Борисов: Нито искаме подкрепа, нито я отказваме!

Премиерът коментира изявленията на ДОСТ
20 окт 2016 19:44, Петя Славова
75
Борисов: Нито искаме подкрепа, нито я отказваме!
Снимка: БТА

Всяка отговорна партия трябва да издигне свой кандидат (за президент), да застане зад него и да се определи с него. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, в коментар на кандидат-президентската кампания.

Още по темата

Сериозните партии го направиха, с изключение на БСП - те отидоха в армията, АБВ им посочиха кой, взеха си един човек, понеже по презумпция военните са обичани от народа, всеки военен защитава националната сигурност - един небето, друг океана, трети морето, четвърти земята. Те реално нямат кандидат. Те нямат от своите редици честен и почтен човек - това излезе, посочи той, цитиран от БТА.

Затова мисля, че позицията на ДПС е много честна - ясно е, че те са подкрепяли Пламен Орешарски през мандата на БСП и сега вместо БСП да казва "Имахме премиер, ама...", тогава му ръкопляскаха, ставаха му на крака. Бях в залата и съм ги виждал, а пък после се отказаха от него. ДПС последователно си стои на позицията, добави премиерът по повод подкрепата за Орешарски от ДПС.

По повод изразената от председателя на ДОСТ Лютви Местан подкрепа за кандидат-президентската двойка, издигната от ГЕРБ, Борисов посочи, че доколкото знае, ДОСТ няма да издигат кандидат. Те са още много млада партия, нямат сигурно готовност.

Какво ще прецени да подкрепи, е негово право. Нито искаме подкрепата, нито я отказваме. Оставам на добрия тон и на това, че те с г-жа Цачева са колеги от доста години в парламента. Не съм говорил с него по въпроса, не сме имали официална среща, но след като така е преценил, така го е казал, добави премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Бойко БорисовБрюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
33
 
! Отговори
Прозрение преди 7 години
Гола вода си Бойко!Всички вече го разбраха!По-добре бегай си играй мачлетата, не излагай повече България!
48
0
 
35
 
! Отговори
дядо ЙоцоБойко, оста преди 7 години
Бойко, останаха ти 16 дни. Кво ше праеш после?
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През следващата година цените на енергийните ресурси - петрол, газ и въглища, ще се повишат с 25% . - КАЗАХА ОТ Световната банка.АМИ СЕГА?
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм говорил с него по въпроса, не сме имали официална среща, но след като така е преценил, така го е казал, добави премиерътМИ ТОЙ ВЪПРОСЪТ Е БИЛ РАЗИСКВАН В АНКАРА, КОГАТО ПРЕВОДАЧ НА БОРИСОВ И ЕРДОГАН БЕШЕ МЕСТАН. ТОГАВА ОЩЕ КОМПОЗИРАХА КОАЛИЦИЯТА Б О С Т А Н
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ Е ЧЕСТНИЯТ И ПОЧТЕН ЧОВЕК В ГЕРБ ТАКА И НЕ СЕ РАЗБИРАМИСЛИХМЕ, МИСЛИХМЕ И ТАКА И НЕ МОЖАХМЕ ДА СЕ СЕТИМ ПОНЕ ЗА ЕДИН.
44
0
 
35
 
! Отговори
иван преди 7 години
Проблемът на "клошарското правителство" /извинете, истински клошари - но тези ви конкурират в боравенето с мръсотии/ е не да иска или да отказва някаква подкрепа, а че няма позиция.
43
1
 
48
 
! Отговори
Кк преди 7 години
Ама още ли не си се омел бе тиквооо ?? Писна ми от новини за теб и мутричката ти
42
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе, не искал! Нали заедно продавате държавата. Илитерат, що лъжеш, че си чел Винету!
41
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той иска само едно, в Симитли!
40
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи като му предложат ще откаже, защото не иска хайде някой да поясни.Само Боко може да бие парадокса с котката на Шрьодинер ашколсун или грачулейшънс.
39
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее ГЕРБ. Такова шоу такъв сеир спретнаха за изстрадалия български народ, че последния забрави за турски, индийски и всякакви други сапунки.
38
2
 
51
 
! Отговори
МН 91 преди 7 години
Пак взе да се тупа в гърдите наш Бойко.А нещо да каже по въпроса защо ще взима данък на починалите и от къде на къде роднините им ще подават данъчни декларации. Те да са длъжни му да знаят доходите а камоли да му плащат данъците. От шибаняците от ГЕРБ и в гроба няма мира. Това вече е подигравка с умрелите. Да гният в ада дано. Що не вземат да обложат и Дявола с данък?
37
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е няма как, герб+дост, бсп+дсп , всичките са едни и същи маскари, затова нс изборите ше гласуеам зс който. ме кефи, като човек, генерал Радев изглеждс свестен
36
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов: Нито искаме подкрепа, нито я отказваме!"---Велика мисъл! Все едно: "Нито искам 5 лева, нито ги отказвам."Е, как да го разбираме "премиера"?
35
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бат Бойко да вземе да си напечата малко готови печеливши бюлетини в Костинброд и да не се излага.Как ще спечели иначе Цецко Цачев?
34
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА Е да де, ама то всичките Гърбици останали комунисти и след 30тата си година . А и някой не стига че са останали ,ами работили и в ДС . Като физкултурника .Изтъркано клише . За елементарни душици .
33
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ + ДОСТ =ВЕЧНА ДРУЖБА
32
3
 
49
 
! Отговори
ДО 38 преди 7 години
До АнонименМарешки - мутра и половина, но пък имаме резултати при него - евтини лекарства и евтини горива... От другите не сме видели НИЩО добро! Освен това не е обвързан с партии!Най-малкото зло!
31
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лоша работа - искам да гласувам а няма за кого.Кандидати много - но никой не струва.Колебаех се за Цачева и Радев - но днес с тоя Местан - напълно ме отказа.А Радев без тая Йотова и издигнат от нова да речем - Партия на бивши военни - ставаше.Калфин е човек който става - но издигнат от Първанов и след онова ръкостискане и целуване с оня български политик къде не знае български - Карадъй ли беше - ме отказа .Останалите искат субсидията и нещо на среща след като си продадат гласовете - ***.
30
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е един долен ***! Никога няма да забравя как обидено със сълзи на очи, невярващ - сдаде властта...На тръгване хвърли бомбата, че Доган искал да го гърми...След това се завърна като рицар на бял кон, все едно не беше управлявал до тогава и как щял да спасява България...За Доган нито дума повече....И прави на смешници цял народ...И те му вярват и му се възхищават на мъжествеността........Жалка картинка....