Калфин към Радев: Президентският пост не е място за упражнения

Кандидатът на АБВ покани този на БСП на дебат
Обновена: 16 окт 2016 16:40 | 16 окт 2016 16:37, Красимир Ангелов
63
Калфин към Радев: Президентският пост не е място за упражнения
Снимка: АБВ

Струва ми се, че кандидатите за поста на държавен глава сами не осъзнават колко всъщност е важна ролята на президента точно в момента, обяви във Враца кандидатът на АБВ за "Дондуков 2" Ивайло Калфин.

"Кандидат-президентската кампания показва какво ни е отношението към институциите. Участието на врачки, шоумени и хора с присъди в надпреварата за най-висшия държавен пост е показателно за това какво е отношението на хората и към институциите, и към политиката. Това трябва да се промени и трябва да е една от задачите пред новия държавен глава", посочи Калфин.

"Вчера г-н Радев е обявил, че има по-широк хоризонт от хората, които сме били учили политика по думите му „зад пердетата на Народното събрание и в кулоарите". Искам да го видя този широк хоризонт на г-н Радев в дебат. Нека да се изправим един срещу друг по всички важни теми и да видим кой къде се е учил и какво е научил. Защото най-високият държавен пост не е място нито за упражнения, нито за прекарване на свободното време след пенсия", отсече бившият социален министър.

По думите на Калфин е крайно време кандидатите за президент да започнат първи да проявяват уважение "към най-висшия политически пост, към който сме се устремили".

"Страната ни има нужда от човек, който да постави българския национален интерес и запазването на националната идентичност над всичко останало. Не да е опозиция, а да работи с останалите институции за решението на най-важните въпроси, които касаят хората. В същото време той не трябва да се държи и като министрите, които наблюдавахме активно в последните дни", смята кандидатът на АБВ за президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
долу Атака преди 7 години
А защо не поканиш Цецка бе *** ?
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Морее! Става Генерала ,ставаа! Истински Генерал ,а не менте като Комундела от Банкя.Или като Гнома .
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Радев не ставаТо и По..мака ни с мъжете ни с жените ни с жена си ...
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Радев нечистоплътен А демократа Чичо Цецка Цачева ,чистоплътна и чиста като изворна вода ,от извора на БКП.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей Калфин! Последните коментари са твои, нали? То иначе надали ще намериш някой добра дума да каже за тебе.
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфа, защо не поканиш Цецка на диспут? Или не това е ролята, която ти е отредена? Мисля че с Радев много високо се целиш - той е един от двамата за балотажа, а ти си под чертата. Миналия път Ламбо те издърпа, но този път си сам.
37
4
 
12
 
! Отговори
мАЙСТОРА преди 7 години
чИРАКОВ,не зная за генерала,но от тебе нищо не е станало до сега и изведнъж даваш съвети нейсе си професионалист!Ще се мъдриш на 4-то 5-то място!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе верно ли? Като си гледам президентите и премиери.....
35
16
 
6
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
Браво на Калфин. Достоен ,интелигентен ,почтен политик със социално мислене. Това че е бил в праветелството на ГЕРБ не е недостатък .Това е предимство. Това означава ,че можеш да работиш в името на България с всички ,които искат неиния просперитет. А Радев е едно обтекаемо мекотело ,което дори като ръководител на ВВС пречеше на националната сигурност на България ,а сега наи-много реве . Нека ги видим в дебат. И ще се убедите ,че достоиният човек между тях е Иваило Калфон.
34
3
 
1
 
! Отговори
Сминдух енд чесън преди 7 години
Всички кандидати са минали през ситото и всички отговарят на критериите за кукла на конци.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най интересна е кандидатурата на Марешки. Само той може да разбута нещо. Радев е мъжкар и стойностен човек но политиката не е за него. А за тази ..... на снимката не си струва да се говори
32
13
 
8
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
Достойно изказване на Г-н Калфин!!!Президента стои над всички и е задължително да е с висок морал и етичност.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всеки случай, президентът не трябва да се е учил докато се пробва в различни партии под формата на безпартиен! А когато е работил с различни институции да не е загробвал пенсионерите в очакване на 2035 година! Затова, калфа, ще гласувам за теб когато проверя обещаното - след 2035 пак се кандидатирай!
30
9
 
8
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Гласовете на Гоце няма да идат при Радев на балотажа. Факт!
29
7
 
9
 
! Отговори
Густо преди 7 години
Първанката цепна 25% от гласовете на бесепе. Факт!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Страната ни има нужда от човек, който да постави българския национален интерес и запазването на националната идентичност над всичко останало. Не да е опозиция, а да работи с останалите институции за решението на най-важните въпроси, които касаят хората. В същото време той не трябва да се държи и като министрите, които наблюдавахме активно в последните дни",ТОВА Е ВЯРНО, НО ТОЧНО КАЛФИН НЕ Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за другите партии, но в БСП има хора, които 50 години са в ръководството й.ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ХОРА ПРЕМИНА В РЪКОВОДСТВОТО НА ГЕРБТвърде възможно е ако АБВ изпадне от парламента Калфин да мине в ГЕРБ, много го хвали ББ, когато си тръгваше от властта.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мина през няколко партии, само и само да е във властта.На всичките се кле във вярност и всичките ПРЕДАДЕ.Като един там, преди 2000 години.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога Калфин е бил президент, че дава акъл на Радев?Той вече направи едно упражнение за социален министър и увеличи пенсиите с по лев - два, а непосредствено след това, безцеремонно купи нови луксозни коли за министерството си.Подобен "загрижен" за българите не може да ми спечели доверието.Омръзна ми да гледам едни и същи самодоволни фалшиви, крадливи лица.Ето защо внимават и не пускат нови хора напред.Не знам за другите партии, но в БСП има хора, които 50 години са в ръководството й.....
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЛФИН ДА КАЖЕ ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ВЪВ ВЛАСТТА КАКВО ОТ ПРОГРАМАТА НА АБВ ИЗПЪЛНИ? Нищо!!!ИЗПЪЛНЯВАШЕ ДЯСНАТА СОЦИАЛНА ПРОГРАМА НА ГЕРБ.