Какво иска Местан от Кристалина? Деокупация на Крим

Лидерът на ДОСТ с намек: Да не се окаже прикрита кандидатура на Кремъл
29 сеп 2016 16:52,
69
Какво иска Местан от Кристалина? Деокупация на Крим
Снимка: архив "Булфото"
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан поиска от Кристалина Георгиева да не мълчи за окупацията на Крим от Русия и да излезе с план за деокупацията му.
 
"Тя трябва доблестно да оповести както своята позиция, така и свой проект за деокупация. Продължаващото й мълчание ще породи съмнение, че ако Ирина Бокова е неприкритата руска кандидатура, Кристалина Георгиева би се оказала прикритата кандидатура на Кремъл", пише той в свой анализ, посветен на горещата интрига за българския кандидат за шеф на ООН.
 
"Дилемата Бокова – Георгиева не е плакатен идеологически сблъсък, а е геополитически стратегически избор на личност – носител на консенсусен проект за разрешаване на световните конфликти", се казва в документа.
 
В него Местан прави обзор на отношенията между Русия и Запада, разклащането на световния ред и изчезващата роля на ООН в решаването на конфликтите с примери от победата над нацизма, през "Пустинна буря" до окупацията на Крим. 
 
Лидерът на ДОСТ припомня, че за първа година на този 9 май, когато се препотвърждава консенсуса срещу нацизма, на трибуната на Червения площад Путин е останал без компанията на канцлера на Германия.
 
"Отсъствието на западни държавници бе израз на осъждане на руската агресия срещу Украйна и окупирането на автономна република Крим", пише Местан. 
 
Според него не за първи път международните отношения след края на Втората световна война се поставят на изпитание. Сега обаче разклащането и дестабилизацията на световния ред били особено драматични, тъй като в тях се оглеждало огромното безсилие на ООН и неговия Съвет за сигурност "да играят ролята на коректив, гарант и генератор на стабилност, сигурност и правовост в международните отношения". 
 
Местан смята, че една от причините за това е двойната роля на Москва – от една страна Русия е ключов фактор в ООН, призван да брани териториалната цялост на държавите, а от друга е агресор.
 
Лидерът на ДОСТ смята, че новият генерален секретар трябва да върне ключовата роля на ООН.
 
"На мен като евроатлантик ми импонира защитата на Кристалина Георгиева от евроатлантически позиции и естествено съм категоричен, че най-лошата услуга, която може да се направи на Ирина Бокова, е точно Георги Първанов, Корнелия Нинова, Румен Петков, ДПС да й бъдат защитници и ментори, защото я проявяват като неприкрита руска кандидатура", пише Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Местан не иска нищо от Кристалина. Просто кандидатства за хамериканско финансиране (покрай турското). Това е стимула на повечето наши политици когато говорят по външно политикически въпроси.
51
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Това подрязано биологично недоразумение, нещо да каже за окупираната част от Кипър?!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този го броим за турчин, ама май е кримски татарин. Крим е суверенна република в състава на Руската федерация! Плачи, дете!
49
4
 
20
 
! Отговори
jimbo преди 7 години
предлагам на бостана да дискутира деокупацията на северен кипър:)
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина Георгиева няма място за сравнение със дядо шopoш.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павеле, кажи за картончето!
46
7
 
19
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
начело на оон е равносилно сорос да стане генерален секретар на оон.Нищо чудно това да е негова идея чрез меркел.Човечеството няма достатъчно въображение да си представи последствията от това,особено за европа.Тя не пропуска възможност да демонстрира силното си приятелство с него,да се снима с тоя мизантроп,който с пари манипулира задкулисно процесите в света и да се изтипосва по мрежите с него.Светът да се замисли какво го чака от троицата меркел-сорос-кристалина.Това ще е кошмарът на света..
45
3
 
30
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
Евроатлантическият неоосманист Местан освен другото бил и мегаломан!Кой го пита за международните въпроси,та се меси дето не му е работа!Освен да се направи един батальон от шан*тоци,начело с Роско,който да замине на война с Русия!Местан ще командва турския взвод.
44
4
 
25
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Той този не саче бръщолеви глупости и сам си вярва.К акто К ипър съществува благодарение на дотации и помощи от Турция така партийката на Местан ес подръжка на Турция въпреки че е незаконна .Докога ще се търпят подобни двойни агенти .
43
3
 
