Подкрепа от ДПС на балотажа? Очаквам такава и от ГЕРБ!

Ген. Радев няма да се бори за повече правомощия на президента
26 окт 2016 10:22, Красимир Ангелов
44
Подкрепа от ДПС на балотажа? Очаквам такава и от ГЕРБ!
Снимка: Bulgaria On Air

Аз съм привърженик на парламентарната република и не се боря за увеличаване на правомощията на държавния глава. След като съм влязъл в тази битка, приел съм да бъда кандидат за президент, това означава, че уважавам Конституцията в сегашния й вид. Друг е въпросът как се практикуват тези правомощия на президента. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в предаването "България сутрин".

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че ще бъде партньор на правителството и на парламента, там където смята, че водената политика е в интерес на българските граждани. Ген. Радев изрази благодарност към БСП, че е издигнала неговата кандидатура. Според него това е мъдър ход на Столетницата - да заложат на безпартиен кандидат.

"Нормално е да има притеснения в една партия с повече от столетна история за човек, дошъл отвън, но мисля, че спечелих доверието на всички симпатизанти и членове на БСП, а и не само на тях. Срещам се с хора с широк спектър на политически убеждения, както и такива без убеждения и имам тяхната подкрепа", посочи ген. Радев.

Той коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган подкрепя Пламен Орешарски за президент, за да реализира сценарий "Орешарски" 2. "Това е отчаян опит на Бойко Борисов да върне политическия часовник назад. Аз обаче нямам партийна и политическа обремененост. Зад мен стоят хиляди хора и заради това имам гласовете на хиляди хора. Това, което каза г-н Борисов за мен е опит да спаси кандидат-президентската си кампания, която очевидно не върви добре.

Преди време, когато беше много уверен в своя резултат, той заяви, че ще подаде оставка, ако не спечели на първи тур. Сега явно г-н Борисов усеща, че няма да стане и вече пред него е дилемата дали да изпълни обещанието си на мъж или да се отрече от него. Когато той иска да се отрече, а той иска да се отрече, ще направи точно така, но трябва виновник. Дежурният виновник е г-н Орешарски".

На балотаж очаквам да получа подкрепа и от членовете на ДПС, и от членовете на ГЕРБ, и от тези на другите партии, заяви още ген. Радев.

"Срещам се с много хора, включително с членове и симпатизанти на ГЕРБ, които идват при мен и казват, че ще гласуват за мен", уточни той. Според него премиерът Борисов е допуснал грешка и е демонстрирал незадълбочени познания в Конституцията.

"Бърка президентските избори с парламентарни избори. Бърка един мажоритарен вот, какъвто е за президента и целенасочено се опитва да го представи за партиен вот", посочи той и добави, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева няма да има самостоятелност, защото е излъчена от лидерска партия.

Целият разговор с ген. Румен Радев за отношението му към Русия, Турция, оценка за управлението на президента Росен Плевнелиев и Георги Първанов вижте на сайта на телевизия Bulgaria on Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наивен старшинка....
30
2
 
2
 
! Отговори
Професор в Боколенд преди 7 години
Професоре, като ти видях минусите и ти повЕрвах!
29
11
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Единствено добро за България на тези избори е масово гласуване за Патриотите Каракачанов-Нотев като единствената двойка противоположна на Еврогейатлантическото братство.Радев -натовски възпитаник, Йотова - служителка на Сорос , който пороби цяла Европа с ислямистите. Това ли са вашите избраници, които не им пука за хората? Вижте му личния живот на този Радев и разберете какъв бардак очаква България с него. Приемането на парада на Гергьовден е най-малкия проблем ако и този е поредния щатски чехъл
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Радев има и поведението и ерудицията за поста, а не Цецка, която с надменното си държание само подчертава интелектуалния си дефицит
27
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Кеворкян:"Генерала може и юрист да стане,ама Цецка и за парашут на самолет не става"
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев поне ще изглежда на място, като приема Гергьовския военен парад. Дори не искам да си представям Цецка в тази роля, направо ще ме е срам да я гледам
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11"Той не мое самолета да вдигне, па тръгнал президент да става"-----------------А кака Цеца какво вдига? И по-добре да не го прави!
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен генерал Радев ми изглежда достоен човек, посветил е живота си в служба на България. Мисля, че заслужава подкрепа на изборите.
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кухият пенсиониран генерал само плещи това, което му е написала Нинова. Отказа се от дебат с Цачева, защото не знае какво да говори,камо ли какво да прави! Бил против санкциите срещу Русия! Значи подкрепя милитаристичното оцапано с кръв джудже! Не благодаря!Тук е България ! Не искаме поставен от Москва президент!
22
4
 
