Доизграждането на "Хемус" – абсолютен приоритет на кабинета

Ще се работи по цялото трасе, увери министър Лиляна Павлова
27 окт 2016 21:40, Красимир Ангелов
53
Доизграждането на "Хемус" – абсолютен приоритет на кабинета
Снимка: Булфото

Категоричен и безспорен топприоритет на правителството в най-близко време е доизграждането на автомагистралата "Хемус", заяви в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя посочи, че търгът за първия участък Ябланица-Боаза вече е факт - разглеждат се офертите и вероятно скоро ще бъде избран изпълнителят. Той трябва да започне работа по първия участък от 10 км.

По отношение на следващия участък - от Боаза до разклона Плевен-Ловеч, и след това - продължението за Велико Търново, също върви тръжна процедура, уточни Павлова, цитирана от БТА.

По думите й има готов идеен проект, като целта е да се направи вече конкретният технически проект и трасе, парцеларният план, за да се направи отчуждаването на земите. “Това се надявам да се случи през следващата година, защото, ако няма обжалвания, реално ще направим техническото проектиране и ще процедираме с областния управител и кмета, за да изберем най-доброто трасе”, поясни министърът.

Тя обясни, че се работи и по другия край на магистралата – за участъка Белокопитово-Търговище. “Целта е да строим от двете страни магистралата, да се срещне накъде при Търново, възможно най-скоро", допълни министър Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асфалтова икономика.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАГИСТРАЛИТЕ ГИ СТРОИ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ, ТОЙ Е СТРПОИТЕЛЯТ. БАТЕ ВИ БОЙКО Е САМО ЛАЙКАТА С НОЖИЦАТА.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44 Е, има и други българи, които не правят такива неща.Ти явно описваш себе си?
37
1
 
0
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 7 години
А отделно що като купите нова стара кола се чудим че само по ремонти влизаме? Ами ето - затова е било хубаво на времето - 2-3 лади по пътя - всички друсат - няма проблем и в Русия е така - но и там почнаха да се усещат - и грам сняг не оставят да се задържи през зимата по улиците в Москва или Ленинград - с камиони го извозват денонощно - що ли?Ами хората почнаха да се усещат - а ние си обичаме да си чакаме на опашки, да си пеем день победы и да си псуваме живота със менте ракия. Работа ни чака
36
0
 
2
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 7 години
До АнонименНие българите най-обичаме да мразим, да си плюем по пътя, да си хвърляме фасовете през прозореца - щото така ни е кеф, и явно затова и отиваме по запада на ометеното там да си плюем и да си псуваме будалите които са останали на мръсното в България. Е как да стане нещо нормално като никой не иска да си пази хубавото - а колко време от София за Варна или Силистра пътувате - а - 7 или 8 ч? И колко ограничения на скоростта сте спазили и колко пъти си мигате с фарове за полицаи ?
35
1
 
1
 
! Отговори
Хемус - браво, кога? преди 7 години
Доизграждането на "Хемус" абсолютен приоритет на кабинетаТака и трябва да бъде. Сега да видим кога ще завършите магистралата.
34
4
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Куку, червените!!! АМ "Хемус" наистина се строи от повече от 40 год и за периода до 1989 стигна до...Правец. Случайно да знаете на кого е родно място? Случайно да знаете защо е прекарана през Витиня, а не през Арабаконак, например? И защо струваше два пъти повече от Тракия и беше с три пъти повече съоръжения и повишена трудност? Бате ви Бойко и Лилето не са били родени, когато е започнал строежа...ама вие си плюйте, живота съществува от...27 години, преди това е имало само ангели
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се чудят как да си спасят проваления мандат. Като дойдоха на власт пак това им беше приоритет... след 20 г сигурно пак същото ще плямпат.
32
5
 
6
 
! Отговори
С изявлението си... преди 7 години
доказва, че ГЕРБ са напечатали бюлетините, подготвили общественото мнение чрез социологическите агенций. Фирми на Пеефски ще усвоят парите и ще си ги делнат с ГРОБ
31
7
 
9
 
! Отговори
Гана Скарлатова преди 7 години
Предизборни лъжи на издънка от комунистически род.НЕ ВЯРВАЙТЕ БЪЛГАРИ.ПРЕДИЗБОРНА ЛЪЖА.
30
3
 
12
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Тя Хемус така си се е строяла винаги. Ударно преди избори :) Не сериозно ако тая магистрала се завърши до 2020 ще се прекръстя на Хасан Бойков Бин Лилянов Бин Доган Бин Муса Бин Халил Ал Осман
29
1
 
12
 
! Отговори
124 преди 7 години
Тази магистрала не я ли строят от 40 години ?
28
1
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Знае се от специалистите в бранша, че най-големите злоупотреби са в строителството. А супер-кражбите са в ремонтите!! Там "куче влачи-диря няма" ! Така че "вервай народе". За това си ги избрал-те крадат и да те лъжат ! Няма "не искам", няма "недей"! На г-жа Павлова ще повярвам, само когато направи винетката 200 лева и обнови пътя Ст.Оряхово- Гроздьово - Варненска област! Познайте кое ще изпълни веднага !?!?!?Русе-Бяла-Търново и Варна-Бургас лекичко ще ги разширим,т.е. ремотираме! Няма трафик!!??
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборната Победа е сигурна на 100 % . Ние това го знаем и без тази допълнителна информация .
26
3
 
9
 
! Отговори
някой преди 7 години
2076 година-магистрала Хемус е почти готова,започва работа по магистрала Черно море....
25
3
 
15
 
! Отговори
е - ник преди 7 години
Ами парите от винетките? Кога ще ги връщате? Има ли останало още нещо, за което не сте се сетили - да го оплюскате...
24
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
А откъде пари, от нашия джоб ли?
23
2
 
11
 
! Отговори
Абсолютем приоритет преди 7 години
е пътните фирми-касички да имат постоянен приток на свежи пари от обществени фондове, за да се отчитат навреме на "приоритезиращите". Кого мислиш, че заблуждаваш, *** ***?! Асфалътът не успява да смени цвета си и още топъл, топъл започвате да го ремонтирате. Ама и най-ачлните и с голямо гърло накрая се задавят!
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборни трикове
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетке благодаря, ако я правите като Тракия мерси! По дясната лента в посока Бургас вече сериозно не може да се кара защото е на вълни а дупките са вече в изобилие!А на пролет след снеговете незнам!!