Признанието на Тръмп: Путин е по-добър от Обама!

Клинтън обеща да бори джихадистите без да праща войски в Ирак и Сирия
Обновена: 8 сеп 2016 08:15 | 8 сеп 2016 07:22,
19
 Признанието на Тръмп: Путин е по-добър от Обама!
Снимка: архив Reuters
Кандидатът за президент Доналд Тръмп обяви, че руският държавен глава Владимир Путин е по-добър лидер от Барак Обама. 
 
Претендентът за Белия дом каза това по време на телевизионен форум със своя опонент Хилари Клинтън, предаде Reuters, цитирана от "Фокус". 
 
Това беше първия път, в който Тръмп и Клинтън проведоха участие на една и съща сцена, откакто приеха номинациите на своите партии за изборите на 8 ноември, през юли.
 
"Ако той казва добри неща за мен, аз ще кажа добри неща за него", заяви Тръмп по отношение на руския президент. "Със сигурност, в тази система, той е лидер, далеч по-голям отколкото нашият президент беше", допълни той.
 
Тръмп направи и намеци за неща, които е научил по време на секретните разузнавателни брифинги, преведени с него от американски представители, защото е президентската номинация на Републиканската партия.
 
"Има едно нещо, което ме шокира", заяви той. "Това, което научих е, че нашето лидерство, Барак Обама, не е следвал това, което нашите експерти са казали да се направи и аз бях много, много изненадан. Нашите лидери не следват това, което сами са препоръчали", каза кандидатът.
 
Клинтън пък заяви, че ако бъде избрана, няма да изпраща американски сухопътни войски в Ирак и Сирия за борба с екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде ТАСС, цитирана от БТА.
 
"Ние трябва да победим ИД, това е главната ми цел в борбата с тероризма", каза тя. Според бившия държавен секретар САЩ трябва да продължат да подкрепят там местните сили, включително и кюрдите, които се сражават с джихадистите. 
 
Можем да победим ИД и без да изпращаме наши войски, посочи Клинтън. 
 
Тя повтори известната си позиция, че решението на САЩ да започнат военната си намеса в Ирак е било погрешно, като призна за лична грешка и това, че е подкрепила делегирането на пълномощия на бившия президент Джордж Буш да започне тази война. Клинтън призова "да се учим от грешките си", за да не се случват повече такива неща. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично за политик. Призовава да се учат от грешките си, а вършат точно обратното - повтарят ги.След време ще признаете и за Афганистан, Либия, Украйна, Сирия и т.н. ама ще е късно!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За селяците, силен президент означава да заплашваш постоянно с ядрена война или да пратиш войските си да трепе цивилни!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще свърши като Кенеди!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9: Съгласен съм! Никой нормален човек не би издържал психически, знаейки, че на съвестта му тежат милиони убийства! Пожелавам и ако има ад в задгробния живот, да изкара по година за всеки убит от нея човек!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***. Да признае че е нахален, тъ п и крадлив. Това поне е истина!
8
1
 
9
 
! Отговори
аС преди 7 години
Не да се извинява и лъже и маже, а на съд, в Хага ! Двойните стандарти на американските, лицеюерни илюминати
7
3
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Баз държа че ако Обама си сложи ръка на сърцето ще си признае на ум същотот!!!Не само че е по слаб лидер от Путин но и най-слабия Американски президент в историята.
6
2
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А бе не че Путин е върхът(ако и да се справя много добре),ами Обама е много зле!По принцип Америка е устроена така,че може да върви и без президент,като Господарите задават насоките,ама в тия трудни времена това явно не е достатъчно...Ако смятат да я карат с неадекватен президент като Х.Клинтън-ще берат ядове!То и Тръмп е проблемен,ама като успял бизнесмен явно има достатъчно здрав разум,управляването на милиарди не е майтап работа.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го знае всеки.Аз не мога да повярвам, че Обама е президент на САЩ.Ще подхожда за президент на някоя африканска държава повече.А Путин... Путин е мъжът на хилядолетието.Забележителен човек.
4
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путьоватаа *** :))) Е как няма да похвали спонсора си, недоклатеното руско джудже!
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая баба, като и видя само психарската усмивка и ме почиват тръпки, а недай си боже да застане на кормилото на такава държава.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще ги бори - като продължи да им изпраща оръжие ли?
1
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Така какво казва единия и другата не е важно, важно е кого ще гудят за президент, пак гудят.А те хамериканците си обичат шоуто и те им го предлагат, нека шоуто да продължи.