Каракачанов: Кристалина да подаде оставка веднага

"Болните" й амбиции провалили на кандидатурата на Ирина Бокова
30
Каракачанов: Кристалина да подаде оставка веднага
Красимир Каракачанов. Снимка: БТА

Кристалина Георгиева да си подаде оставката като еврокомисар веднага, защото нейните "болни амбиции" доведоха до провал на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

За това призова съпредседателят на ПФ и кандидат за президент на патриотите Красимир Каракачанов.

Още по темата

Той настоя също премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов да обяснят публично кое ги е накарало да сменят в последния момент кандидатурата.

Според него обяснение дължи и президентът Росен Плевнелиев, защото е мълчал по време на цялата кампания за избор на шеф на ООН. Каракачанов смята, че държавният глава трябва да обясни дали зад формираната кандидатура на Георгиева всъщност не е целял да освободи място именно за него в европейските структури.

"Предупреждавахме, че смяната на кандидата е фундаментална грешка, че този ход на правителството е пълна глупост", коментира лидерът на воеводите.

Според него класирането на претендентите за генсек на ООН е показало ясно, че когато правителството взима решения, без да се консултира с партиите в парламента и с обществото, прави грешки.

"А това е поредната грешка във външната ни политика за последните 25 години. Това решение унищожи шансовете на Бокова и правителство трябва да отговори кои са причините за подобно безумно решение", коментира той.

Каракачанов смята, че "активен соросоиден лобизъм" от разни "влъхви" в името на Георгиева е целял елиминирането на Ирина Бокова.

Основната отговорност обаче била лично на Кристалина Георгиева, защото поведението й е обслужило чужди интереси.

"Кристалина Георгиева е абсолютно случаен човек за българския обществен живот, тя не е избирана дори за кмет на село Долно Уйново, изведнъж става комисар и смята, че може да лапне и ООН", отсече Каракачанов.

Той обвини Кристалина Георгиева, че заради нейните "болни амбиции" е довела до положение, от което се е възползвала германският канцлер Ангела Меркел, за да може да провали шансовете на Ирина Бокова и да разчисти пътя на португалеца Антониу Гутериш, който в крайна сметка стана и деветият шеф на ООН.

"Меркел е достатъчно образована, за да знае, че ако Бокова се откаже от надпреварата, ще остане шеф на ЮНЕСКО, а две българки на два толкова важни постове, няма как да стане", обясни лидерът на ВМРО.

Според него обаче вотът на недоверие към кабинета за провал във външната политика, за който настоява БСП, по време на предизборна кампания не е удачен.

"По време на избори да се разиграва картата на вота има чисто предизборен смисъл", предупреди той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Краси и ти си като нея агент на КГБ и проводник на Руските имперски интереси и да се имаш за патриот е смешно
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си Краси, но поискай и оставката на ... тези които да сега подкрепяше. И те имат голяма вина.
20
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Паметливите помнят далечната 1986г ,когато ни баламосваха как да сме домакин на зимни олимпийски игри .Само другаря Иван Славков колко пари са откраднали .Сега е същата история .Света просто няма как да ни има доверие а и мошениците са си същите
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак факт - ВМРО - пък и патриотичният фронт - нямат нито един министър, за разлика от реформаторите, които си пожелаха да имат на всеки един процент които извадят да имат по два министъра. шест души имат. ВМРо има всичко на всичко един зам-министър.
18
0
 
0
 
! Отговори
не е и така преди 7 години
защото позициите на първата номинирана останаха непроменени И да се търсят дивиденти при патова ситуация ,най- малкото е излишно
17
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Що бе Каракачанов,що само Кристалина ,къде забрави партньора ти от Герб дето управлявате с него.Ако той не беше разрешил Кристалина сама можеше ли да се кандидатира.Нещо в последно време много важни неща пропущаш Каракачанов.Или така си говориш както ти отърва.
16
3
 
20
 
! Отговори
д преди 7 години
Никакви патриоти не са ,а национални предатели .Доносници ,комунистически номенклатури ..Християнството им е чуждо ,но партията си напълнил с ислямисти ,е този Прасимир . За онзи отзад не ми се и говори .
15
2
 
14
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Само гледай сеира сега. По реакциите им ще познаеш безгрешно, кой е слуга на Путин и кой чичо Сам. Този специално е московец. Жалкото в случая е единствено е, че България си остава сирак..... Тъжна посредственост навсякъде
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Кара качан, ефендито какво тьрси зад вас? Пак ли сте заедно или отново далавераджиики?
13
3
 
12
 
! Отговори
voevod преди 7 години
Тоя воевода ми мяза на воеводата Володя Стоянов - същата осанка, същото мъжество, същия плам. Всичките ни воеводи такива - като принтирани от Cartoon Networks.... Смешници.
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за *** трябва да бъдеш за да си смениш името дадено ти от родителите Сталинка с Кристалина? Или след 89 не е модерно. И в моя град има мъж с име Сталин , но не си го е сменил?Умните хора с мисъл за България ще дадат гласа си за патриот и родолюбец като Каракачанов , а никога за американски шпиони и кукли на конци като Цачева, Радев ,Трайчо и Калфин. Стига с послушници на САЩ, Брюксел и Анкара. Да става Каракачанов и да изгони всичките смрадове от страната.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Иван, от Москва избран, "патриот" голям!
10
3
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Изобилието от доносници и подлеци в днешното управление блокира изобщо достъпа на почтени и добронамерени личности до каквито и да са позиции.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека, но трябва да излезе в опозиция. Иначе е съгласен с безмозъчната външна политика.
8
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двете не са ми симпатични, но Кристалина определено е на по-високото ниво от двете. Бокова е там заради потеклото си, макар че аз ако бях на нейно място щеше да ме е срам да съм в политиката. С толкова пари направи си бизнес и се радвай на живота.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ти кога ще подадеш своята оставка,краси? на 6-ти ноември?
6
4
 
22
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Еее Каракачанов излагаш се. Единствената вина е на премиера. Той реши, той смени. Кристалина не се е издигнала сама. Ето затова няма да получиш моя глас. Не си искрен, пазиш Борисов, защо ли?
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КриСТАЛИНКА се провали за шеф на ООН(какъв й беше акъла на нея? трябваше да им откаже!), а скоро и тетка ви Цачева ще се провали на президентските. Политиката на гробаджиите слезе на под-селско ниво. Цвъчко няма да смогне да печата бюлетини...
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а този в коалиция или в опизция е? Защото ако е в коалицията трябваше да може да влияе за решенията на правителството, що преди това не поставяше условия, сега вече гърнето се пукна и си е все тая, господин кандидат-президент.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо да си ходи Боко, а след него и всички калинки които той набута на всякакви постове и служби. ОСТАВКА! Стига вече глупости! До кога ще търпим подобни безумия??? Хора, гласувайте справедливо на предстоящите избори, за да си тръгне тиквата сам, да разбере че достатъчно вреда нанесе на народа!