Отношенията България - Русия имат здрав фундамент!

Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" посланик Юрий Исаков
Обновена: 30 авг 2016 07:05 | 29 авг 2016 22:13, Анисия Иванова
102
Отношенията България - Русия имат здрав фундамент!
Снимка: Президенството

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен посланика на Руската Федерация в Република България Юрий Исаков. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Плевнелиев подчерта, че връченото висше държавно отличие е признание както за професионалните качества на Юрий Исаков, така и ясен знак за значимостта и важния характер, които българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и за желанието за неговото развитие и задълбочаване.

„Отношенията между Република България и Руската Федерация винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес. Те имат своя здрав фундамент, характерен за държавите с дългогодишни исторически традиции“, заяви в изказването си на церемонията Росен Плевнелиев.

Президентът добави, че двете държави са създали необходимата солидна основа, за да продължат да развиват равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления. В изказването си на церемонията държавният глава благодари на Юрий Исаков за положените от него активни усилия за насърчаване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни и народи.

"През годините на своя мандат в България, посланик Юрий Исаков положи усилия да съхрани позитивния дневен ред и конструктивния дух на работа в областите от взаимен интерес. По този начин контактите в търговско-икономическата сфера, социалната политика, образованието, науката и културата бяха задълбочени и допринесоха за запазване на традиционно добрите и приятелски отношения между българския и руския народ“, подчерта още в изказването си президентът.

Посланик Юрий Исаков заяви, че в рамките на своя мандат винаги е работил за съхраняването и развитието на дружеските и братски отношения между двете държави и двата народа.

„Високо ценим и славната история, която ни свързва. Всеки път, когато отбелязваме Трети март, на връх Шипка се изкачват хиляди хора, за да честваме руските войни и българските опълченци. Това е повод да си припомним колко тесни са връзките между нашите два народа“, посочи Юрий Исаков.

Дипломатът подчерта, че това е истинска здрава основа, върху която България и Русия могат да изграждат конструктивни и взаимноизгодни отношения, на базата на равнопоставеност и взаимно уважение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е по протокол. Просто няма как да не даде ордена! Какво ли му е било в душичката!Мъка-а! Този т.нар. Президент направи толкова бели в отношенията ни с Русия, направи крайно неуместни изказвания, посещения. Срам ме е от него!
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...................Един българин отворил магазин и написал само за американци и взел че фалирал и без малко гладен да умре..............А друг отворил магазин и написал, че е само за руснаци и взел, че фалирал, защото не му плащали. А за капак му конфискували магазина и го заточили в Сибир, защото обиждал руснаците като искал да му плащат! Бил длъжен да им дава всичко без пари защото ни били ОСВОБОДИЛА НА ДВА ПЪТИ.
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един българин отворил магазин и написал само за американци и взел че фалирал и без малко гладен да умре
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.ВПлевнелиев не си е променил отношението си към путинска Русия. А ордена се дава по предложение от правителството го получават всички посланици, които си заминават. Не е хубаво да се лъже.
70
6
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Странна работа - Плевнелиев до вчера плю по Русия по поръчка на САЩ - сега дава най висок орден на Русия- хм )) явно янките ни забравиха нещо ) Ердоган се спира с емигрантската бомба единствено от Путин
69
0
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
Дума дупка не прави.
68
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕС е филиал на САЩ само в русифилските глави.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление,малка държава не може да бъде самостоятелна.Или с Русия или с ес,който е филиал на сащ.Вече 10 години им ручаме жабетата.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78Айде,холан ние вчера сме се родили и нищо не знаем......
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.... Плевнелиев..фурнаджийска лопата....Това да не е бат'Бойко! Плевнелиев е 100 пъти по мъж от него a Бойко е руски пудел и Турски пальош.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бря, тя хибридната война завършила! Кой победи моля?
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КиприянТи си мрази който искаш, само не говори от името на всички. Що не мразиш Турция примерно?
62
14
 
5
 
! Отговори
Киприян преди 7 години
България мрази россия.................Факт!!! ***..........
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев голяма фурнаджийска лопата. Ту с едните ту с другите и той не знае. Само не и с нас.
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛортСпасибо за "даването"от руснаците. Никога нищо не са ни давали даром, а са взимали повече. Това е истината . Другото да русофилски митове и легенди.
59
4
 
7
 
! Отговори
Лорт преди 7 години
Това не е в стила на руските посланници.Когато сме с тях,има за всички по малко и няма глад.Американците считат,че е достатъчно да захранват върхушката.Резултат-огромни шкембета.
58
4
 
3
 
! Отговори
Трол преди 7 години
Чува се, че новият посланик щял да намали разценките ни! Вярно ли е?
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.............руснаците говорят на един от старите български диалекти.............Руснаците не мислят така. За огромна част от тях дори азбуката на, която пешат е руска! А да говориш на езика, на страната, в която си изпратен е в рамките на добрия тон, но руските алкаши никога няма да го разберат. Понеже са представители на Велика империя. Има рускини живеещи от 45 години в България и още не са го научили.
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..............Евроатлантическите ни ценности да не направиха завой на североизток?.............Всички посланици са си тръгвали с този орден. Това е рутинна практика. Единствено червените простаци, когато управляваше чучелото Орешарски не дадоха ордена на френския посланик. И не се безпокой ценностите не са се трансформирали в варварски и азиатски. Европейски са!
55
2
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Хахаха ахах ахахахаахахахахахахаахахахаха.Ще се спукам, кой го каза.