Ненчев доволен: Ползите от армията на границата – големи

От МО готови да изпратят до 2 000 души на браздата с Турция
Обновена: 24 окт 2016 16:02 | 24 окт 2016 15:44, Красимир Ангелов
26
Ненчев доволен: Ползите от армията на границата – големи
Снимка: БТА

Ползите от присъствието на въоръжените сили на Българската армия на границата са от изключително голямо значение. Това мнение изрази министърът на отбраната Николай Ненчев, който откри реновирана спортна зала в шуменския факултет "Артилерия, ПВО и КИС" на Националния военен университет "Васил Левски".

Още по темата

По думите на военния министър е твърде вероятно да се наложи още по-сериозна намеса на армията за опазването на южната ни граница.

Ненчев припомни, че в петък е посетил Малко Търново, бил е на границата и се е срещнал с военнослужещи с оглед на това, че има опасност да се увеличи миграционният натиск.

"Исках да се убедя, че хората ни са обезпечени и са готови за зимния период", уточни Ненчев и добави, че ще бъдат предприети конкретни мерки за подобряване на условията.

"Всичко онова, което се случва в Афганистан, Пакистан, Иран, Ирак, Сирия, Либия не ми дава основание за особено спокойствие, така че имаме готовност във всеки конкретен момент, в рамките на няколко часа, да изпратим допълнително до 2000 човека, които са обучени и са преминали през специална подготовка", заяви Ненчев, цитиран от БТА.

Военният министър откри днес обновената многофункционална спортна зала във Факултета "Артилерия, ПВО и КИС" в Шумен в присъствието на декана на факултета полк. Сашо Евлогиев, военнослужещи, представители на местната власт и областната администрация, преподаватели, студенти, както и спортистите Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Спортната зала е многофункционална, предназначена за водене на учебни занятия и спортносъстезателен процес. В нея могат да се практикуват спортове като футбол на малки врати, волейбол, баскетбол, тенис на корт, гимнастика, бойни спортове и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Абеаяколко часа по света местят цели армии на такова разстояние, той до 2000... Впрочем май и аз греша, то нашата е толкова.... Така, че Ненчев с гордост може да каже - за няколко часа мога да преместя цялата армия!
17
0
 
3
 
! Отговори
запасняк преди 7 години
Евлогиев ЕВЛОГИЕВ КОЛКОТО ФЛАНЕЛКИ ДА РАЗВЯВАШ НЕ ЩЕ ТЕ ОГРЕЕ МНОГО ТИ Е МЕКО РАМОТО ЗА ГЕНЕРАЛСКИ ПАГОН то той този с мокета на главата е на изхвъргачкатаи както върви ще затриете традицийте в Шуменското Артилерийско училище.Не го слушай че има готовност за допълнително войска да прати на БТГ от де ще ги вземе след като в поделенията останаха само жените.
16
0
 
13
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
Абе мокет *** и безкрайно лъжлив, с какво ще патрулират тези 2000 души (и те са много, защото по формированията има по двадесетина души с по-малко от 150 часа извънреден труд за годината) - с велосипеди, пеша, с ролери или нещо не хибридно?!? Какво се правиш на умряла лисица, че има всичко, като тази година ДАДОХТЕ само по един комплект гуми за техниката, който месец-два след поставянето е износен, да не говорим в какво техническо състояние са машините. Изобщо отивай си по най-бързия начин.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ползата за тебе е ако откриеш гише на границата за експресно обслужване- регистриране на мигрантите и си вземате комисионата .
14
0
 
14
 
! Отговори
Пат Лак преди 7 години
Изводът какъв е? Че присадения перчем само пречи на мисленето!
13
0
 
12
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Тея смешници за Европейско по футбол ли се готвят? Като ги гледам тея зализани шутове, май пак обикновените българи ще трябва да хванем оръжието, като по време на Балканската война. Тези по това време ще са забягнали отдавна.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А заплатите кога им дига.
11
0
 
14
 
! Отговори
Идея преди 7 години
Я купете и 30 -на испански бика за корида. Пуснете ги по ганицата да пасат. Само вода им доставяйте. Да видим дали арабите ще прескачат.
10
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Жалък национален предател, като всички останали гербаджии! И какво ще правят тези 2000 души, ще съпровождат ислямските нашественици до лагерите ли?Опомни се, народе!
9
0
 
12
 
! Отговори
Този преди 7 години
е един от най-некадърните министри,които сме имали!Ако случайно го пленят от ДАЕШ,ще умре като герой,поради една проста причина.Няма да отговори на нито един техен въпрос на каквито и мъчения да го подложат,а няма да отговори просто защото нищо не знае от ресора си.
8
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
национален предател!!!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли дето щеше да забранява на Крим да се разшири многократно. Демокрация е Ненчев хората се глобализират пазел ще изпраща, а досега защо не си пратил ? Сдавай поста на Динко.
6
0
 
12
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хах 2000 калпака от де, кой ще пази казармите, жените им..
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитреца и за МиГ-овете ще узрее , че и Грипен може да ни купи ,ама късно....
4
1
 
24
 
! Отговори
маче преди 7 години
Кажи колко стари изтребителя ще купиш? Продават се и нови....ама чисто нови.....
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този полузащитник Ненчев е доматено колче в отбора на МС!
2
2
 
19
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Да бе значителни са,затова хващат всеки ден бежанци минали границата без някой да ги спре!?значителни са само загубите на бюджета за търтеите от МО.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в какво се изразява тази значителна полза, ненчев, *** смешен? Колко мигранти са хванати, колко не са пуснати, колко трафиканти са арестувани? Некомпетентен лъжец и подлизурко.