Плевнелиев чака да оценят мандата му след време

В историята не се влизало по поръчка, а той стоял настрани от битките
Обновена: 3 окт 2016 21:30 | 3 окт 2016 19:14, Камелия Цветанова
78
Плевнелиев чака да оценят мандата му след време
Снимка: Reuters, архив

В историята не се влиза по поръчка, оценката за моя мандат ще отнеме много време, отсече във Велико Търново президентът Росен Плевнелиев.

Още по темата

Повод за думите му стана коментарът на премиера Бойко Борисов за работата му на „Дондуков“ 2.

Според Борисов Плевнелиев е получил отлични оценки от всички западни лидери, но с поведението си е влошил леко отношенията с Русия.

"В целия мандат правих това, което обещах да правя. Казах на българите, че за мен Европа не е външна политика, а е моето семейство и се държах като такъв. Казах, че за мен посоката е от София на запад, това и правих", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА

"За мен въпросът за европейското развитие беше въпрос на национален идеал, завещан от Левски, будителите и революционерите на България, да сме равни с другите европейски народи", отбеляза Плевнелиев.

Президентът припомни, че нито една от инициативите на предишните президенти не е била спряна от негова страна, а е била надградена.

"Не казах нито една лоша дума срещу друг български президент, не защото не мога или защото нямам аргументи, а защото не искам", отбеляза той.

Според него хората очакват поне президентската институция да стои над ежедневните политически крамоли и битки, а оценката за работата й ще дойде след време.

"Мнението на министър-председателя и на политиците е важно, но президентът Плевнелиев не е удобното извинение за липсата на кампания от политически дебати", заяви той и допълни, че не бяга от своята отговорност.

Президентът каза, че в петък ще направи обръщение за началото на предизборната кампания, в което ще апелира към всички кандидат-президенти да посочат проблемите за държавата, обществото, Европа и света.

"Няма да допусна като държавен глава интригата - две големи българки да се сблъскат на международната сцена". Така той коментира ситуацията около избора за генерален секретар на ООН.

Плевнелиев припомни участието си в успешната кампания за преизбирането на Ирина Бокова като генерален директор на ЮНЕСКО и в успешната кампания по номинирането и избирането на Кристалина Георгиева за вицепрезидент на Европейската комисия.

Той подчерта, че отговорността на България е голяма, защото тя трябва да даде решение за целия регион.

"Идеята Кристалина Георгиева да върви напред е надеждата, че блокът на източноевропейските държави ще може да се консолидира около нея, и има всички индикации за това", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
ИМА ДА ЧАКА преди 7 години
Най-много да го изтрият като петно в българската истирия
54
1
 
3
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
Аз пък чакам с нетърпение да се маха,че започна да ми да дотяга с присъствието си.Дано има Господ,който час по-скоро да оцени не само него,а и всичките ни политици, допринесли през последните 25 години за"благото"на народ и Родина.Всичко друго е вятър и плява.Оплетоха си той и Сивушка кошниците покрай ала-бала приказкит и възнесените лакардии ,а младото поколение да му мисли: безработни, неграмотни, дрогирани, без пари в КТБ и други банки, и без переспектива.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го оценят, вероятно още по-отрицателно!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ah , da vuzkrusne STAMBOLOV , 4e da vi prishpori na sever . ( kum predatelite - rubladjii)
51
2
 
4
 
! Отговори
gtf преди 7 години
Чудя се дали е по-добре плевнята да бъде забравен или да му бъде отредено място, като грешка, която никога да не бъде повтаряна. Същото важи и за боко, сталинка, цвъцко и останалите от дружинката. По-слабо управление държавата не е имала за 1335 години
50
2
 
5
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Тоя *** е много по-зле и от Буш ( дубята )
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е шегичка за повдигане на настроението на изпроводяк, нали? Искрено се надявам да не си вярва, защото иначе е трагично!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще му турнем плоча! Ще поканим Миленко ама този път съвсем официално и ние българите ще му връчим ч.у.к.а с почести! :))))))
47
1
 
8
 
! Отговори
Вечно Росен Раундъп преди 7 години
За кратко време, във времето на Цветен US "водач"и поредния мандат на RU президент, ПРОЕКТА на Партията в BG избрал лицето РП.ПРОЕКТА бил хибрид между Дон Корлеоне и Бай Тошо,аОНЯ бил"независим" ,най-вече от Бога и зависим от Жена си(кардинала в сянка)и мафията.При него зависимостта от сивите клетки била туширана, за сметка на силно изразена зависимост от конците, които го дърпали.Арлекините са тъжни герои, но Росен бил щастлив, особено когато бил безродник."Плевелите са чадата на лукавия"
46
9
 
2
 
! Отговори
Дайте преди 7 години
Хора дайте да изберем пак Гоцето, всички авджии са го оценили и са го запомнили ,въреки че никой не сеща , абе тоя 6 години или 10 год спа в президенството.
45
20
 
3
 
! Отговори
Оценката преди 7 години
Оценката на рубладжиите е дадена на Президента Плевнелиев е дадена още на следващия ден след като седна на президентския стол. Нормалните хора уважават Президента и неговите действия за възраждане икономиката на България и борбата му с варварите и крадците на чужди територии
44
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоКой има интерес да ми плаща... - така или иначе Плевнелиев си отива...
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАБРАВЕН ОТ ИСТОРИЯТА КАТО ПРЕДШЕСТВЕНИКА МУ ЖЕЛЬО.
42
2
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
На Козяк залагат на това същество и ще ни го пробутват упорито....
41
4
 
2
 
! Отговори
Shin преди 7 години
I like bg prezident Plevneliev! :-)
40
3
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Угасен ужас.Този и медуза ще го надвие.
39
0
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЧудя се има колко трябва да се мразиш за да пишеш подобни глупости.Дано поне да ти плащат.
38
32
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Опълчи се на империята на злото, разобличи жужето по всички правила на дипломацията и неговата експанзионистична политика спрямо България - наречена от него много точно - хибридна война... - прояви смелост, достойнство и непримиримост в защита на националните интереси... - много повече ДЪРЖАВНИК, отколкото политик... - благодарим ти господин Президент...
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъртвия не не ни е враг! Пожелавам на Плевнелиев, съвсем доброномерено, да не е между живите, когато Историята даде своята оценка.
36
2
 
10
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Поне беше шегаджия