Цецка Цачева – еманципирана, ще спечели, убеден е Борисов

"Повозихме се и на чужди коне, сега ГЕРБ е над всичко"
Обновена: 24 окт 2016 10:05 | 24 окт 2016 09:39, Анисия Иванова
288
Цецка Цачева – еманципирана, ще спечели, убеден е Борисов
Снимка: Булфото, архив

Цецка Цачева ще спечели изборите, защото е класи над опонентите си. Не считам, че ще дам оставка, защото съм убеден, че тя ще има много по-добър резултат от социологическите изследвания, каза премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия.

"Не ги гледайте изследванията, защото и социологическите агенции работят за пари, така че който им поръчва такива резултати, ги дават. Аз вярвам само на една, според която се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат добър президент", коментира премиерът.

Той заяви, че ни най-малко не съжалява за думите си, че правителството ще подаде оставка, ако Цачева не е първа на първи тур.

"Това е почтена позиция - ако не си първа политическа сила, нямаш претенции да управляваш. Експериментът "Орешарски" - втора политическа сила с трета и с четвърта видяхте докъде доведе", отбеляза още Борисов.

На въпрос дали не беше грешка, че не бе излъчен един десен кандидат-президент, премиерът заяви, че е било по-умно и да е имало един ляв.

Той обаче призна, че е направил всичко възможно да има един кандидат вдясно, но нещата от страна на РБ не са се получили и отбеляза, че не би искал друг партньор освен Реформаторите.

Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро.

"Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан", заяви Борисов.

Не искаме гласовете на ДПС, защото ще трябва да управляваме с тях, заяви още премиерът.

"ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС", заяви Борисов.

Според него "Радев ще бъде новият Орешарски", т.е. Румен Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, настоя той.

"Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът "Орешарски". Какво направи Доган - изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП", заяви Борисов.

По думите му този, който вземе тези гласове, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях.

"Те са го заявили много ясно на висок глас. Ако не победим, следващият сценарий е отново моделът "Орешарски" с друг премиер. А може и самият Орешарски да се върне за премиер на новата коалиция", заяви още Борисов.

"Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, не са готови, слаби са, те нямат кадри, нямат способност да го вършат. Предстои председателство на ЕС от първи януари 2018 година", допълни премиерът.

Попитан дали би обмислил други политически партньори в това управление, той заяви: "Аз не искам нов партньор. Това е най-доброто от всички възможни варианти.

По думите му всички министри в кабинета работят комфортно с него, в приятелска и задружна атмосфера.

"Нямаме нито един спор до този моменти и те са го декларирали", допълни Борисов.

По отношение на мандата на Росен Плевнелиев премиерът коментира, че той има много добри постижения.

"Измъкна България от изолацията, в която бе попаднала президентската институция", посочи Борисов.

"С Плевнелиев имахме много честен и мъжки разговор – обясни ми, че по лични причини не се чувства достатъчно убеден за втори мандат и това го бяхме говорили няколко месеца по-рано. Една единствена грешка е имал към ГЕРБ през целите тези години, когато каза, че без ГЕРБ може да изкара повече. Не беше честно към партията", каза още премиерът.

Борисов говори и за това дали има лобита във властта.

На въпрос за подкрепа от страна на Делян Пеевски, той отговори, че ако е имал нещо общо с него, ДПС щеше да го  подкрепя.

"За мен е по-добре да загубя изборите, но да остана с вдигната глава и партията да остане това, което е, повтори премиерът. Без ГЕРБ не може да се управлява, това е най-добрата партия, направила най-много за България през всички времена, убеден е Борисов. Затова атаките срещу нас са толкова много. "Повозихме се и на чужди коне, сега ГЕРБ е над всичко", отново повтори премиерът.

На финал той заяви, че Цецка Цачева ще спечели изборите: "За един месец тя се еманципира, предизборната кампания си върви, аз не се меся, партията си работи."

