Нинова: Търговските вериги да купуват от производителите

Като няма мнозинство в НС, да отиваме на избори, призова тя
15 окт 2016 21:07, Анисия Иванова
52
Нинова: Търговските вериги да купуват от производителите
Снимка: БСП

Внасяме закон за храните, в който предлагаме големите търговски вериги задължително процент от това, което продават, да е българско, от български производители. При това да бъде задължително закупено от региона, където се намира търговската верига.” Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Националния фестивал на ореха, който се провежда днес в с. Горно Дряново и етнографска експозиция на автентични носии.

Нинова бе поканена от организаторите на традиционния вече фестивал. По думите й така ще се стимулират местните производители, да има работа и хората да не напускат малките населени места. Нинова бе категорична, че политиците и държавата трябва да положат много големи усилия да запазят родното производство. Тя предупреди и за заплахата от споразумението с Канада.

"То предвижда огромни квоти за внос от Канада на мляко, месо, на различни стоки, което на практика ще убие родното производство. Ние ще се противопоставим на това", каза още лидерът на БСП.

По думите й споразумението е включено в дневния ред на парламента. "Борисов каза, че това е едно прекрасно споразумение, защото ще ни паднат визите за Канада, но срещу това ние тотално ще си убием икономиката и земеделието", добави председателят на левицата. Според нея има и други мерки, с които да се защити българското производство, а именно отпадането на санкциите срещу Русия.

Нинова коментира и казаното от Цветан Цветанов, че управляващите изпитват трудност да съберат 121 депутати от управляващото мнозинство в парламента. "Като не можете да съберете мнозинство, да отиваме на избори", заяви тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Вие (всички влствали) 27 години мачкахте българския производител, съсипахте селското стопанство (особено седесарите), сега сте тръгнали да искате от търгашите да чукат на надгробната му плоча за БГ стока. Айде стига предизборен популизъм!
33
0
 
2
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Преди всичко друго, чуждестранните търговски вериги да ги изнесат в покрайнините на градовете. Дали някой си е направил труда да изследва колко малки семейни бакалии и зарзаватчийници затвориха след настаняването на хипермаркетите в границите на града?
32
1
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Думи,думи лъжи и обещания-това е г-жа Оставка.Днеска обещава на орешарите,утре на зелярите,в други ден на.......както викат хората''дума дупка не прави''.Върти суче, все Русия и е в устата.Като предизвикат хаос в страната,кой след това ще го оправи?Тя ли?Тя освен да фалира предприятия,друго не е научила.Тия *** глави не осъзнаха ли че СССР вече го няма.Че не може да се краде вечно.
31
2
 
0
 
! Отговори
akud преди 7 години
стга толкова комунистически ЛОЗУНГИ който се вадят само по манифистации!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко.ако паднат визите за Канада.всички български фермери ще се изнесат натаам. Така че млякото и продукцията която внасяме оттам ще е българска
29
0
 
4
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Ей хора четете бе ,казах, че не искам гръцки домати гммо стачките им......
28
1
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Тази дъвка.... за "веригите" Нинова я дъвчи вече втора година.... не омръзна ли и да повтаря едни и същи опорни точки??????
27
2
 
4
 
! Отговори
Венета преди 7 години
Рядко съм съгласна с мнението на политик на 100 процента, но този път вижданията ми се припокриват с тези на госпожа Нинова. Спомняте ли си, преди време приеха някаква правна норма, затова че на етикетите в магазините да бъде написан произходът на стоката. От известно време ми прави впечатление, че в любимия ми хипермаркет вече не отбелязват страната на произход на месото. Случайно ли е?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви производители. Нали унищожихте всичко . В България единствените производители на илюзии и престъпления се намират в парламента а стоката им не се продава а се налага . България ще бъде добре когато същите тези народни изедници си гласуват 4 години ваканция и не творят простотии и закони унищожаващи всяка инициатива.
25
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
цяло лято в тьрг вериги не паднаха цените на доматите и чушките сега сепродават турски развалени нарове гроздето е на висока цена за пенсионерителекарствата в аптеки марешки поскьпнаха
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TASI JHENA SAMO PRASNI PRIKASKI.. SA DA KUPUVAT VERIGITE OT PROISVODITEL. TRYABVA OSHTE PROMENI V SAKONITE. TESI PROISVODITELI DA SA REGISTRIRANI ,DA SA NA OTCHET I KATO PROISVODITELI V BRUKSEL,DA SI POLUCHAVAT REDOVNO SUBSIDIITE OT BRUKSEL. I OSHTE DRUGI USLOVIY. SA DA STANE VSICHKO TOVA PARTIYATA BE SE PE. TRYABVA DA SE REFORMIRA V EVROPEISKI SOZIALISTI. A DA STANE TOVA MISLENETO TRYABVAV DA SE PROMENI.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българка - Значи да ядем гръцки и турски домати като картофи...ти колко собствени български домати даде на българския пазар?
22
3
 
5
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Значи да ядем гръцки и турски домати като картофи да им търпим стачките по границите на България, малкото пари които имаме да отиват в чужбина ,да ядем ГМО само защото е ,,пазарна икономика,, ега ти разсъжденията!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Ще има протести ако има кой да им плаща да протестират .да не искарат и чистотата и други подобни като предния път .Смешна държавава
20
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Червен сайт, в полза на другарката Нинова! За миньорите в Бобов дол не обелиха и дума!Разбираемо, Нинова и Овчаров! Гласувайте за Радев, той с Нинова ще ни оправи! *** нещастни!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много простотия има по този свят. Една българска фирма дипломиране предимно в София, както ще си купи от Софийски регион, жълти павета ли?
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз наистина са е взела на сериозно. Нинова кака не можеш да задължиш никой да купува нещо което не иска или е с ниско качество или не отговаря на даден стандарт. Да ти го кажа като търговец. Голяма част от милите ви български производители са на години от еквивалента кокто аз предпочитам да предлагам.
17
7
 
3
 
! Отговори
СКОРО БОЖЕ преди 7 години
До Комунизъм=разрухаОт ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ НЯМА ДА ОСТАНЕ И ПЕРО!!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
SUPER преди 7 години
Пак ли ще изнасяме за МОСКВА!!! УРАА!!! Много селскостопански заети!!! Много краставици КРИВИ и ДОМАТИ РАЗПЪПНАЛИ!!!!Вишни разпъпнали,ягоди истински с почвата пораснали!!!
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарке Нинова!Моме ли си,булка ли си,не знам,но всичките ,които след 1989г сте в управлението на политическите банди и държавата БГ,практически без изключение сте абсолютно неуки некадърни продажници,престъпници и предатели,верни служители на кликата Кобурготски-Живков! Защо нито един от вас не стане и каже,че точно пазарната икономика погуби и СССР,и САЩ,и ЕС, и световната икономика?Защо поне малко не се ограмотите?Не пазарна,а хармонично развита реална икономика е нужна за всяка държава!