Плевнелиев брани КСНС: Не е предизборна арена!

Президентът даде да се разбере, че няма да свика съвета
30 авг 2016 19:14,
8
Плевнелиев брани КСНС: Не е предизборна арена!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев призова партиите да не използват Консултативния съвет за национална сигурност за предизборни битки.

Държавният глава излезе с позиция по исканията на редица партии да свика КСНС заради бежанската криза и ситуацията в Турция. За това се обявиха ВМРО, РБ и БСП.

В изявлението си Плевнелиев казва, че няма да допусне този най-висш формат в държавата да бъде използван като платформа на предизборни битки.

Още по темата
"По отношение на бежанската вълна и мерките, които следва да се предприемат, КСНС е заседавал два пъти – през 2013 г. и през 2015 г. И на двете заседания бе постигнато пълно политическо съгласие не само относно важността на проблема, но и по отношение на мерките, които следва да предприемат различните власти, за да се справят с него", обяви президентът.

Според него именно тези заседания са помогнали страната ни да бъде адекватна на времето и да не позволи кризата да ескалира, каквито примери имало в други европейски страни.

"Решенията, взети на заседанията на Консултативния съвет продължават да бъдат актуални и се изпълняват и днес", допълва Плевнелиев.

Той напомня на партиите, че по Конституция имат много възможности да контролират изпълнителната власт. "Фактът, че народните представители са в законния си годишен отпуск не е достатъчен, за да се променя този ред, нито е основание парламентарните дебати да се пренасят в която и да е друга институция", се казва още в позицията на президента.

В изявлението си Плевнелиев обръща внимание на политическите лидери, че предстоящите избори са възможност за всеки един от тях да се покаже, но според държавния глава е добре това да не става на гърба на националната сигурност или на КСНС.

Държавният глава завършва с това,че Консултативният съвет не трябва да се използва за тесни политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО.... преди 7 години
АКОНА НИНОВА И ИЗЛЕЗЕ ПРИШКА НА ***....ПАК ЛИ ЩЕ СЪБИРАТ КСНС...???!!!!!АЙДЕ У ЛЕВО ,БЕ.....
5
0
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Роско е пределно ясен-и 10 милиона"бежанци" да тръгнат към България,той ще блокира адекватните мерки.Няма как иначе да стане-отдавна е доказал,че работи за чужди интереси,американски и турски,а от патриотизма го е страх като дявол от тамян....
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да го видя как прави секс , физиономията му и въобще физиката му :)))Ще е голям майтап!
3
1
 
15
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Когато всички в Европа са изправени на нокти, заради тая бежанска вълна, така красиво устроена от САЩ, естествено е и Президентина да намери начина, да не и се противопоставя. Какъв президент на РБ може да бъде тоя юнак? Б.Борисов се чуди кой път да хваща, кого и как да моли за помощ, а тоя индивид гледа да не се "политизира" !?! ? Пък и му прилича - на висока длъжност и заплата - висока безотговорност. Господ да те съди, безроднико !!!!
2
0
 
21
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Тебе *** ако се съберем бившиия ми танков батальон. Ще ти устроим големи прайдове и паради.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това му викали висш формат! Кинта и петдесет ...супер!