Борисов към министри реформатори: Вторник - ден разделен!

"Не може в Министерския съвет да сте коалиция, а в Народното събрание - опозиция"
14 окт 2016 18:47,
190
Борисов към министри реформатори: Вторник - ден разделен!
Снимка: архив, Булфото

Вторник ще е ден разделен. Не може в Министерския съвет да сте коалиция, а в Народното събрание - опозиция. С тези думи се обърнал премиерът Бойко Борисов към министрите от Реформаторския блок в началото на извънредното правителствено заседание, което все още тече.

Още по темата

Борисов цитирал изказвания на министри реформатори, които са правени по негов адрес пред депутати.

"Страх ли те е Лукарски? Пиле шарено ли съм Москов? Кунева искаш ли, да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?". Тези въпроси задал Борисов, разказаха пред вестник "24 часа" министри.

Той обвинил реформаторите в лъжа, че ГЕРБ са виновни за проблемите около гласовете "Не подкрепям никого" за президентските избори.

"Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ", казал им още Борисов.

"Има предел и за мен той настъпи, или сме заедно, или не сме", категоричен бил министър председателят.

След думите на Борисов първа говорила Кунева:"Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим", казала тя и се оправдала с проблемните отношения в Реформаторския блок между управляващите реформатори и опозиционерите от ДСБ .

Това по думите й предизвикало и недоразумението с Избирателния кодекс. Веднага след нея говорила пък вицепремиерката Румяна Бъчварова, която помолила РБ да спрат да се оправдават с вътрешните си проблеми.

Борисов пък попитал Кунева колко пъти Реформаторите са идвали с готови предложения за политики.

"За Изборния кодекс аз ви търсих. Само за назначения идвате при мен", обърнал се той към Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
33
 
! Отговори
Ясно.., преди 7 години
Още едно категорично доказателство,че тия трябва да бъдат изпратени в небитието!!
109
2
 
36
 
! Отговори
Майстор Манол преди 7 години
След 23 дни не ти а народът ще казва какво може и кое не може!
108
3
 
33
 
! Отговори
lilyana kostadinova преди 7 години
БОРИСОВ БИ ШУТА НА ТЕЗИ РЕФОРМАТОРИ ВСЕ ГОВОРЯТ И НИКОГА НИЩО НЕ ИМ СЕ РАЗБИРА
107
2
 
32
 
! Отговори
gerekkeke преди 7 години
Това шареното пиле било пощенския гълъб Винету!!! хахахахахаЗнаех си че все на някакви пилета ги докарва ама е туи е баш!!!
106
2
 
38
 
! Отговори
край преди 7 години
На референдума гласувайте ЗА МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА. Няма политик който да я иска - това е сигурен признак че е добра за България и че ще прочисти застойната тиня на прехода.
105
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е ся к"во праим с тоя Консуматорски блок.
104
3
 
51
 
! Отговори
хйдл преди 7 години
Писнами да те гледам вече , неискам диктатура вземи си ходи вече
103
6
 
53
 
! Отговори
ДЯДО Йоцо преди 7 години
Борисов, остават ти 49 дни - обратното броене започна!
102
2
 
57
 
! Отговори
деформатори преди 7 години
Реформаторите:Не подавайте оставка, г-н премиер!Ще направим всичко, каквото поискате, г-н премиер!Ние сме виновни за всичко, г-н премиер!ОТВРАТ
101
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тея партньори някой ден ще вземе да ги опрасква публично в пряк ефир и пак ще декларират безусловна подкрепа. Дори ще благодарят за опраскването и ще Му се извинят, че не са заели достатъчно удобна поза, поради неудобните мебели и високите токчета на папуците си.....
100
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунка - пример за женичка кариерист до последната си молекула! Едно време се отдало и предало телом и духом като снаха на Политбюро, днес го тъпчат като последния *** и ни грам достойнство.Лиже, маже и заляга в краката на Бойко, само и само да заема министерския пост. Подиграха му се с увеличението на учителските заплати, вчера им се накараха като на мишки, а те слугуват духом и телом. Вместо да кажат на изтрещелия овчар да не врещи толкова и да си седне на дебелия гъзс!
99
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще си отиде ли? Нормално в общество с развити човешки и интелектуални рефлекси ще си отиде с демократични способи като протест и избор. В ония другите общества ще си отиде, когато американците решат или както си отидоха Кенеди, Крушата, Мечката, Печката, братя Илиеви, бай Миле, Луканов, Ахмед Емин и още поне 200 юнака.
98
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При някои демокрации управляват тапаците! Просто са повече! - Иржи Венцел снощи в Панорама. Накратко - болшевизъм. Какво значение има все повече натрупващото се отвареащение от ,,елита'' след като тъмни индивиди от всякакъв етност вече се редят на опашка да стават ,,застъпници'' на ПП /проста партия/ Греб! Цачка завинаги!
97
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ отдавна е партия недоразумение за маргинали. Бойко казва "Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ", ама то да сложиш за кандидат президент леля Цецка, да гледаш каква селска сбирка със селски призиви са си направили в Арена Армееец и после как да не се подиграваш. Радан Кънев го уважавам, ама да се беше разграничил от неадекватните Кунева и Москов, сега как да гласувам за тия.
96
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформаторите са алчни и некадърни, но и ББ вижда само скелети в гардероба. И тъй като целият му успех на политик се крепи на популизъм и подмолни действия- сега ще го стигне същото. Каквото си е дробил, ще си сърба.
95
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да настъпи време разделно между народа и тези *** от герб!Народе, опомни се или ще загинеш!
94
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджията е боци !!!
93
6
 
56
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 7 години
Сбогом Тикво, вече започна обратното броене - остават ти 50 дни!
92
2
 
51
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Срамно е да ни управляват хора като Буда и Цвъки. Подобни хора могат да се намерят вече във всяка кръчма. Управляват със сплашване и изнудване и спекулации. Всички срещу сикаджииската партия!
91
1
 
45
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До Тошо...остротоНе са ми плащали...скоро,но добре че ме подсети.Сега покрай...изборите ме забравиха,но като взема хонорара на куп ще почерпя.Среща на Трите Кюшета в часа в който Боко...фффърли оставка.