В ход: Назначават експолицаи в помощ на граничната охрана

Ще използват сила само при "абсолютна необходимост"
10
В ход: Назначават експолицаи в помощ на граничната охрана
Снимка: БТА, архив

МВР започва назначаването на служители за охрана на държавната граница. Заповедта е на премиера Бойко Борисов.

След влизането в сила на промените в Закона за МВР те ще могат да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на държавната граница.

Още по темата

В техните правомощия влиза задържането на нарушители на граничния режим, както и предаването им на компетентните полицейски органи.

При изпълнение на тези функции служителите ще имат право да използват физическа сила и помощни средства само когато това е абсолютно необходимо, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.

Преди дни вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че с приемането на новия закон за МВР се дава възможност бивши служители – полицаи или военни, да бъдат назначавани по трудов договор и да подпомагат охраната.

"Вероятно ще се процедира както и досега с военните – със съвместни патрули, и допълване на липсващите бройки, докато изтекат конкурсите или се проведат обученията на граничните полицаи в щатното разписание", съобщи МВР шефката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Андрешко имахме Гранични войски имаме Държава сграници Сега няма Граница няма държава и съответноГранични войски.
8
1
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Правителството управлява безидейно. През тоталитаризма имахме Гранични войски,които защищаваха границите на България. Правителството трябваче да ги създаде отново и парите от ЕС,вместо да ги даваме на чужди офицери,щяхме да ги даваме на наши офицери и щеше да бъде намалена безработицата в страната.
7
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
На теб дори и хиляда лева ли не ти дават? Напиши една банкова сметка, ще помогнем кой с каквото може. Никой не бива да страда в бедност!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен 5 преди 7 години
Какво бе отворковци? Нещо не ви харесва а? 910 лв. ви се струват нещо недостижимо? Така е,така е,продължавайте да се плюнчите по форумите и да се радвата на 500 кинта заплата! тъй ще си заминете,като овце без история!!!Завиждате ли,а? завиждайте и злобейте!Я да ви питам,нещо. Защо плюете и се нахвърляте върху хора с професии,за които се иска не малко учение и труд и за които всички с безпокойство констатират,че желаещите за тях намаляват-лекари,учители,военни и полицаи?Аз имам отговор,а вие?
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три хиляди лева чиста заплата на месец и се хващам ! Иначе защо да си развалям рахата? С 910 лв. пенсия и 1500 лв .заплата в частна фирма,не се живее никак зле! на кифлата,мога да и обясня "И са к'о ше праим?",ако я срещна на браздата! Гарантирам,че преди да е чула въпроса,ще е напълнил/а/ гащите,както и Живко от БНРП-то!
4
2
 
13
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз пак не разбрах нещо. На какъв език ще кажат на мигранта: "И са к'о ше праим?"
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То цял живот крало и лежало, а вие чакайте граница да пази.
2
0
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Гладна кокошка Бъчвар.ва просо сънува това само показва безсилието и некадърността на управляващите имат много да чакат някой да се върне и да им работи за тоя дето клати гората.
1
6
 
14
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Не се излагайте ще се смеят мигрантите на тези щембелии боб търкулковци по нашата граница.