БСП и ДПС запретнаха ръкави, НС пак ще заседава извънредно

Нинова към ГЕРБ: Върнете заплатите си, щом не идвате на работа!
14
БСП и ДПС запретнаха ръкави, НС пак ще заседава извънредно
Снимка: БТА, архив

Парламентарно дежавю за управляващи и опозиция. Мнозинството отново обвини опозицията, че използва парламента за предизборна кампания, а пък ДПС и БСП упрекнаха ГЕРБ в безотговорно поведение.

Въпреки провала на днешното извънредно заседание БПС и ДПС не се отказаха и отново събраха подписи за насрочване на ново.

Още по темата

Този път получиха подкрепа и на депутати от други групи и в крайна сметка 73 народни представители поискаха да се насрочи поредно извънредно заседание в сряда.

Според правилника за работата на Народното събрание и.д. шеф на парламента Димитър Главчев е длъжен да се съобрази с искането им, защото подписите са над 48.

Дали обаче ще има кворум, предстои да разберем. А иначе днес ДПС и БСП прехвърлиха отговорността за проваленото заседание на ГЕРБ.

"Управляващи няма и видяхме, че няма мнозинство, защото основно задължение и отговорност за кворума в парламента е на управляващото мнозинство. Не знам каква логика виждат колегите в това опозицията да е в зала, а мнозинството да го няма", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той отново призова за предсрочни парламентарни избори, след които да се формира ново ценностно, хомогенно мнозинство в Народното събрание.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък коментира, че ГЕРБ днес са се самоубили ритуално и то три пъти, при трите регистрации в парламента.

Според нея това явно показва страха на управлящите от опозицията, от политически дебати и от истината по теми, по които те са направили фатални грешки.

"Да закриеш Народното събрание в парламентарна република е мракобесие", отсече Нинова.

Тя призова депутатите от мнозинството, ако не проявят здрав разум и не се върнат в пленарна зала, да дарят заплатите, които ще получат по време на ваканцията си.

Червените вече са взели решение всеки в своя изборен район да дари парите, които ще вземе за този период - на социални домове, читалища или пенсионери.

Дневният ред на новото извънредно заседание, което иска опозицията, е от пет точки – отмяна на решението за предизборната ваканция на народните представители, споразумението между Канада и ЕС, което социалистите настояват България да не подписва, промени в Изборния кодекс, в Закона за задълженията и договорите, с които трябва да се намалят лихвите, както и данъчните закони, които вече са приети от парламентарните комисии.

Според Нинова с тях се качват акцизите от следващата година, което означава, че разходите ни ще скочат, но не и приходите.

В отговор на критиките от ГЕРБ обявиха, че всъщност днес са тествали опозицията.

От 38 депутати от ПГ на БСП в зала бяха 33, от ДПС бяха 22, с тези ли хора ще диктуват дневния ред на страната, с укор попита Красимир Велчев от ГЕРБ.

Той отново настоя, че е много по-честно спрямо избирателите по време на кампания депутатите да нямат заседания, за да не харчат пари за служебен транспорт и командировъчни.

Според него именно БСП не иска да харчи от собствения си бюджет за кампания, а използва парламентарната трибуна за агитации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли Западът желае Регресът на България .
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много лесно си даряват заплатите тия
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да се разкарате, никакви заплати не ви щем! Искаме да върнете България отпреди 26 години, където ВСИЧКИ РАБОТЕХА, даже ромите, България беше 9 милиона, а бензина беше 20 стотинки!!!!!! "Димокрацията" си я дръжте за вас си и западните клошари.....Макар, че, като гледам каква димокрацийка се заформя сега натам.....жална им....
10
0
 
14
 
! Отговори
Малоумна работа преди 7 години
Цитат: Според него именно БСП не иска да харчи от собствения си бюджет за кампания, а използва парламентарната трибуна за агитации.Добре де, ама нали бюджета на партиите се плаща пак от джоба на народа. Заплатите на депутатите също.
9
1
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Всички са маскари...
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusМного ме радвате като започнете да си вадите цифри от задницата, но дори така да е бсп е минало и в момента се наблюдават предсмъртни гърчове :)
7
0
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 6Само за инфо 3/4 от герберите са бивши комунисти и доносници, при БСП процента е към 1/2, така че си прав, гербавите комунисти реват на умряло ;)
6
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реват ли реват червените безгръбначни и на никой не му пука ;)
5
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова вие да не върнахте вашите последния път? Циркаджийка.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАГЛИ КРАДЦИ!ТИЯ ПАРА ЗИТИ СЪВСЕМ Я УДАРИХА ПРЕЗ ПРОСОТО!ЗАГУБЕНЯЦИ!БЕЗОЧЛИВИ ХОРА..ЕЙ!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЧНО ТАКА,ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ.
2
6
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
ГЕРБ сега имат по-важна работа, трябва да се организира носенето на чувалчета от депутати по села и паланки :)
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОБ си отиват. С такова убииствено управление.