АБВ излизат с Калфин срещу модела "Плевнелиев"

Първанов имал право на нов мандат, но не искал конституционна криза
16 сеп 2016 09:44,
49
АБВ излизат с Калфин срещу модела "Плевнелиев"
Снимка: архив Булфото

Нашата основна цел е да сменим модела "Плевнелиев", модела "ГЕРБ" в президентската институция. Това каза лидерът на ПП АБВ и президент в периода 2002 - 2012 Георги Първанов.

Още по темата

По думите му, този модел е порочен с това, че има един посочен, назначен президент, послушен на партията, която го е излъчила.

"Един президент, който излъчваше непрекъснато вредни, провокационни сигнали във външната политика, който беше рисков елемент за сигурността на страната и точно заради това стратегическия удар на АБВ е насочен към този модел, към модела ГЕРБ", посочи Първанов пред БНТ.

Ивайло Калфин е може би най-доброто в българската политика, което може да се излъчи, когато става дума за президентската институция, посочи Първанов и допълни, че той е изключително високо подготвен, с богата и успешна практика във всички институции. Сега ситуацията в Европа, на Балканите изисква много силен дипломат, човек с изключително голям опит.

"Всички си мислим, че е добре да имаме силна ръка, например, човек с пагон, но от тук проблема е ние да избегнем рисковете, опасностите за страната преди да дойдат на нашата граница, преди да се наложи да се използва сила, да не дава Господ. Защото това е много крайна мярка и крие потенциални опасности. Аз съм виждал как Ивайло Калфин е в състояние да убеди външни министри, премиери, понякога дори президенти" заяви Първанов и посочи, че именно Калфин е човекът, който убеди европейците - министри и премиери, да приемат еврото да бъде изписвано и на кирилица.

"Аз имам самочувствието на успешен президент. Твърдя на базата на правените анализи и експертизи, че всъщност имам право на нов мандат, но знам много добре, че е създадена организация, че има много жестока съпротива в няколко последователни органа, които биха взели това решение. И не бих искал да хвърля страната в конституционна криза", посочи още лидерът на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото хубаво на АБВ е, че ще вземат 70-80 000 гласа от БСП, иначе са си същите червени отпaдъци.
29
1
 
3
 
! Отговори
видинчанин преди 7 години
Е,сега като се довлекат всичките във Видин един да посмее да каже,че нещо е направил за Видин-излъгал е.Затриха ни всички дето бяха на власт от 1944 до 2016-та.Ако нямат идеи какво да правят нека продадат Видин на някоя висико развита страна.Затриха град който се намира на река ,с пристанище,летище и на 2 граници!Ще гласуваме за всички както Стойчков за съдиите!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нов бардак със старите к.
27
0
 
6
 
! Отговори
Гоце, Луканката, преди 7 години
Станишко, В. Златев и сие б.к.луци са модела получил най - доброто, хубавото и тн. от клета България и за какво? Всичките тия са работили само и единствено против българите, само и единствено за мама раша!
26
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ако Ив. Калфин е най-доброто здраве му кажи. Ама не слушате бате ви Бойко като ви казва, че матряла е лош. Ей ся на - да ви стане ясно. Калфин бил най-доброто...
25
1
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Ееее, все си мислех, че Калфин вече разбра, че в тоя живот няма да стане президент, но явно му е трудно да го приеме.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
abe ABV,ke smeniate Plevnaliev s Oborv li be?ne e li po-dobre s Ko4ininov ili Svinarnikovare odma s tea TeKeZeSarski familiiABV d t i b v g z Nikoi nad ili pod BOiko
23
1
 
10
 
! Отговори
NACO преди 7 години
А,с МОДЕЛА Първанов,какво ще правим,ДРУГАРИ
22
8
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 години
До hb14: ФАЛИТ , АМА ГОРБАЧОВ Е ИЗПЯТА ПЕСЕН И НЯМА КОЙ ДА ПРЕДАДЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ РУСИЯ.ПУТИН ,ДРЪЖ ЗДРАВО РУЛЯ И БОЙ ПО ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И НАРОДИ. НАШИТЕ "ДЕМОКРАТИ"СЪЩО СА ТАКИВА ,СЛЕД 1989 Г.
21
3
 
8
 
! Отговори
свинаря Ивайло преди 7 години
От 26 години играчите са едни и същи,като от време на време сменят местата си.Днес си ти утре съм азТе няма да допуснат други във власта.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aгент ГОЦЕ,иска да се намърда пак в политиката защото там са парите.Хубаво е когати ножа и кашкавала са в ръцете ти.
19
10
 
15
 
! Отговори
Пръъъц! преди 7 години
Каквото и да твърдиш Гоце, никой вече не ти вярва! Дори и твоите хора ***! А тоя комсомолец Калфин, става само да ти носи чантата! А Плевнелиев поне беше постигнал нещо сам в живота, имаше собствено мнение и позиция, и не се притесняваше да ги каже! Ще ми сравнява Калфин с него, дето цял живот се е овъртал из партийните канцеларии! Ае бегай...!Отделен е въпроса, че всичките ни кандидат президенти са хвани единия, та удари другия...! ***!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Agenta goze vse po debel stava schte se prasnesch i kalfin ugojavane jako kakvo stana rasbra li se sina na goze ot kade ima 28 miliona kato e na 27 g. Koi go proverava ba4varova li ili zz
17
0
 
2
 
! Отговори
искаме преди 7 години
До Анонимен 19Давай конкретно и подробно.
16
2
 
21
 
! Отговори
делюзия преди 7 години
И защо трябва да приемаме за чиста истина голите твърдения с налуден пвикус, според които: 1. Г. П. бил успешен президент? 2. Калфата бил най-доброто в българската политика? 3. *** милиардер щял да се бори срещу някакви вредни модели наложени в рОдината? А без тези "модели" сега щеше да си кара голфа и да копа картофи на село.Колко трябва да ти е изветряло сивото вещество, че да гласуваш за тия?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След интервюто с Цветан Василев, кога зрелищно ще бъдат арестувани Дебелян, Агата, Падишаха, братя Велчеви, Спас Русев и Искров? Не отклонявайте темата с платени публикации, като тази за момичетата! Да, платени от засегнатите по-горе убийци на България.Като арестувате горните, арестувайте и този "президент" Първанов, за това, че с големия шЧлемн сега България трябва да плаща на руснаците милиарди, за нещо което не ни трябва. А ако ви интересува, ще ви кажа и кой управлява комисионната му.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам, че имало някои, които искат да има модела Плевнелиев. Учудващо е защо го искат?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещу модела "Плевнелиев", г-н Първанов, излизаме българските граждани. А вие от "АБВ" самия факт, че поставяте начело партията, и впоследствие личността на кандидата, е показателен за интересите и амбициите на Вашата партия. Действате с г-н Калфин като с вярно куче, а не като с партньор и координатор. На колко избиратели смятате, че може да разчита кандидатът, издигнат от "АБВ" в този случай?
12
1
 
10
 
! Отговори
опак преди 7 години
!!! ицулкоб иневреЧ
11
1
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Какво ще смениш, бе будьоновец, ще смениш оная работа в крачола на Бойко от единия джоб в другия? Ако вземете и 1% трябва да черпите.