Приоритет на националистите: Да защитим границата!

"Да не позволим превръщането ни в погранично гето"
31 авг 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
27
Приоритет на националистите: Да защитим границата!
Снимка: архив Reuters

Защитата на границата ни от мигрантите се оказа първостепенната задача за националистите в парламента. И от ПФ, и от "Атака" призоваха да се засилят мерките, за да се спре бежанският поток.

"България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето на ЕС и карантинен лагер за настаняване на придошли от целия свят авантюристи", отсече съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Националистът призова управляващите ясно да заявят, че България едностранно замразява изпълнението на Дъблинското споразумение и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат.

Той смята, че успоредно с това българското правителство трябва да поиска средства за охрана на външната граница на ЕС.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за единство сред политическата класа във времената на криза.

"Това не е политически компромис, а здрав разум", каза той в изказването си на старта на новия парламентарен сезон.

Националистът похвали управляващите и премиера Бойко Борисов, от когото чул да казва неща, които националистите говорят от дълго. Едно от тях било, че държавата дава повече за мигрантите, отколкото за пенсионерите.  

Според Сидеров Европа може да се справи с кризата, само ако нейните лидери се еманципират от САЩ. Те трябвало да признаят и че източникът на европейската криза за действията на Америка в Близкия Изток.

Той обвини президента Росен Плевнелиев, че е влошил положението на България с позата си на "ястреб".

Волен Сидеров предупреди, че се подготвя преместване на ядрено оръжие от Турция в Румъния, което щяло да превърне България в мишена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 7 години
Не искам да ставам арбитър или да защитавам мигрантите, но проблема с бооклика винаги е стоял в България. Беше мръсно и преди да дойдат мигрантите, а че е така и в арабския свят, така е.
22
1
 
2
 
! Отговори
Погледни си ти под преди 7 години
панелката до 24, НО преди това отиди да погледнеш в някоя арабска страна планините от *** по улиците им и пред блоковете им и изобщо навсякъде в страните им. Не да ми мечтаеш по екзотиката, която за миг ще ти се изпари щом стъпнеш на някое от техните летища, тогава ще мечтаеш и сънуваш "мръсната" си панелка в България.
21
1
 
3
 
! Отговори
Българи преди 7 години
До Анонимен 21 така ли, що не знам? Видял ли си арабския свят, май не!? Тогава коментирай за мърсотия!!!
20
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсотията по нашите земи е много по-отдавна от идването на мигрантите. Ббооклуци има и на места дето не е стъпвал емигрант.
19
0
 
13
 
! Отговори
Не искам емигрантска преди 7 години
мърсотия по хубавата ми родина! Онзи ден бях в близост до Панчарево, едно райско местенце в близост до София, за тез които не знаят. Там гледам до една рекичка, арабели оставили си детето САМО, има-няма две-три години, без надзор по средата на рекичката, заобиколено от ***, които само те могат да оставят. Познавам гнусните им нрави и обичаи много добре от опит, живяла съм години наред в арабски страни. Не желая те да си налагат религията, схващанията и табиетите тук. Време е да ги спрем.
18
1
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Сетила се Мара да се побара. А до сега къде бяхте Господа националисти? С тая рехава плетка две лице едно опако ли ще "защитите" границата? Я вижте Израел какво направи в Газа, колко бетон изля и после скачайте като врабци. За сериозните неща трябват сериозни топки. А ние вихрим слогани за "Меката сила". Те вече са във вътрешния ни двор. Ердуган ще ни залее с тях, веднага след като изконсумира всички ползи от "совалките" на нашите политици. В поза "партер" сме - голи и слаби. Гадно.
17
2
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
За кое лъжа? От утре тръгват евтините самолети - ела ми на гости. Ще се разходим, да ми покажеш за какво лъжа. :)
16
5
 
1
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До НикакваВъпроса никога не е бил "Дали", а "Кога". Балканите винаги са имали една роля в европейската политика към Близкия Изток - буфер. Така че сега сме на етапа как да смекчим удара и да намалим щетите в дългосрочен план. И в светлината на това т. нар. националисти се изявяват много неподготвени. Като магарета сред ритащи се атове. Рано или късно ще го отнесат. Ама съществена работа няма да свършат.
15
2
 
0
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До БългаринаТова в коя книга го прочете? Или си го играл в някоя видео-игра?
14
3
 
5
 
! Отговори
до Берлин преди 7 години
Лъжеш!
13
12
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Човече, концентрирай се върху вашите си берлински проблеми! Не е като да нямате, нали? А, забравих, че и ти си дърво без корен там....------Единственият проблем в Берлин е гентрификацията. Но където играят много пари се не рита. Иначе градът е номер едно! Млади хора, парти, ниски цени, добри самолетни връзки - всичко за комфорта. И да, дърво без корен съм и пътувам постоянно по света. Това ме прави щастлив. :)
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отидат на границата и двете партии да пазят. На приказка е лесно. Да спрат да приказват празни думи и да преминат към дела.
11
1
 
22
 
! Отговори
Никаква преди 7 години
ограда няма да свърши работа след като премиерът каза нещо от сорта Добре де,тези хора като започнат да умират пред оградата какво ще правим?Започва се психическа подготовка за лош сценарий-Турция ги пуска,а ЕС ни притиска да ги приемем!После...?
10
1
 
21
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Страх лозе пази, таз приказка баш башибозука знае ли я? Два пълнителя и камера. Излъчваш по световния видеообмен и след 10 дни и турска крава няма да се пробва
9
1
 
9
 
! Отговори
do 4 Berlin преди 7 години
Човече, концентрирай се върху вашите си берлински проблеми! Не е като да нямате, нали? А, забравих, че и ти си дърво без корен там....
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерастия, нова форма на ***, по агресивна, по противна и по самоубийствена. Толерастията е оръжието на корпорациите (предимно на САЩ) за ликвидиране на държавността в световен мащаб. Няма държави няма данъци, корпорациите стават връх на политическата верига, нов световен ред. Това е новия коминтерн, целта е същата световно господство и ново робство за обикновения човек. Долу толерастията.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАВИЛНО,АКО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ И МИННО ПОЛЕ ПО ГРАНИЦАТА,И АРМИЯТА ДА СЕ ИЗКАРА ПО ГРАНИЦИТЕ
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конфискация на имуществото на президентите, министрите, депутатите и осталня св.ол.оч, която разруши кльоновете и закри гранични войски. С тези пари и с техен труд възстановяване на граничните заграждения.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗ ТАНТЕЛЕНА ОГРАДА НЯМА КАК ДА СПРЕ ОРДИТЕ ИСЛЯМИЗИРАЩИ НАШЕСТВЕНИЦИ!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ И НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ НА ВЯТЪРА!САМО ВЪОРЪЖЕНАТА ОХРАНА Е РЕШЕНИЕТО И СТРЕЛБА ПО ВСЕКИ НАРУШИТЕЛ!ВСИЧКО ДРУГО Е БЕЗСМИСЛЕНО!
4
38
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Националист - лице с ограничен умствен багаж.