Татяна Дончева влиза в битката за "Дондуков" 2

Румен Радев бил кандидат на оръжейното лоби
28
Татяна Дончева влиза в битката за "Дондуков" 2
Снимка: Булфото, архив

Татяна Дончева влиза в кандидатпрезидентската надпревара. Така тя става поредният ляв претендент за "Дондуков" 2, което означава, че гласовете на социалистите ще бъдат разделени.

Още по темата

До десетина дни предстои обявяването на официалната двойка на "Движение 21", стана ясно от думите на Дончева пред bTV.

Без да влезе в подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота, Дончева посочи, че ще цели "разчистване на статуквото на прехода".

Тя обвини претендента на БСП ген. Румен Радев, че е кандидат на оръжейното лоби, свързано с лидера на АБВ Георги Първанов, който обаче оттегли подкрепа си за генерала, и представено от столетницата.

В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т. нар патриотични организации, които според нея са "няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци, които едва ли разбират от дипломация, но със сигурност разбират много от конспирация".

По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат.

Дончева е категорична, че с отказа от коалиция с АБВ - БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия.

Според нея в тази ситуация лидерът на АБВ има малко време за реакция, логиката му пропадала на места и той не е прецедил внимателно БСП.

Дончева смята, че евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично.

Тя коментира, че Първанов не е преценил съюзниците си и е възможно АБВ да няма лично свой кандидат.

"Първанов се опита да превземе БСП, защото той има 5-6 човека в Изпълнителното бюро на партията, а това е сериозен ресурс, но не оцени кой ще му е партньор и надцени влиянието си там и някак си реши, че може да диктува на Корнелия Нинова, но Нинова беше минала половината път и се уплаши, върна се назад, а всъщност тя можеше да овладее ситуацията", смята Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
гуню преди 7 години
само таа ми липсваше,айде и дъртата чанта влезна в кастинга,я да видим какво ще каже журито накрая
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много прилича на Меркел - Ц.Цачева:)
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък да си женен - голям килипир
19
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Представям си какви плюнки ще хваърчат на кандидат-президентски ТВ диспут между Дончева и Цачева.Водещият ще има думата само първите 2 минути.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане президент ще се появи и кандидат жених. Само така жената ще си намери мъж.
17
0
 
1
 
! Отговори
5628 преди 7 години
Знае че е неизбираема, но целта е да попречи на някой и да е пред обектива на медиите.
16
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
абе тая да вземе да си намери мъж,да се ожени,да роди едно дете,да си го гледа и да си седне най накрая.Ако не е много късно.Стига е запълвала тия липси с политика.Много е умна,много и щрака устата,но погледнете визията и,айде да си купи едно голямо огледало.Да прави кариера в нейната област,нищо лошо,ноСТИГА СЕ Е ПРАВИЛА ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО КАЖЕ ПО СТУДИЯТА Е ИСТИНА И МИРОДАВНО! АМАН!!!
15
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Много смрад много .
14
0
 
14
 
! Отговори
Цървуля преди 7 години
Дончева да си вземе за вицепрезидент Ванко 1 и ше ги изберем
13
1
 
8
 
! Отговори
ели преди 7 години
Ами ако се разрови за Танчето дали и там всичко ще е наред или ще позасмърди?!
12
5
 
10
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУ преди 7 години
ТАЯ ДА ВЗЕМЕ ЧЕ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ТЯ НЕ Е ДОБРЕ И ВСИЧКИ ГО КАЗВАТ ХОДИ В СУТРИШНИТЕ ПРЕДАВАНИЯ КАНЯТ Я ЗА ДА ОПЛЮВА БСП А ПОСЛЕ И СЕ ПРЕСМИВАТ
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека полека излизат различни информации за честния генерал.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Дончева на кое лоби е представител? На някоя фалирала банка или на още някое? Вместо да мята квалификации за другите кандидати да беше казала какво точно предлага тя самата. С подобна кампания не я виждам, но все пак - нейно право е да опита.
9
1
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Президентът е представителна длъжност. Нещо не ми пасва. Г-жа Дончева със сигурност ще е по-добра кандидатура за премиер или кмет, където трябва да ги строява. Ама президента трябва да е по-диалогичен. А пък и главнокомандващ ...
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончева гази.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килъри Клингон като е омъжена да не би да е по-добра?
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Ванко 1 помните ли го, помните ли го? Беше осъден на 12 години затвор ефективно за сводничество, после тая *** лобира в пародията ни на парламент специален закон, за да си излезе оня невинен. Сега сигурно си харчи милионите от *уpви някъде по Сейшелите.
5
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Дончева може да спечели,само ако е...вицепрезидент.Тъй като няма кой да я...вземе,поне не виждам такъв мъж,остава само една жена да се...навие;ама това ще е...прецедент в световен мащаб.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гротеска. Отвращава ме.
3
14
 
19
 
! Отговори
Браво преди 7 години
В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне срещи с т. нар патриотични организации, които според нея са "няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци, които едва ли разбират от дипломация, но със сигурност разбират много от конспирация".Много точно казано! На въпросната среща видяхме само изкуфели старци, които могат да доведат България до катастрофа с разбиранията си от времето на ВСВ. Радев доказа, че е обикновен шапкар.