Борисов към Путин: Да смъкнете лихвата по дълга на НЕК

Двамата са обсъдили и газовия хъб и ръста на руските туристи у нас
Обновена: 27 сеп 2016 16:33 | 27 сеп 2016 16:30, Елка Василева
139
Борисов към Путин: Да смъкнете лихвата по дълга на НЕК
Владимир Путин и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов информира президента на Русия Владимир Путин, че българското правителство е направило конкретни стъпки за изплащане на задълженията на НЕК към "Атомстройекспорт", които към 19.09.2016 г. възлизат на 628 млн. евро, включващи главницата, съдебни разходи и лихва. Борисов посочи, че темата вече се разглежда от Народното събрание.

Това съобщиха от правителствената пресслужба за проведения между Борисов и Путин телефонен разговор, в който двамата са обсъдили теми от двустранните търговско-икономически отношения.

Бойко Борисов заяви пред Путин, че България настоява за преразглеждане на лихвените условия, поставени от "Атомстройекспорт".

Още по темата

"Целта ни е да бъдат изчистени проблемите между двете дружества и да се постави стабилна основа за бъдещи съвместни енергийни проекти“, посочи Борисов и отново настоя руската страна да вземе под внимание българските претенции за лихвения процент.

Двамата изразиха задоволство от постигнатите резултати на работните групи по енергийните проекти, които бяха договорени в предишния им телефонен разговор.

Фокус беше поставен върху проекта за газоразпределителен център на територията на България. Те обсъдиха подготовката на тристранна среща между България, ЕК и Русия, която да доведе до ясно уточняване на техническите, икономическите и юридическите детайли по отношение на проекта.

Борисов и Путин се договориха експерти на "Булгартрансгаз" да запознаят руската страна с разработения бизнес модел на газовия хъб "Балкан".

Руският президент приветства открития диалог с българския премиер и честната позиция, че хъбът трябва да се случи при писмени гаранции от Европейската комисия и при взаимоизгодни условия за всички страни, участващи в изграждането.

Премиерът Борисов и президентът Путин изразиха задоволство от ръста на руските туристи през летния сезон, които са с 40% повече от миналото лято. Путин оцени високо организацията по сигурността, която е гарантирала спокойствието на чуждестранните граждани по българското Черноморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО УОРЛИК ЗАПОВЯДА НА БОКО ДА ПРЕКРАТИ ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ, ЗНАЕХА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА ДА ПЛАЩА, НО СЕ ПРАВЕХА НА МЪЖЕ. КАЗВАХА, ЧЕ АРБИТРАЖЪТ НЯМА ДА ПРИСЪДИ НИЩО НА РУСИЯ, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ДЕЛОТО И ПР.- СЕГА - ПРЪЦ. НАЙ-ВИНОВЕН Е БОКО, ЗАЩОТО ДОСЕГА ЦЕНТРАЛАТА МОЖЕШЕ ДА Е ПОСТРОЕНА, А ТОЙ Я ПРЕКРАТИ. СЕГА НЕКА ДА ВЪРТИ ОПАШКА ПРЕД ПУТИН.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечти......мечти........мечти.......
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този призив да не е заповед.Путин със сигорност се е исплашил.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БЕ БОКО-нали щеше да им сваляш самолети.
84
1
 
3
 
! Отговори
dano преди 7 години
USA DEMOKRATIZIRA SEVERNA KOREA ISKAM DA VIDIA RESULTATA В съобщението се отбелязва още, че проведените до момента успешни изпитания са дали възможност Пхенян да усвои напълно технологията за производство и използване на вещества в необходимото количество за определени цели. И съответно Северна Корея ще може да въоръжи стратегическите си ракетни войски с ядрени бойни глави за поразяване на различни цели.
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Борисов към Путин: Да смъкнете лихвата по дълга на НЕК'' - а дали точно така го е казал нашият,, вожд '' ?!
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Абе, ти от Марса ли падаш? Че то за бензиностанция може да се нарочи Норвегия, която въобще започна на нещо да прилича едва, като откриха петрола около границите си! А краварията случайно да е нещо друго? Че те ВЕЧЕ НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ, ВСИЧКО СИ ВНАСЯТ ОТ КИТАЙ!!!!!!!! Ха-ха-ха-ха....на краварите 80% от БВП са финансови и всякакви други услуги!!!!! Да не говорим за арабските страни! А Русия беше тръгнала да си разрушава промишлеността, но слава Богу се спря....ТЯ СИ ПРОИЗВЕЖДА
81
0
 
11
 
! Отговори
ТЪПО преди 7 години
Една критика към Борисов - Министъра на Енергетиката на Република България , не знае колко пари струва един Киловат ток за Народа . Тя си мисли , или са я подвели че струва 13 стотинки .Изказването и беше във връзка с кражбите на ел.енергия .С такъв Министър не се работи , цената на 1kW e 19,4 стотинки .
80
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глуппакът на колене пред Императора.
79
1
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
"За бъдещи съвместни енергийни проекти"? Кого ще лъжеш, Бойко. Достатъчно е от правителството на САЩ пак да дойде някой, и ще да почнеш да се хвалиш, че си спрял всички съвместни проекти с Русия. Жалка работа сте.
78
11
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abe...... Bolgai vie imate um ili nemate tolku pari da mu dadete na Putin.... NE mu davajte sto vi moze NATO ve brani EU ve hrani.......
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се раздели на калпак не е много .
76
21
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Който се хване да работи с руснаци ,нищо добро не е видял !Трябва да изчистим бакиите надробени от престъпниците, изменници Първанов, Станишев и Овчаров ,които следва да влязат в затвора и вече да внимаваме с кого и как работим !!
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление,от обвивката не можеш да съдиш за съдържанието.Измама.
74
2
 
12
 
! Отговори
мажуга преди 7 години
"Мъж" ,който се моли като кученце :Ако ти поискам,дал ще ми дадеш?!
73
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трудни за коментиране статии от толстоидите. Кутев и той не знае какви опорни точки да спуска, работодателя му не му обяснява какво става и защо го е поел и отпред и отзад...
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още не разбира, че каква да бъде лихвата не зависи от президента. Смята, че както тук може да прави каквото му скимне така е навсякъде. Така е като си прочел само една книга през живота си.
71
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великата руска империя не е била 100% зависима от продажба на нефт и газ. Сега не са по различни от арабските ***, нямат никаква друга индустрия освен да вадят бензин и да го продават. Така велика империя не се става, само скапана бензиностанция.
70
22
 
6
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
За съжаление СССР разби една велика империя като руската. В момента Русия не е и малко от онова което е била великата Руска Империя и се е борила с турските варвари.
69
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лихвата няма да ти смъкне бе тавариш ама ако му беше пратил оная кривоустата да и беше пуснал нещо между бузките можеше и да свали 1 % по милост! Така се прави тавариш! Владимир с мъжки ду.ета не се занимава само с Женски!