Борисов влезе при Ердоган: Заедно ще намерим изход!

"Ако ЕС не действа, чака ни война!", предупреди българският премиер от Истанбул
Обновена: 26 авг 2016 14:23 | 26 авг 2016 14:10,
153
Борисов влезе при Ердоган: Заедно ще намерим изход!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов започна среща с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи той в профила си в социалната мрежа във Facebook.

"С президента на Турция обсъждаме мигрантската криза. Предстоят ни изключително трудни месеци, но се надявам заедно, с воля от ЕС и Турция, да намерим изход", написа министър-председателят.

"Ние можем да решим проблема още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни", допълва той.

Българският премиер пише и че България е солидарна и призовава за същото и страните от Вишеградската четворка.

"Убеден съм, че всички заедно можем да се справим. Искам европейско единство и защита на суверените на всяка европейска държава", пише Борисов.

Още по темата

Той отправя и посланието, че Европа и Турция ще дадат много по-голяма стабилност заедно в региона.

По-рано Борисов се срещна с премиера на Турция Бинали Йълдъръм. След разговорите с него той изпрати задочно послание към ЕС за влизане в сила на споразумението за безвизов режим за турските граждани в ЕС. То е едно от условията южната ни съседка да спира мигрантите към Европа.

"Ако ЕС не действа и популизмът победи реализма, войната ще дойде и при нас", каза Борисов, цитиран от "24 часа".

"Европейските лидери трябва да си направим ясна оценка докога Турция ще успява да спира мигрантите, ако приетото споразумение с ЕС не влезе в сила", каза още министър-председателят.

Турския премиер Бинали Йълдъръм също коментира темата: "Искаме нашите европейски приятели да разберат, че настъпи време да поемат повече отговорност във връзка с проблема с мигрантите". Той обясни, че е с  жизненоважно значение в края на октомври да влезе в сила споразумението за либерализиране на визовия режим.

"Ако споразуменията за реадмисия и либерализиране на визите не влязат в сила, това ще постави Европа в огромен риск. Разясних това в подробности на моя приятел Бойко и съм убеден, че ще има възможността да предаде на своите събеседници в ЕС", каза още Йълдъръм.

Двамата премиери са обсъдили и евентуално подписване на споразумение само между България и Турция.

"То обаче няма да свърши работа", категоричен бе Борисов и допълни: "Трябва ние в ЕС да удържим ангажимента си от март".

Борисов, който утре заминава за Германия за срещи с канцлера Ангела Меркел обяви, че има много послания от Турция за колегите си от ЕС.

"За да бъда точен, съм си ги записал, защото България и Гърция са първите изключително уязвими държави", каза той.

Борисов предупреди, че предстоят изключително трудни месеци.

"Няма да приема вариант България да е буфера между Турция и Европа", каза обаче българският премиер след срещата с турския си колега.

Борисов обясни, че поводът за посещението му в Истанбул е откриването на третия мост на Босфора, който свързва Азия с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колкото и странно да звучи, с голяма част от населението на днешна турция сме близки роднини, и то отпреди арабските нашествия в анадола и отпреди те да приемат исляма, а ние християнството. слава богу, там има все още разумни хора, които го знаят - не става дума за никакви османски кръвосмешения, нито за нато. доста от младите и образовани турци биха живели у нас, ако имахме нормална икономика, защото харесват свободата ни и се стремят да постигнат същото общество, което някак си създадохме.
80
1
 
4
 
! Отговори
3 000 000 преди 7 години
Аз все си мисля че ако нямаше български турци(с Османски корени) в България Турция нямаше да се съобразява с България и тогава най-вероятно всичките тези 3 000 000 Бежанци щяха да са вече на българска територия
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б да вземе да си оправи отношенията с Путин защото Западна Европа си е затваряла очите за турското робство и я е било страх да обяви война на Турция направила го е Русия за да ни освободи Така че не се знае какво се задава Как такива сили като САЩ и Западна Европа не могат да се правят със ИДИЛ -просто не искат а за нас им дреме на ****
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно момчета. Турците винаги са гледали на нас добронамерено. Няма да ни пуснат много мигранти дори и само заради това, че имаме турци и тука, а турчинът за турчина е брат където и да се намира. Затова премиерът е казал, че въпросът за нас би се решил още сега. Той го е решил, но как да каже на другите ние се оправихме, оправяйте се сега вие. Голям е Бойко.
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западна Европа има забележителна толерантност към този ***. Западна Европа е дала работа на стотици хиляди българи, инвестира стотици милиони евро в страната ни, модернизира економика и законодателната система и в същото време този наглец си позволява да плаши Европа с война, да преговаря с Ердоган като неговия съюзник!!! Борисов е не само предател на България, той е предател на цяла Европа, един *** ***, повтарящ пътя на Янукович. Турция ли е източник на технологиите, модернизац
76
1
 
