Борисов имал два варианта за президент - доскоро

И двамата обаче нямало да се справят в критична ситуация
Обновена: 30 юли 2016 22:34 | 30 юли 2016 17:29, Веселина Йорданова
142
Борисов имал два варианта за президент - доскоро
Борисов провери и реставрацията на Голямата базилика в Плиска. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов смята, че е единственият лидер на партия, който има основание да се колебае дали да се яви на президентските избори, защото премиерският пост е с повече отговорности.

Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията, напомни той.

Що за партия е тази, която признава, че лидерът ѝ не става за президент, че в самата партия няма кандидат и трябва да търси нещо друго, попита Борисов.

По думите му допреди две седмици ГЕРБ имала два варианта за кандидат-президент, но след като видял какво се случва в света, счел, че тези хора, с тези качества, няма да се справят в критична ситуация.

Те са прекрасни във всяко едно отношение, но в такъв момент, когато трябва да отидат твърдо, да защитят интереса ни, този характер им липсва. Затова обмислям дали в партията ще намерим такъв човек – политик, експерт, с характер, който хората познават, призна премиерът.

Борисов се срещна с кметове в Търговище. Той заяви, че правителството ще вложи приоритетно парите от излишъка в Северозапада, смесените региони и магистрала "Хемус".

По думите му всичко това е възможно, тъй като към месец юли финансовото министерство има събрани в бюджета с 200 млн.лв. повече. А в сравнение със същия период на 2015 г. - с 1,5 млрд. лв. повече. "На базата на това си позволяваме да финансираме жизнено важни за кметовете проекти за подобряване на живота на хората", каза Борисов.

Премиерът изрази съжаление, че през предишния мандат не е постигнат синхрон между министрите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, който сега го имало между вътрешното и финансовото министерство. "Резултатът е видим. Освен да намалим дефицита, всичко което излезе над чертата, ще отиде при кметовете от тези региони", обобщи премиерът.

Министър Владислав Горанов, който присъства на срещата, бе категоричен, че излишъкът не е плод на ръста на икономиката, а на това, че държавата със своите органи си е влязла в ролята.

В Търговище Борисов изрази притеснения, че в България безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
анонимен-114,твоя бойко какъв е,*** или фашист.
84
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко! Мачкай комуни3ите! Щом пищят, значи сме на прав път
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов президент а премиер Златко Баретата или Митьо Очите,за да се оправиме.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единият е Митю Очите, а вторият Боньо Фаса. За жалост съвсем малко им остана да се проявят, но бяха забавени изборите...
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз знам и двата варианта......единия е ББ 1 а другия ББ 2 .
80
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените плъххове са бесни :)За пореден път ще загубят от Борисов.Досега винаги са губили, трябваше да свикнат :)))
79
11
 
5
 
! Отговори
Нали ви казах преди 7 години
Пак не предлагате имена ;)Защото няма друг свестен за Президент.Като премиер се е доказал. Всекидневно.
78
15
 
2
 
! Отговори
Бойко - Президент преди 7 години
Няма кой друг.Особено пък при другите партии.Томислав Дончев - Премиер.
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не предлагате кой да е Премиер или Президент...Значи няма по-подходящ от Борисов.Никога не се е споменавало друго име, няма нито един който да е достоен опонент на Борисов.И всички знаят това.Затова сама пляммпат, но никой не се изправя срещу Борисов.Опитваха, но всички бяха битти всеки път.
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярно , че безработните не искат да работят . Безработните не могат да понасят подигравките на инвеститорите , но нямат нищо против , ако инвеститорите сами свършат проблемната работа .
75
3
 
18
 
! Отговори
ШОПО преди 7 години
Бацко, сите сте едни и същи ! Я нема да гласуем,призовавам и останалите шопи...
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
da otiva da vrasta parite za AEC BELENEpo negova vina naroda ste plasta tezi pariamerikanski lakei
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял Свят знае , че Българската Предвидливост е от тука до Обяд .
72
0
 
18
 
! Отговори
Младен Михалев преди 7 години
Спокойно граждани ! Вече сме се разбрали с Будака, през септември той ще предложи себе си за президент. Правилната линия на СИК-ГЕРБ трябва да продължи и на "Дондуков" 2. Сега е момента да направим смяната, знаем, че вече са ви омръзнали неговите лакардии, че сте наизустили неговите 15-20 думи с които той бращолеви от 10-15 години насам. От мое име и от името на г-дата Виктор Вълко и Любен Гоцев ви уверявам , че това което написах е истина. Ако не вярвате - питайте Пашата.
71
2
 
8
 
! Отговори
Драган преди 7 години
До До ИванИване,не е изненадващо да си *** и злобен,ама да го показваш на света...На чия гуша била стъпила Русия?Как била стъпила?...Малоумие до гуша,ама,като ти гледам правописа,май всичко при теб е на ниво НУЛА!?
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да става президент и да се разпада ГЕРБ, щото точно тъй ще стане. После никой няма да слуша ББ, както сега никой не слуша Плевнелиев. Но бойко ще постъпи, както му наредят, може би още не са решили там. Иначе е висок, хубав, няма лошо.
69
3
 
10
 
! Отговори
фрог преди 7 години
Управникът е лекар на държавата.Какво правим,ако лекарят е най-големия разпространител на заразата..
68
2
 
11
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Усетиха се че вече никой не ги иска и залагат на последния куц кон ! Ако питате мен от тук нататък подтекста на всички избори е ЗА ИЛИ ПРОТИВ ТОЯ ЕС И МИГРАНТИТЕ !!!
67
2
 
8
 
! Отговори
афера преди 7 години
Не питай управника защо е ***.Питай себе си защо е управник.
66
11
 
2
 
! Отговори
До Иван преди 7 години
Който дойде след ББ,ще ни повлвче обратно към старите прабългарски земи,демек,русия.но не за друго,а за да ни стъпят на гушата отново.Абсолютни предатели,лошото е че имат и много подръжници на бившият комунистически строй в България.