АБВ иска ЕС да прекрати преговорите с Турция

Партията на Първанов осъди арестите на журналисти
Обновена: 30 юли 2016 19:38 | 30 юли 2016 18:38, Веселина Йорданова
72
АБВ иска ЕС да прекрати преговорите с Турция
Георги Първанов. Снимка: архив, БТА

Европейският съюз да прекрати преговорите за членство на Република Турция и да обсъди налагането на санкции, включително ограничаване на пътуванията на турски лидери. Това искат в декларация от ПП АБВ във връзка с посегателствата срещу свободата на словото в Турция.

„ПП Алтернатива за българско възраждане изразява остър протест срещу действията на турските власти, които системно погазват основни човешки права и демократични ценности. Репресиите след неуспелия опит за преврат са непропорционални по интензивност и обхват. Те насаждат страх в турското общество и засягат десетки хиляди граждани”, се посочва още в декларацията.

От АБВ заявяват, че категорично не приемат закриването на 131 медии и арестите на 47 журналисти само за един ден.

"Подобни действия са предприемали единствено тоталитарни и дълбоко антидемократични режими. Посегателството срещу медии и журналисти е брутален пример за отнемане на правото на мнение и на неговото изразяване. Няма демократично общество, в което тези основни човешки права са отнети”, посочват от партята.

В декларацията се казва още, че международната общност трябва решително да се противопостави както на опитите за промяна на властта по недемократичен път, така и на тоталитаризма и отнемането на основни човешки права.

ПП АБВ настоява Съветът на Европа незабавно да започне стриктен мониторинг върху реалното спазване на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи от турските власти и пропорционалността на налаганите мерки спрямо различни групи турски граждани.

От партията призовават българското правителство остро да осъди репресиите, предприемани от турските власти, а Министерство на външните работи да следи дали български граждани са репресирани и да осигури максимална защита на техните права.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: АБВТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
37
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Гоцето чете маскалските искания на неговите рашистки управници! Един път ни зароби с Аец гьоловете и не можа с голеният Шлем ,сега пк дърдори измислици! Триперо при него е "Бутиков"
36
2
 
51
 
! Отговори
Питане преди 7 години
Гоце, я кажи по колко хилядарки на помилван затворник прибираше като президент?
35
4
 
45
 
! Отговори
Само ГоУфо преди 7 години
Пернишкио Туч пак се изходил гледам!
34
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ ОТ АБВ СРАШНИ ВЕ.ЩОМ НАКАЗВАТ ТУРЦИЯ.мижитурки агентурки.
33
3
 
42
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Ot tozi na snimkata po maloumen politik niama ne znae Kakvo si tananika, smotan shut.
32
5
 
50
 
! Отговори
до АБВ преди 7 години
Сетила се Мара, да се по*ара! Късно е вече, така ли иначе Турция не иска да е в опашката на ЕС, вместо това ще е главата на Азиатския съюз, запомнете го добре!
31
4
 
46
 
! Отговори
Литвинко преди 7 години
Цяло чудо е че след като това лай/но взе милиони комисионни от Масква за да има Белене и газ у нас и ги *** и изяде за 1 мандат като окепази цялата ни държава ,службите ос-ра армията полицията и поилва по улиците 1 млн.изнасилвачи и убийци рецидивисти цяло чудо е че не е свършил като Садам Хюсеин
30
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (33)- ...Ако преговорите бъдат прекратени,милиони бежанци може да се изсипят първо на нашата граница и какво правим после,президенте?Версия 1: Първанов е с изграден рефлекс на доносник-провокатор. По навик провокира.Версия 2: Първанов нищо не разбира от политика. Приказва разни неща, колкото да се изживява като значим.
29
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя иска пак да става президент.Пази боже!Толкова ли сме го закъсали,че не можем да намерим един читав човек да оглави тази държава.
28
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанооов,бил си два мандата президент и ламтиж за още,а елементарни неща не са ти ясни.Ако мислиш,че ЕС с голямо удоволствие би приел Турция за член много се лъжеш.Нещата са деликатни и ситуацията е взривоопасна.Ако преговорите бъдат прекратени,милиони бежанци може да се изсипят първо на нашата граница и какво правим после,президенте?
27
2
 
51
 
! Отговори
ВГЗ преди 7 години
АБВ са малки, но устата им е голяма!
26
10
 
50
 
! Отговори
Осведомен преди 7 години
Тази прокремълска партия изпълнява програма на Кремъл за разваляне на отношенията между България и Турция,заливане на страната с мигранти и дестабилизация.След това поставяне на марионетки на Кремъл които да съставят популистко и демагогско правителство,излизане на страната от ЕС и предизвикване на криьа и в Евросъюза!
25
5
 
56
 
! Отговори
грешка, грешка... преди 7 години
Аве Гоце, чел си старите инструкции, сега трябва да си обърнеш палачинката...
24
4
 
43
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тез пък кои са?
23
5
 
54
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
И лооовец съъм,и рииибар съъмИ на дОгам съ пръв другарр...Този на снимката е много нагъл,безочлив и крайно неморален ***!!!
22
5
 
46
 
! Отговори
ABV преди 7 години
Gospodın Parvanov opravi si BG mirishi na Layno,ostavi Tursiq
21
5
 
47
 
! Отговори
Ot Turciq преди 7 години
Pomiarite laqt, kervana si varvi.
20
6
 
46
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Да , това наистина а голям гаф ... И в тая ситуация най лавиращите са най- добре , защото "ясната " позиция на някой най много по бързо да ни закопае ... АБВ не се ли оттегли от парламента ?
19
6
 
59
 
! Отговори
простака преди 7 години
Според мен гоце не осъзнава какъв гаф направи. Отдавна не беше се изявявал публично и по инерция от двата му мандата , си мислех , че е "политик" , а то Тиквата ще излезе много по-умен...
18
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога някой се съобразява с Агент Гоце?Много си е повЕрвал "нашия"лакей.