"Може да поема удара да загубя изборите, но ще остана изправен, няма да клекна или да се приведа.", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква цецка фирмата герб е вредна за страната ни това е антисоциално управление трябва народът да се вдигне и да ги изметем завинаги.
216
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 7 години
Егати грозотията!
215
0
 
7
 
! Отговори
AWOX преди 7 години
да помогнем на бай *** да си спази обещанието да подаде оставка.. да го освободим от тежката отговорност да пази целостта на държавата (по негови думи)
214
0
 
8
 
! Отговори
Фасмотокар на вилица преди 7 години
Ако купите изборите може и да спечелите.
213
0
 
9
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Банкянския гений вече взе да се оплита в лъжи!И то по всички въпроси!Явно разчита на късата народна памет и може би с основание!?Специално за Плевналиев лъжата е очевидна-нямаше как да го пусне с тоя нисък рейтинг-най-ниския откакто съществува институцията въобще,гарантирано губеща кандидатура!А това,че Цецка била класи над останалите е пълна смехория!Е,спрямо Митьо Пищова може би....
212
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не става въпрос заИ още - подкрепа за отпадане на визите за Турция. Тотално предателство!!!
211
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ккВ една публикация видях снимка с плакат на ГЕРБ и на нея, с номер 17-Бойко. Започвам да си мисля, че ще има идио+тски изпълнения, особено след като се закани, че отиваме на избори след първи тур. Няма да се изненадам, ако след първи слаб тур, на балотажа ще освободи Цецка и ще се изтъпани за президент. Сигурно затова са отпечатали плакатите ....с образа на Винету. Наистина е адски идио+тско, но си му отива.
210
0
 
10
 
! Отговори
кк преди 7 години
Понеже не може да похвали своето, ББ се нахвърли да оплюва другите. И да лъже без да му мига окото.Вчера ни убеждава, че ако не му били изиграли номер демократите, той щял да предложи Плевнелиев за втори мандат, а днес, че Плевнелиев имал сериозни лични причини и сам се отказал.А другото, което разбрах, че ако не е той, държавата ще се разпадне....Докога, бе, Бойко???? Докога с тези дивотии, бе????Впрочем, той е прав. След като има кой да му вярва.....
209
0
 
17
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Простия ПРЕМИЕР, на простия народ....
208
12
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ВАС преди 7 години
ДО КОГА ЩЕ ИГРАЕМ ПО СВИРКАТА НА БЕЯ ДОГАН, ОТНОВО ВКАРВА ОРЕХОВ, ЗА ДА ПОДКРЕПИ ПАРАШУТИСТА РАДЕВ И УДАРЯТ ГЕРБ. ТОВА ЛИ ВИ Е ПАТРИОТИЗМА БЕ ХОРА, БУНТУВАТЕ СЕ СРЕЩУ ИСЛЯМИСТКИТЕ МИГРАНТИ, А СТЕ ГОТОВИ ДА КЛЕКНЕТЕ ОТНОВО НА ДОГАН, НЕ СМЕ НАРОД А МЪ...ША, Е КАЗАЛ, ДЯДО ВАЗОВ И ТАКИВА СИ ОСТАВАМЕ
207
1
 
0
 
! Отговори
... преди 7 години
Nnnn!
206
2
 
5
 
! Отговори
Муцунка преди 7 години
...Я подай ми ,МАМО, синьото елече, че ме вика,че ме *** оня път далечен.....
205
2
 
16
 
! Отговори
prezidenti преди 7 години
още от сега е ясно, че ако бъде избрана ще бъде президент-марионетка и ще се отчита всеки ден на партийния си шеф, това обезсмисля тази институция, може и без нея или пртезидента да се назначава само парламента, защо са толкова много пари хвърляни за избори, а после си променят резултатите/чрез протоколите/ както им е изгодно
204
2
 
20
 
! Отговори
Не става въпрос за преди 7 години
Не става въпрос за г-жа Цачева, а че управлението на ГЕРБ е изключително вредно за страната. Важните въпроси са не президентските избори, а:Постановление 208 прието без да се пита народа - представено от медиите, че ЕС бил отпуснал 160 мил. за ограда - да ама не, оказа се за заселване на мигранти.Споразумението СЕТА - прието от "някой" неюрист, неикономист, документ от 1500 стр. - представено от медиите, като отпадане на визи за Канада.Южен поток - стотици милиони загуби от транзитни такси.
203
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този господин няма ли най-после да ни остави за малко на мира с неговите хвалби
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък ако не спечели ще я назначат какво толкова.
201
1
 
7
 
! Отговори
Попов преди 7 години
Как никой не го попита Герб в коалиция ли със задкулиси то???Герб ако паднат от върха на егото си до интелекта си ще се размаже!!
200
1
 
16
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Герберчета, как само ще усетите народната любов на изборите чак свят ще ви се завие.
199
1
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Гледам снимката и се замислям: Какъв е семейният статус на Цецка ?
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с 2 думи че я таковат и мъже и жени ...да ама никой не я иска... дърта и несимпатична била ..и не се къпела често ( в шмпанско) ..еманципация