17
 
! Отговори
тррт преди 7 години
Дрътата куманизка Цачка Мамата главнокомандващ. Е, не е ли смешно, та чак позорно...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли са 40? И някой чете ли ги, ако е вярно.
20
7
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Видях Радев от близо -човек с присъствие.Висок,елегантен,с дрезгав с мъжки акцент глас.Излъчва спокойствие и увереност.Говори чисто и без а-а-а-,без да чете ,без да се запъва-мисълта му тече гладко и спокойно.Личност на лидер -точно това буди голямото безпокойство на Борисов - не е фалшив генерал,гордее се с изминалия си живот и нищо от миналото не го притеснява -значи няма зависимости.
19
4
 
17
 
! Отговори
внимание преди 7 години
Радев е на-доброто в момента .Подготвя се ТСВ.За нея говорят от всички страни .Тръмп и Клинтън ,Путин ............Трябва да се въоръжим и да чакаме нападение от Турция.
18
3
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Каракачанов е във властта-*** на Борисов значи гласуваш за Герб.Трайчо е във властта -значи гласуваш за Борисов и Герб. Какво им е самостоятелното и независимото,та те са част от настоящата власт -гласуват законите на Герб и подкрепят властта на ГЕРБ,е кое им е независимото .Дали ще бъде Цачева,Каракачанов или Трайчо всички са от сегашната власт т.е. Герб.Не го виждате това,не го ли разбирате,или омаяни от преказките им не схващате същността-ТЕ СА СЕГА УПРАВЛЯВАЩИ С ГЕРБ.И кое е различното?
17
2
 
13
 
! Отговори
я ,па преди 7 години
Каракачанов пък е зависим от Анкара.Първото си посещение било там ,защото според думите му Бг вече се управлявала от Сарая в Анкара.Тоест гласуваш за Карата и получаваш ГЕРБ и Ердоган .
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПрофесорПрофесоре, ако не си в час, то ще ти кажа, че точно селскостопанската авиация е една от най-сложните и напрегнати работи в света на авиацията.
15
3
 
10
 
! Отговори
Доцент преди 7 години
Професоре, изяж си дипломата.
14
17
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Гласуваш за Радев, получаваш Доган. Гласуваш за Цачева, получаваш Местан. Какво да избере ошашаваения и стресиран българин. Остават Тарайчо и Каракачанов. Другите са плява. Зад Трайчо седи и Корман, знаи отпада. Остава Каракачанката. Хубав, лош май е най добре за него, поне няма да е зависим от турските мекерета, Доган, Местан и Дал.
13
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо продължаваме да се излагаме.Ще направите президент една женица,която въобще не е наясно с геополитическите процеси които се развиват в света.Тя не знае че въоръжени сили ще управлява,мисли че ще управлява армия.Не знае езици,и пак ще я потупват по рамото като Борисов и ще я отминават,а на вечерите ще я слагат в края на масата да не им се пречи като си разговарят.Това,че се е издигнала до висок пост не означава интелигентност,образованост а агресивен кариеризъм.Но изборът си е ваш!!!!
12
7
 
21
 
! Отговори
й преди 7 години
Само да ви попитам всички ..В сложната и напрегната военна обстановка жена правист ли трябва да е президент или военен пилот. А помислете си .В случай на война Радев ще е на точното място .