7,4 млн. "гълтат" военните на границата до края на годината

Парите не са заложени в бюджета на МО, Ненчев ги чака
27
7,4 млн. "гълтат" военните на границата до края на годината
Снимка: Булфото, архив

До момента за командировъчни на военните на границата, за резервни части, техника, акумулаторни батерии, автомобилни гуми, горива, масла и специални течности са изразходени от Сухопътните войски и Военната полиция 3, 4  млн. лева, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите му разходите нарастват многократно от това, което е било заложено, и те не са предвидени в бюджета на военното министерство, така че той разчита те да бъдат намерени от други пера.

По предварителни разчети необходимите до края на 2016 г. разходи ще станат 7, 4 млн. лева.

Ненчев припомни решението от заседанието на Европейския съвет в Братислава 108 млн. евро да бъдат отпуснати за нуждите на България, като целта е сумата да достигне 160 млн. евро. 

Министърът посочи, че е водил разговори както с премиера Бойко Борисов, така и с МВР шефът Румяна Бъчварова и е получил уверение, че изразходваните средства от бюджета на МО ще бъдат възстановени и ще бъдат осигурени необходими допълнителни средства още в рамките на тази година.

"Надявам се в кратки срокове да изясним и механизма за предоставяне на тези средства, за да бъдем спокойни за финансовото осигуряване при изпълнението на тези задачи", отбеляза Ненчев.

Той заяви, че със своя заповед ще увеличи командировъчните на военните от 300 на 500 лева още в средата на следващия месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22: КАКВО ОЗНАЧАВА "ХАЙЛАЗЛЪК"НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДУМА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК?! ДОСТА ЧЕСТО ЧЕТА ИЗКАЗВАНИЯ НА БЪЛГАРОТУРСКИ ЕЗИК/на кирилица/,КОЙТО Е НАПОЛОВИНА РАЗБИРАЕМ! НЕ СЕ СЪРДЕТЕ,НО ХАОСЪТ НЕ Е МАЛЪК ОТ 14-ти ВЕК ДО СЕГА!ЯВНО КРЪСТЪТ НИ НЕ Е ЛЕК КАТО ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ,ТА И ВЯРАТА ТРЯБВА ДА УСИЛИМ,АКО ИСКАМЕ ДА СЕ СПРАВИМ ДОСТОЙНО,СКЪПИ БЪЛГАРИ!!! ТО САМО ТОВА ДА БЕШЕ ?!И СТИГА С ТЕЗИ БЕЖАНЦИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ,НЕЛЕГАЛНИ И СЪОТВЕТНО ТЕРОРИСТИ И ВСЯКАКВИ ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНИТЕ!
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВОЕННИТЕ СА НАЙ-БЕЗПОЛЕЗЕН ЕЛЕМЕНТ НА ГРАНИЦАТА.СВИКНАЛИ СА НА ХАЙЛАЗЛЪК И НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.
16
2
 
3
 
! Отговори
до бивш ГРАНИЧАР. преди 7 години
Няма бивши граничари те докрайса си граничари защото могат и знаят но не се допитвоат до тях.Навярно навремето да допуснеш нарушител безнаказано да премине граничната бразда са следвали тежки последици вкл.и затвор Считало се е позор за зеления пагоН. Сега кат наблюдавам по БНТ и медиите как граничните полицаи са потенциални участници в трафика на чужденци и страната се напълни с потенциални джихадисти .Всъщо време МВР ТВЪРДИ ЧЕ НЯМА ОПАСНОСТ ОТ ТЕРОР В бг.
15
0
 
5
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
За мен лично случващото се по границата е ПОЗОР!С тоя ресурс не могат да се опазят по-малко от 300 км граница!За това,което се върши сега там,навремето се полагаха минимум 20г затвор!А сега се разминават с пробация!СРАМ и ПОЗОР!
14
1
 
15
 
! Отговори
БНА преди 7 години
А, имигрантите, на които се изплащат по над 1000 лева на месец социални, колко гълтат? Просто питам?
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко да е наясно, че ако започне да прибира все нови и нови араби по заповед на брюксел ... дълго няма да остане на власт
12
1
 
11
 
! Отговори
и кво преди 7 години
И кво от това като 1км от прочутата тангента струва 10млн.?. Лошото е, че парите ще се откраднат преди да стигнат до военните което е и целта.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обиждайте българските военни! Те не гълтат. Те плюят.
10
0
 
9
 
! Отговори
Ами да преди 7 години
Да получат хората, лошо няма. Да вдигнат възнаграждението и бонусите за военни/граничари и пр., и ви гарантирам, че ще има сериозен наплив за запълване на местата в БА. Особено в по-малките населени места/окръзи.
9
1
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Сталинке, ти ли си бе?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги, парите ще отидат по комисионни и пак за хората, които вършат основната работа ще има "трохички". Затова е и държавата на такова дередже. После се чудят, защо хората емигрират и са обезверени. Буквално всичко е разграден двор и не знам защо не се направи бетонна ограда и подсигури адекватна охрана.
7
1
 
22
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Влизат мигранти, защото Тиквата не строи оградата, има 100 километрова дупка на границата. Факир да си пак не можеш да я опазиш като те спъва държавният апарат.
6
3
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
до 5абе Ц ъ р вул, в афгснистан храна и настанявсне в лагери е поето от американците, че и голяма чсст от бронираните машини ,хамъри и гардиън.сман от завистници, все армията еи крива , да има как и заплати да не получават.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото толкоз. По-добре да ги гълтат военните и да играе сопата, отколкото да ги гълтат мигрантите за социални и интеграция.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе какво пазят, нищо не пазят, бе!! Откъде са тези групи мигранти тогава, които всеки ден ги залавят из вътрешността на страната?!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Българският нарос е пркажено племе от ***, мрши и ***.Гените на бежанците са повече от добре дошли за вас, български изр0ди."Тихо бе турски гал.ош, ще се изказваш само когато ти разреша!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се наядохте, мамка ви стара! Как за 500 човека в Афганистан харчим 80 милиона годишно, а тук за същата бройка ще харчим 7,4 милиона на тримесечие? Да не говорим, че контингента там ни се връзваше на нещо от сорта на 430 лв. на човек на ден. Тия да не са с на Робокоп бронята и на Рамбо снаряжението?
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да плащаме заплата на охлюви като Плевнелиев да ми говорят за толерантност и интеграция, парите трябва да отиват на границата за заплатите на хората, които са там да ни дистанцират от сга.нта!