В Лозенец – чисто море, спокоен сезон, радва се Василева

Ексминистър Нона Караджова плажува там, уверила се в чистотата
13
В Лозенец – чисто море, спокоен сезон, радва се Василева
Снимка: МОСВ

Екоминистърът Ивелина Василева инспектира пречиствателната станция на курортното селище Лозенец.

От началото на август към станцията работи задържателен резервоар, който бе изграден със 746 хил. лв., осигурени от МОСВ, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Резервоарът поема отпадъчни води, които се формират в пиковите часове на натоварване и ги пречиства през нощта. Така беше прекратено изливането им в морето.

"Радвам се, че съоръжението работи добре и че осигурихме чисто море и спокоен летен туристически сезон за гражданите", каза министър Василева. Тя поздрави кмета на Царево Георги Лапчев, че е успял да реализира инвестицията в срок.

На инспекцията присъства и Нона Караджова, министър на околната среда и водите в периода 2009-2013 г., която е на почивка в Лозенец.

Тя заяви, че се е уверила на място в чистотата на морската вода и подчерта, че хората трябва да имат повече доверие в институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Николай преди 7 години
И какво като плажува там Нона Караджова да не е направила водата целебна с присъствието си. Мърсотият и фекалните води продължават своя път към необятната морска шир!
8
0
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
Всички български курорти имат вече пречистателни станиции. Няма такава Рио де Жанайро. Няма такава и Истанбул. И двата града бълват милиони тонове акита обаче като идете на турски курорт на Мраморно море умерате от кеф. А ако стигнете до Копакабана пък направо се имате за извънземни.
7
0
 
0
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
В л*озенец ядох един път. Боля ме корем. В ахтопол ядох 1 път имах разтройство....Тая да иде да се изкъпе във водата и като не се *е тогава да ми говори.
6
1
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Това на снимката, басейна на министерски съвет ли е?Ако правилният човек не му е отрязал лентата, не счита за влзъл в експлоатация.
5
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Да, ще има да пишете такива статийки години наред за да ни върнете по нашето черноморие. Нормалните хора ни изгубихте, този резервоар се направи само защото иначе морето там е жълто кафяво. Обществена тайна е, че в района на Царево водата е под всякаква критика.Като направите надсякъде нормални зауствания на километър в морето тогава пишете, направили резервоар и водата видимо е ок, чакай някой да ти повярва. На нашето море до края на Юни само ходя, след това става Ла=йнозенец
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2016 година в черноморкси курорт на Българската държава с хилядолетна история , страна членка в Европейския съюз , военната организация НАТО, страна членка на ООН и редица други, се гордеее, че вече ще си пречиства фекалите и няма да ги излива сред природата! Евала! Страхотно! Достойно за похвала!
3
0
 
17
 
! Отговори
Буревесников преди 7 години
Не виждам снимка на министърката по бански да се къпе в морето, как е проверила лично дали е чиста водата?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се радват бе, аз девета година не съм стъпвал на нашето крайбрежие и също се радвам.
1
1
 
18
 
! Отговори
90083 преди 7 години
Капка в морето. Буквално.Това е само за лозенец, навсякъде другаде фекалите се излизват на талази в морето....