До 4 лв. за чадър на морето: Държавата иска, бизнесът - не

Не може чадър и шезлонг да струва колкото нощувка
26 авг 2016 20:48, Александър Попов
40
До 4 лв. за чадър на морето: Държавата иска, бизнесът - не
Снимка: Булфото

От Министерството на туризма искат да се въведат базисни цени за чадър или шезлонг на българските плажове, които да бъдат от 2 до 4 лева. Те трябва да влязат в сила от следващото лято.

Концесионерите обаче не са съгласни с подобни цени и предупреждават, че много от тях ще се откажат от стопанисването на плажните ивици.

Те се аргументират, че приходите им от поддържането на плажовете са само два месеца, а те се грижат за тях целогодишно.

"Наемателят и концесионерът пък е задължен да пуска безпрепятствено всички останали, които не заплащат нищо, а реално ползват безплатно медицински услуги, спасителни услуги", обясни концесионерът Николай Недков пред Нова тв.

Чадър и шезлонг не може да струват колкото нощувка, категорични са обаче от ведомството на Ангелкова. От министерството са готови да променят равнопоставеността между платена и свободна зона на някои от плажовете и да бъдат сложени повече чадъри за сметка на цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: морешезлонгчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Remont преди 7 години
Има и друго концесиите за плажовете са около 50-80к ...трябва да ги избиеш за Юли и Август. Да започнат първо с намаляне на концесиите,а после да изискват останалото. Тук не е Гърция нито Турция...сезона е много кратък и не са толкова платежоспособни нито БГ нито чужденците. Не съдете само чадъраджиите....мислете от начало както започва всичко.
26
0
 
5
 
! Отговори
Бате Рашо преди 7 години
До Xp:Къде си ял друже салата за 4 лева по морето, след като един таратор наСлънчака удари . . . 6 лева.За това юни месец ходих в Дидим със самолет в ПЕТ звезден хотел със 7нощувки за 850 лева.Там бях във затворен комплекс с големината на наш малък град осеян с дискотеки, кафе-сладкарници, барчета и плажоборудван с всичко необходимо, където нищо не се плащаше . . .!?Така че съм съгласен и за в бъдеще да пълня гушата на EРДОГАН,отколкото на нашенските мутри по морето . . .
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те да не купуват всяка година чадъри че реват как не могат да ги изплатят
24
1
 
5
 
! Отговори
Xp преди 7 години
Цената се определя от търсенето. Масово са 10лв 2лезлонга + чадър. То по тая логика що не намалихте и храните и алкохола по заведенията, и входовете по заведенията и горивата? Една салата шопска по 4-6лв ....в сезона на зеленчуците? Много избирателно нещо говорите за цени..ю
23
0
 
2
 
! Отговори
ь преди 7 години
А бе къде са коментарите??????????Пише че има 35 пък няма нищо,е такава цензура нямаше и при Бай Тошо.
22
5
 
3
 
! Отговори
сто лева са малко преди 7 години
Че защо да не струва чадъра и шезлонха наравно с нощувката?И едното и другото осигуряват покрив и легло ,в морето баня и тоалетна.
21
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Като не иска бизнесът до 4 лв на чадър да си стоят те под чадърите и да не реват че нямат туристи. Тази година в Несебър половината платени чадъри стояха празни. Догодина може и всички да останат празни.
20
1
 
5
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Някой да е чувал или виждал концесионер през зимата?Както лъже този мишок Недков , така лъже и тази гербава лелка-министър.От къде ги намира др.Тикваров тези министри-шушумиги , все глуповати и все грозновати...Теменужка ,Ивелинка,Николинка и каймака Меги.Ужас
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО СТАНА С КИРО ПРИНЦА ОТ НЕСЕБЪР КОЙТО ЗАСТРЕЛЯ ГОТВАЧА СИ???
18
0
 
12
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Вземете им концесиите! Все ще се появи някой,който ще иска да развива нещо, а не да продава чадъри, шезлонги и наркотици
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв бизнес какви пет лева . Това са престъпници и обирджии . Като са толкова големи бизнесмени , защо не построят завод за производство на нещо и да печелят . Ами защото се иска акъл, а иначе седиш на плажа и събираш пари за нищо . Кога сянката стана бизнес , а другари .
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сутрин по телевизията даваха курорти в Гърция и имаше интервю с управители на хотели . От септември има 50 % намаление , а имаше и оферта четири нощувки за 60 лв. Нашите назначени капиталисти от БКП-БСП-ДС искат да отидеш в хотела да оставиш парите и да се махаш . Никога няма да има туризъм в България с такива уж собственици .
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Е ти искаш само от концесията да си изхранваш целия бизнес ли? Иначе си прав, така не остава ни за яхта ни за самолет. В гърция как се оправят и без такси за чадър?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея до морето и досега не съм видял плаж почистен сутринта от концесионера .Напротив вечерта същите плажове се използват за дискотеки а на сутринта всички служители на концесионера са меко казано махмурлии т. че концесионера не печели само от чадъри Относно парите в страната няма стандарти за определяне на заплатите спрямо ценза ,за да не почвам темата колко получават учители как таксата за посещение в лекарски кабинет е 2,90 и т.н т. че който иска да е концисионер ако не има работа и на село
13
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако държавата иска да паднат цените на чадърите да започне да плаща на спасителите. Няма как с цена от 2 лева да се издържа плажа, почистване, спасители, медицински пунктове и т.н. Само популизъм. А хората са слепи и искат да не плащат а само да ползват. Ако чадъра е 8 лева от тях 1.5 лв е ДДС, още 0.5 е данък. Остават 6 лв. От тези 6 лв се плащат заплати (заплатата на спасител е около 1500 лв с данъците и осигуровките), осигуровки и т.н. Концесионна такса. Амортизации. Счетоводство.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо намаляват цените в края на сезона ама от догодина ,намалете ги началото на сезона Много важно нямало да има концесионери Сложете някой който а събира 2 лв за вход и да почиства плажа и тоалетните барове по плажната ивица не ми трябват А сега да смятаме Концесионерът каза че чадърт бил 60лв е един чадър и два шезлонга са 6лв за един оборот т.е се изплаща за 10дни и ако ке завърти още някой след вас както много често става на сщия чадър значи за 5 дни Щот кат си траем ни смятат за ***
11
0
 
33
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Това са лакърдии.Догодина ще бъде още по-скъпо,защото алчността граници няма!Особено на българските чорбаджии от ДС.
10
0
 
41
 
! Отговори
Мен преди 7 години
са съгласни с подобни цени и предупреждават, че много от тях ще се откажат от стопанисването на плажните ивици.А дано, тогава ще се радваме на чисти плажове без мутри и заведения
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1лев за доктор 4 лева за чадър -Това е България Плюскането и Килипира винаги вървят пред човека
8
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
ХМ ) Идеята звучи добре - ама не чак толкова защото ще е нещо от сорта -- 5 % свободна зона някъде в тъча(скали и бодли ) - и 95 % чадъри -- хитро хитро !! Какво Велико Министерство имаме !!! Тотално ще изгонят всички от плуване с "меките миди" в *морието !! хм !