Най-много кадри на опозиционната ДСБ има във Външно

Отиват си обаче с анекс към коалиционното споразумение
15
Най-много кадри на опозиционната ДСБ има във Външно
Снимка: архив, БулФото

Реформаторският блок и ГЕРБ ще подпишат съвсем скоро анекс към коалиционното споразумение, който няма да е подписан от партията на Радан Кънев Демократи за силна България.

Надеждите на управляващите реформатори са тогава да бъдат махнати и кадрите на ДСБ, които са останали в различните ведомства, пише "24 часа".

Нещо повече - назначенията на хора от ДСБ дори продължават, и то по предложение на останалите реформатори, стана ясно от реплики на премиера Бойко Борисов на извънредното заседание на управляващите в петък.

Преди шест месеца, когато премиерът Борисов бе на заседание в Брюксел, депутатите от ГЕРБ се събраха и заявиха: "Щом ДСБ твърдят, че са опозиция, а хората им са се бетонирали във властта, нека премиерът ги освободи". Тогава Цвета Караянчева извади списък с 19 кадри на ДСБ в държавното управляние, чието уволнение ГЕРБ иска. 

От списъка отпаднаха двама от хората на Радан Кънев, които подадоха оставки. Първи бе Стоил Яков, директор на борда на директорите на "Терем". За него Караянчева разказа, че е лично назначение на лидера на ДСБ. Освен това дружеството било източвано с корупционни схеми, а парите отивали в партията Демократи за силна България.

След него от списъка отпадна и Цветомир Петров, зам. областен управител на Варна, който също подаде оставка. Останалите 17 души и към днешна дата заемат постовете си.

В МВнР те са най-много: Христо Ангеличин, зам.-министър на външните работи, който управлява администрацията и обществените поръчки на Външно; Георги Стойковски, съветник на външния министър; Десислава Прошкова, съветник на външния министър; Мартин Табаков, съветник на външния министър; Иларион Иларионов, съветник на външния министър; Асен Агов, съветник на външния министър; Ирена Тодорова, съветник на външния министър; Никола Ненов, експерт в политическия кабинет на външния министър; Биляна Боева, секретар на Христо Ангеличин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
dl преди 7 години
Някои хора не са научени да се държат подобаващо.Те са всичко-и баща, и майка.Това пресмятане кой от коя партия мирише страшно.Ако трябва да бъдем честни,най-много във всички области са комунисти,някои маскирани като ГЕРБ,АБВ и т.н.Това е!
12
0
 
3
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Асен Агов дълги години мамеше работниците си във Франция с фирмата си Хюмън пауър.Уж ги командироваха ,а не им плащаха командировки,удържаха им от квартири и пътни ,при положение че по закон трябваше фирмата да поеме тези разходи,като за капак лъжеха държавата като не плащаха осигуровки върху договора,а на минималната.Аз обаче сигнализирах инспекцията по труда във Франция и далаверата спря.Други акционери във фирмата са Васил Василев и Иван Нейков(бивш социален министър по времето на Костов).
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадрите са на ЦРУ, а по съвместителство - ДСБ.
10
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Edin kup suvetnici,za da plashtam danuci i da izdurjam leshperite na Ramazan.....ujas!!!Vun!!!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много точно е определението за тиквуна - "бай едикойси". Определя се едва ли не като бащица на нацията. Той направил това, той направил онова. Като е направил всичко сигурно и нас е направил и определението е съвсем точно. Браво Радане!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво правят 100 съветници и то само от ДСБ във Външно? Представете си колко хора общо са там на държавна хранилка...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след като шефът им не показва уважение към колегите си в коалицията, следва да се приеме, че и кадрите му са на неговото мнение. Не е почтенно да остават в управлението на държавата, което не приемат иначе.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо А ДАЛИ Я ВЪРШАТ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От списъка отпаднаха двама от хората на Радан Кънев, които подадоха оставки. Първи бе Стоил Яков, директор на борда на директорите на "Терем". За него Караянчева разказа, че е лично назначение на лидера на ДСБ. Освен това дружеството било източвано с корупционни схеми, а парите отивали в партията Демократи за силна България.И БОКО ОЩЕ НЕ ГО Е ДАЛ НА ПРОКУРОр? Сигурно си е правил редовно отчисленията.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пи яндур никът Асен Агов и той се уредил, след като не можа пак да се промъкне в народното събрание
3
1
 
3
 
! Отговори
хахо преди 7 години
Рамадане,рамадане,*** си като *** !
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, тия са единствената партия с принципна позиция. Останалото са лакеи, на които Мутрата подхвърля трохи за го величаяг.
1
4
 
7
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
абе тез хора ако си вършат раб отата какво значение има от коя партия са.Май замирисва на едни времена преди 27г.