция е далеч от демокрацията и "влиянието чрез една такава партия е изключително опасно".  

Каракачанов също нарече ДОСТ протурска партия, която ще продължи да бъде подкрепяна от турската държава. Лидерът на ВМРО смята, че всички партии трябва да уважат решението на съда, защото живеем в правова държава.  

"Но всички нормални български партии трябва да изолират ДОСТ от политическия живот. В България няма място за партии, създадени от чужди държави и обслужващи чужди интереси", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 7 години
ДОСТ е една българска партия с ясна евроатлантическа ориентация .Местан е голям политик и не си правете труда да го осмивате . Българските турци сме част от българския народ ,така както са македонските българи ,тракииските българи , добруджанците ,шопите ,каракачаните, помаците и ромите .Разликата е само в религията ни и в това ,че на югоизтик от България има една огромна турска държава .Но ние нея не я считаме за своя родина.Ние обичаме България и НЕИНАТА принадлежност към НАТО и ЕС.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много войвода, а четник не остана..вай,ваййй
11
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:16 Амииин....от тези патриотЕ нищо не излиза...
10
8
 
14
 
! Отговори
Ужас! преди 7 години
Това е непоправимо зло! Тежко ни и горко! Сега кой ще ни спасява, като се опълчихме на защитниците си и се сприятелихме с приятелите на врага!!!!
9
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще я изолирате не знам. ДОСТ влиза в парламента, а воеводите излизат от него.
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много войвода, малко четник
7
12
 
12
 
! Отговори
Не разбрах преди 7 години
Аз не разбирам защи вдигате толкова шум.Всъщност, много по-добре стана, че регистрираха ДОСТ! Така ще взимат от гласовете на ДПС. В най-добрият случай и двете ще вземат по 3.9% и ще са аут.Без ДОСТ, всички турски гласове ще са за ДПС. Със ДОСТ ще си ги поделят, така или иначе ДОСТ няма как да вземе глас, който досега не е бил за ДПС.Изобщо, ако можеше дори на още партийки да се разцепят, най-добре!
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9 ДПС никога няма да падне под 4 процента, защото има и много българи които гласуват за нея поради корпоративни облаги - Росен Владимиров, Бисеров, цонев, делян Пеевски и майка му и т.н. ДОСТ обаче ще получи подкрепата на турците в цяла Турция, както и на бежанциет така че ако досега ДПС бе в рамките на 10 процента сега ДПс ще е примерно 6 процента, а ДОСт - 5. Ще стане като БСП и АБВ, ще има две турски партии в парламента.
5
10
 
25
 
! Отговори
жоро преди 7 години
явно сет много зле - ДПС е светска партия, нищо че има турци в нея, но води светсак политика, почти половината хора в нея са българи Доган да сте го чули да говори на турски? от години е пресона нон грага в турция. на местан парите му идват Саудитска Арабия и турция, той ислямизира Родопите, пазарджик, Търговище, покрай него в Пазарджик се появиха имами на ИД и жени с бурки. местан ходи да се среща с турския посланик в турското посолство и никой не протестира.
4
8
 
15
 
! Отговори
popa преди 7 години
Добре бе, ДОСТ не са ли конкурент на ДПС ? тоест да вземат от техните гласоподаватели ? тоест. ефекта да е Дост с под 4% и ДПС с -4 , на следв.избори ?
3
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ, Атака и ДПС - Да бъдат изолирани от политическия живот в страната!
2
8
 
39
 
! Отговори
алоооу преди 7 години
патриотите ...атакувайте регистрацията пред конституционният съд !! регистрацията противоречи на конституцията ни !! просто партията е насочена към етническа група !! а прецедента защо мълчи...слави застрашавал конституцията а тези застрашават БЛГАРИЯ !!!
1
14
 
33
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Браво на Каракачанов