Депутатско ваканцуване? Нищо подобно – работата тече!

Предизборната кампания ще я плати народът, опасяват се от БСП
13 окт 2016 09:22,
31
Депутатско ваканцуване? Нищо подобно – работата тече!
Снимка: архив, Bulphoto

В периода до президентските избори няма да има пленарни заседания в Народното събрание, но депутатите ще продължат да изпълняват задълженията си и да се събират в парламентарните комисии. Това подчерта Георг Георгиев от ГЕРБ, след като вчера народните избраници си гласуваха близо месец почивка от Пленарната зала.

Още по темата

Той обвини БСП, че са започнали да провеждат предизборна агитация в НС и така преди седмица в парламента са били внесени знамена от февруарските протести през 2013 г., а "червените" депутати са попречили на ГЕРБ с виковете си да представят своя декларация.

"Няма такава африканска страна, която да си закрива парламента по време на избори", категоричен беше Румен Гечев от БСП.

Той посочи и че левицата е събрала подписи за извънредно заседание. "Отменяме ваканцуването на ГЕРБ, за да си уреждат спокойно изборите", заяви той пред BTV.

Георгиев посочи, че временният председател Димитър Главчев има една седмица, за да вземе решение.

От думите на депутата стана ясно, че заплатите на него и колегите му ще вървят за този период, като няма да могат да използват служебен транспорт.

Гечев обаче посочи, че за обикаляне на избирателните райони с лични автомобили все пак ще плаща данъкоплатецът – по 20-21 ст на километър.

"От къде на къде данъкоплатците ще плащат да си правите предизборната кампания от парламентарната трибуна?!", запита на свой ред Георгиев.

Той беше категоричен, че законодателната дейност на парламента върви с изпреварващи темпове и спирането на пленарните заседания няма да й се отрази. "Вече има нов парламент, той се намира в Банкя, не е в центъра на град София", коментира Румен Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ ПАРА ЗИТИ ЩЕ БЪДАТ В ОТПУСКА, НО ЗАПЛАТИТЕ ИМ ЩЕ ВЪРВЯТ.
26
2
 
3
 
! Отговори
Дебел депутат преди 7 години
Бьлгарина трябва да бачка,защото 240депутата се умориха от ващо мьрморене че с 420лв мин.заплата не можело да вьржете двата края.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуването е задължително! Иначе ще бъдат изтрити от списъка. Това значи НЕГРАЖДАНИН!Големият ГУБЕЩ ДПС ДОСТ
24
2
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
От няколко дни политиците ни са много шумни.Нещо са ни замислили.Със сигурност не е добро.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт на комунизма! Свобода на народа!
22
3
 
10
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Защото по Ваше време предизборните кампании Вие ги плащахте, Господа Другари? Та сега се "загрижихте" за народа? Вие сте същото незаконородено дете на Столетницата, като всички други хамелеони в този Парламент, независимо как се наричат. От наша гледна точка, дали се зовете БСП, ГЕРБ, Атака, ДПС или нещо друго, Вие просто сте продукт на предварителен политически инженеринг, който само и единствено пази статуквото. Вероятността сами да пуснете гостоприемника който ползвате 35 години е нулева.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и това от 60- те години го няма при БСП. Само малко вдигане на оборотите и елементарно заяждане след избора на Корнелия. Герберастката сутринта го каза - ,,Откакто Нинова е начело постоянно се сипят обвинения и това няма да го търпим! изключваме микрофона до изборите и няма да могат да правят пропаганда''.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб! Днес това е преди всичко госпожа Крясък Карадянчева!
19
5
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 17, донякъде съм съгласен, че БСП като структура и вземане на вътрешни решения се различава доста от останалите - даже бих казал, че са демократична партия. Но, и това е едно голямо тлъсто но, БСП още си играят на революция и класова война, идеологически са на ниво 60-те години, тъй като още си разказват партизански истории и как са мачкали фашагите по пленумите и Бузлуджите. Другото им самоидентифициране е с "братска, необятна Рассия" и най-веротяно помежду си плямпат па русками
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черногореца лежал 37 часа, депутатите си гласуваха лежане 37 дни.Ако гласувам на референдума, то ще е само заради намаляне на субсидията.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Декомунизирана е само БСП! Бившите комунисти и техните слуги първо се отляха в СДС, НДСВ, ГЕРБ, АБВ и още няколко мижитурни партиийки. Днес виждаме БСП пречистена и сама. Останалите пазят статуквото и хрупкат добре. Реалният кандидат за президент на Волен и Валери не е Каракачанов, а Цачка! За тях това означава още поне 2 години безоблачно съществуване за чужда сметка. Кой е луд да ходи на избори и да си разваля доходоносното пребиваване в НС. Дори не пребиваване, а ваканцийка в ранна есен.
16
0
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Иде референдум, в който има въпрос и за субсидията. Как ли ще им се отрази на партийните другари спад с 10/11?
15
2
 
3
 
! Отговори
az преди 7 години
*** то винаги народа плаща...тая кака незнае ли от къде идват парите?
14
1
 
9
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
Чета тук, някакъв черногорец спечелил състезание по лежане.Представяте ли си, човекът лежал 37часа, цели 37 часа! Братя черногорци, я елате ни вижте, ние имаме 240 народни избраника, които вашите 37 часа ги взимат за загрявка!
13
2
 
10
 
! Отговори
teo преди 7 години
БЪЛГАРИНО, ДА ИЗХВЪРЛИМ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ - ДЕПУТАТИ!!! ДЕПУТАТСКО ВАКАНЦУВАНЕ? НИЩО ПОДОБНО, ТЛЪСТИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ СИ ВЪРВЯТ!!! ЗАЩО??? ЗАЩОТО НАРОДЪТ СПИ ДЪЛБОК КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪН!!! БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ !?!? ДО КОГА ЩЕ ГИ ХРАНТУТИМ??? БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ НА РЕФЕРЕНДУМА, ОК???
12
0
 
8
 
! Отговори
мечо кух преди 7 години
да попитам само постановление 208 на Министерски съвет от 12август 2016 защо не е общо достъпнодоста са стряскащи нещата , а в медиите, и то във всичките цари пълна тишина.
11
11
 
7
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙ няма срам това българският"политик",Румен Гечев ще дава акъл какво се плащало от българският народ.Няма ли кой да ви избие вас ,мръсни долни "комунисти",то и комунисти не сте ,вие сте ***.........То не беше ......апартаментите щели да вземат след санирането,2милиона бежанци сме щели да приютим/то пък да видиш те нещели в БГ/,не можели да гласуват 300 човека в Англия,сега пък парламента няма да работи и не могат да се заяждат по време на кампанията по телевизора....
10
3
 
9
 
! Отговори
teo преди 7 години
ДЕПУТАТСКО ВАКАНЦУВАНЕ? НИЩО ПОДОБНО, ТЛЪСТИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ СИ ВЪРВЯТ!!! ЗАЩО??? ЗАЩОТО НАРОДЪТ СПИ ДЪЛБОК КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪН!!! БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ !?!?
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вървят нещата, предизборната кампания ще се ограничи в рамките на Денят за умисъл!
8
2
 
10
 
! Отговори
Един от народа преди 7 години
Това не е новина-ние винаги плащаме.А и с лихвите.