2
 
! Отговори
Преводач преди 7 години
Преводача на Борисов от български на турски е под всяка критика, пълен резил.
75
1
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
АЕЦ Белене наричан доскоро от Борисов гьол. Изведнъж гьолът придоби стратегическо значение и го предлагаме на Турция, въпреки, че атомна централа представлява стратегически обект от системата за национална сигурност на страната.В официалното съобщение за срещата в двореца Долмабахче не се дават подробности за разговора между Борисов и Ердоган за атомната централа в Белене, но според запознати преговорите са в напреднал стадии.За прах в очите Борисов говори пред медиите предимно за мигранти
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Ние можем да решим проблема още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни", допълва той.'' - КАТО МОЖЕШ ,ЗАЩО НЕ ГО РЕШИ , НИМА ГЪРЦИЯ ИЛИ ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ НЯКОГА СА СЕ СЪОБРАЗЯВАЛИ С НАС ! ТИ ГОСПОДИНЕ БЕЗ СЪВЕТИ ОТ БРЮКСЕЛСКИТЕ И ВАШИНГТОНСКИТЕ ГОСПОДАРИ НИЩО САМ НЕ МОЖЕШ ДА РЕШИШ !!!
73
5
 
18
 
! Отговори
teo преди 7 години
БОЙКО, ЗАЩО СЕ НАДУПИ НА ЕРДОГАН? ТРЯБВАШЕ ДА ПОПИТАШ ТОЗИ НАГЪЛ ТУРЧИН, ЗАЩО НЯМА ЗНАМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО СИ ПОКАНЕН НА ТАКОВА ВИСОКО РАВНИЩЕ??? ДО КОГА ЩЕ ИМ СЕ КЛАНЯМЕ ??? БОЙКО, ВЗЕ ЛИ СИ ВАЗЕЛИН??? БОЙКО ЛЕВСКИ АКО БЕШЕ ТАМ ЩЕШЕ ДА НАПУСНЕ ДО КАТО НЕ СЛОЖАТ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ, ОК??? БОЙКО, ТИ СЕ НААКА ПРЕД СТРОГИЯ ПОГЛЕД НА ЕРДОГАН!!! БОЙКО ТИ НЕ СИ ЗА ДОСТОЕН ЗА ПРЕМИЕР МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО Я ПРОДАДЕ, ОК??? БЪЛГАРИНО ?????
72
5
 
4
 
! Отговори
CCCP преди 7 години
Ердоган се скарал на Борисов заради Проект Възродителен Процес на Комунизмъ на Живков
71
11
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До КОЙ? КОЙ? КОЙ?А Путин какъв е?Вие от ЮРУШ на сидер ага сте жалки еничари!Да живее България!
70
3
 
23
 
! Отговори
КОЙ? КОЙ? КОЙ? преди 7 години
Боко доказа, че е слуга на един отявлен ислямист. Кой гласува за този "човек"? КОЙ? КОЙ? КОЙ?
69
0
 
15
 
! Отговори
Петко от Дуганхисар преди 7 години
Бойко кажи на Меркел за войната да видим тя какво мисли. Хубаво да узвочиш посланието на Ердоган паша, че да се стрестнат и да скокнат ония мити националисти та да видим тогава ЕС-то колко е силно и обединено. Петко от Дуганхисар
68
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три част
67
11
 
37
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Който гласува за Бойко е национален предател.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а гербарията ще има да се гърчи цял ден по форумите за да убеди маТряла че черното е бяло
65
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В отговор Борисов каза, че си е водил записки и ще предаде посланията на лидерите от ЕС" ББ в ролята на пощальон. Отива му тази длъжност.
64
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастията твърдеше, че Баце бил пратеник на Меркел в Турция. То се оказа, че бил пратеник на Турция в Европа. Толкова по темата.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ББ наистина се застъпи за безвизов режим на турците, без Турция да спази поставените им от ЕК условия - е, няма такъв скандал! Но, от друга страна, милата ни родина се е нагледала на продажни *** на премиерския пост.
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бат б секретарка на султана ли стана?