В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор

Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел
27 авг 2016 12:20,
331
В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Снимка: архив, Ройтерс

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".

Още по темата
Проправителственият вестник "Сабах" помества на челно място снимка на Бойко Борисов и турския президент Ердоган под заглавие "Ердоган прие Борисов в кьошка Хубер".

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BOIKO E REZASCHKA KYRVA
199
6
 
4
 
! Отговори
бате ти Бъдьо преди 7 години
Нищо добро от ф.есоввете, това е наш ИСТОРИЧЕСКИ ВРАГ
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До268 бе какъв Българин си ти бе .Ти си проруски ***.Защо да нямаме добри отношения с Тирция.или викаш Расията няма от кой да ни,,спаси,,А ааа забравих той пък и Путин сега се побратими с Ердоганя
197
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунделите пищят и вият....ахаха,значи това е пътят.на добросъседство и мир със съседите..Ми нали вашият идол Путин е приятел с Ердоган..За тях е важно Русията да е добре,Те не мислят България.Ако може да станем република на Расия за тях ще е най-добре.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умният държавник осигурява границите ни и мъдро печели симпатиите на съседите си.Руската пета колона пищи по форуми като този.Руската пета колона мечтае за война, за да подари България на Путин
195
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
Отиде, хвана на Ердогана ятагана и се върна.Пфууу
194
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът се усети, че след премиерския пост също трябва да се яде.Схватлив е.Плевнелиев му показа как се прави.Сега остава и европартньорите да му признаят заслугите и да му подсигурят една почетна длъжност за старини.
193
4
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: "че какво пък?"Ами не, не се е представил добре Борисов в Турция. Ако аз бях на неговото място, щях да поканя Бинали Йълдъръм да присъства на 22-ри септември на официалното честване на независимостта на България!Да докаже че Турция ни е приятел!Така де, нали приятелството е взаимно?Другото е васалитет!
192
4
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
Виж сега и рашата, тя също не е била. Докато унгарците са били. Хърватите също. Границата с мизерията не е до където се е простирала Османската империя, а по границите на православието. Там до където има католици им е уредено и богато, там където има източно православие- миззеррия.
191
10
 
17
 
! Отговори
че какво пък? преди 7 години
Ами добре се е представил Борисов в Турция. Какво му намирате? Турция е много силна държава и по-добре да бъдем приятели с турците. Вместо да ги дразним и предизвикваме както някои празни глави у нас правят. Ние и Турция сме сега като мухата и лъва.
190
3
 
5
 
! Отговори
ОпТ преди 7 години
До България ЕС НАТОЗначи според твоя плитък ум, България е в добри отношения и с мразените от теб комунисти.Абе защо не си преговориш опорните точки.
189
17
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АФЕРИМ, МАШАЛА, АШКОЛСУМ ЧЕЛЕБИ БОКИЧ. ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ РОД!
188
10
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Бойко защо не е с мустак? Веднага да си пусне един мустак, за да е в унисон с турската политика!
187
5
 
7
 
! Отговори
До 255 преди 7 години
И защо досега неможа да изчисти идил от джераблус и околието??? Уж русия и сащ против тях ама....
186
13
 
16
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 7 години
в момента България е в добри отношения с всички страни но на тролчетата комунисти това им бърка в разпрания пърдялник
185
4
 
12
 
! Отговори
дебелия преди 7 години
#Cerablus и околностите наистина са изчистени от даеш и в момента много хора се връщат вече по домовете си... #Cerablus
184
5
 
9
 
! Отговори
До българия ЕС НАТО преди 7 години
А какво диреха Америка и Русия в Сирия до сега??? Турция влена да лее кръта НЕ на Невинните, а на тези, които трябва:-) май като гледам Турция не е Вленала само в Сирия:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)От Едирне
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оста Берлин-София-Москва-Анкара-Техеран-Пекин
182
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 231Апостола го предаде Макферсън бриташката, защото после съдбата раздра бриташката империя
181
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ СЪЮЗНИК И ПАРТНЬОР НА РУСИЯ