Заплахите: Бежанци, тероризъм, Украйна...

Според БСП пък заплахата бил начинът, по който работят институзиите
1 сеп 2016 17:52,
21
Заплахите: Бежанци, тероризъм, Украйна...
Снимка: архив "Булфото"
Бежанския натиск, кризата в Украйна и нарастващата опасност за терористични атаки са заплахите пред националната сигурност на България. Това се казва в Доклада за състоянието на националната сигурност на страната, през 2015 година.
 
В документа е записано, че през миналата година предизвикателствата и заплахите произтичат основно от войната в Сирия и от нестабилността в други региони на света и някои страни от Африка.
 
Докладът посочва, че тези събития са генерирали бежанския и миграционен натиск към страните от Европейския съюз.
Още по темата
 
Заплахи за България представляват и кризата в Украйна и промяната на стратегическата среда за сигурност в Европа и в частност Черноморския регион.
 
Документът бе приет от депутатите след кратки дебати.
 
"Най-големият риск за страната ни е функционирането на институциите ни", обяви по време на тях соцдепутатът Жельо Бойчев. Той разкритикува доклада, защото бил изпразнен от съдържание, в него имало "безсмислици и противоречия", както и взаимно изключващите се заключения и констатации.
 
Ген. Михо Михов от АБВ също подложи на критики документа. Според него той не съдържал аналитичност в дълбочина, липсвал и раздел, пряко засягащ външната политика.
 
Янко Янков от ДПС призова да се осигури необходимият финансов ресурс за сигурността на България. Ако това не станело, съществуването на държавата било застрашено.
 
Янков призова да се осигури необходимата подкрепа на премиера Бойко Борисов за справянето със заплахите, свързани с бежанския поток. Той предупреди, че една много сериозна бежанска инвазия може да постави държавата на изпитание, което да я разруши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
При по задълбочен анализ лесно се достига до извода, че в основата е политиката на САЩ!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се замислиш и трите заплахи произтичат от едно място от което дърпат конците на столетницата.
9
3
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
За мен основната заплаха е европейската директива, която забранява за продажба дилдо с диаметър над фи10!А за нас "широките" не мислите, ей!
8
0
 
10
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
"Янко Янков от ДПС призова да се осигури необходимият финансов ресурс за сигурността на България. Ако това не станело, съществуването на държавата било застрашено."ДПС колкото и да ви се иска съществуването на България не е заплашено. Ние българите ще ни има. Стига с глупостта и подлостта си сте подривали държавата ни. Не разбрахте ли че вие не би трябвало да имате думата в тази държава.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото е интелектуалното ниво на "управляващите", такъв е и докладът.Затова си го и приемат почти без дебати.Като при Тато - да се отметне, да се отчете дейност; ама, че е за три минус 3(-), кой ти гледа ...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2"Разбрахте ли са как работат институЗиите?!"---Да, разбрахме: институЗиите НЕ работят, но това е дтуга тема.А Верчето К., ВСЕ ТАКА СИ РАБОТИ - без да проверява за грешки.Хем, колкото и да й подсказвам, не - инати се като ББ и си пише с грешки като него.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Слава Укран !Хохол...
4
3
 
6
 
! Отговори
маке преди 7 години
основната заплаха за мен е жената заплаши да запечати бочвите с вино а и вчера разбрах че мое да се оправя и с капаните за вуци ония с големите шипове
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Слава Укран !Няма такава държава!Тя фактически се разпада на части.....А това, че някои части се управляват откъм океана и от тъпите еуропейски марионетки.....НИЩО ВЕЧЕ НЕ Я СПАСЯВА! Както не е съществувала до 1991, така и ще си отиде в небитието! А колкото до заплахите.....НЕ СЕЙТЕ ВЯТЪР, ЗА ДА НЕ ЖЪНЕТЕ БУРИ!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dnes.bg оправете си правописните грешки!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли са как работат институЗиите?!