26
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
КЪДЕ ГИ БРЪЩОЛЕВИ ТОЯ ТИЯ ГЛУПОСТИ??? ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ ДА ГО ПОПИТА НЕЩИЧКО ЗА ДЕОКУПАЦИЯТА НА СЕВЕРН КИПЪР ОТ ТУРЦИЯ????? ТАЗИ НЕПРИЗНАТА ОТ НИКОГО И ДО ДНЕС КВАЗИ-ДЪРЖАВА ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТУРСКИ ДОТАЦИИ И ТУРСКИ БИЗНЕС. ВСЪЩНОСТ КОГО ИЗОБЩО ПРЕДСТАВЛЯВА, ЧЕ СЕ САМОПОКАНВА ПО РЕДАКЦИИ НА ВЕСТНИЦИ И НЕ ОСОБЕНО ИЗВЕСТНИ ТЕЛЕВИЗИЙКИ?
42
11
 
28
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
Този дали изобщо може да мисли трезво? И Шефа му Ердоган ще го" ритне". Путин и Ердоган вече всеки ден си говорят докато си пият кафето, а нашия говори глупости. Не е за голямата политика и то се видя! Посредствен, копиращ изказ, който не му е на нивото-заучени фрази, който просто показват нивото на му на интелигентност, а именно един посредствен селски учител/даскал/. Лесно податлив на на влияния и внушения, което го прави лесен избор за "кукла на конци" управлявана от различни"кукловоди"!
41
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан явно не е ходил скоро на инструктаж в Истанбул, при своя вожд и учител и спонсор Ердоган , иначе нямаше да продължава да дрънка тия глупости за "окупирания" Крим. Отдавна Ердоган се подмаза на Путин и му обеща всичко, каквото онзи поиска. Така кримския въпрос за Турция остана в историята в името на повечко руски туристи по пустеещите им плажове
40
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как истинската руска кандидатка Кристалина Георгиева ще поиска деокупация на Крим от началника си в Москва? Бокова беше само мюрето на Путин, което трябваше да накара запада да си мечтае за кандидат за Георгиева. Аз не мога да си представя, че Георгиева ще може да говори като сегашния секретар Бан Ки Мун, който обвини вчера Русия във военни престъпления в Сирия и че я превърна в нещо по-лошо от скотобойна. Кога Кристалина или Ирина ще обвинят Русия във военни престъпления и руснаците в касапи?
39
13
 
36
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
турция може да претендира за крим,ако преди това върне цялата си територия на византия или на гърция, например,защото турция е дошла на това географско място от други територии.украйна може да заведе дело в Хага, ако е много сигурна, че има основания.Но не го прави,защо ли?!Тъкмо ще получи аргументиран отказ за претенции към Крим.Едни "миролюбиви хора" по света много искат да наместят една военна база там,и употребяват украйна,ровичкайки в региона срещу русия.Изменникът местан да се скрие някъде
38
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 32---39;Прочети и тогава драскай глупости!КРИМ е АМЕРИКАНСКИ . Вашия другар Ленин взема огромен заем от САЩ като залага Крим.Заема не е върнат. Освен това по време на ВСВ Сталин раздава земята му на Американци имащи отношение към Ленд лиза. Хрушчов го подари на Украйна за да го спаси.
37
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен--37;Ти научи истината за Кипър и тогава драскай глупости.По времето на ЧЕРНИТЕ ПОЛКОВНИЦИ в Гърция ,същите искаха да си присъединят Кипър.Турците предотвратиха намвренията им. Така че гърците са виновни.
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ефендилер-що не вземеш една тумба от твоите баш аслани и да се поразходите до Крим?Да им кажеш на русите лично,че не ти е кеф дето си върнаха без един изстрел нещо,което си е техно,а?Пък за връщането си набавете предварително от най-качествените неща,дето си ги слагат некои между краценцата при мн.голем зор!!
35
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турският агент Павел работи Крим да стане отново турски
34
5
 
27
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Има псевдополитици, които излетяха след шут от политиката (или скоро ще излетят) - Местан е явно много уместен пример за тяхната неадекватност
33
7
 
30
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Щерев, Вие не знаете ли,че по историческа принадлежност, от 1783 г Крим е част от руската територия.Това,че Крим беше временно предоставен на Украйна,не променя презумцията за историческа принадлежност.При спорове за територии в други части на света Международният арбитражен съд в Хага се базира на правилото за историческа принадлежност към дадена територия и езиковото, и културно самоопределяне на населението на тази територия, а в Крим се определят като руснаци от поколения, не като украинци.