ГЕРБ vs. опозицията заради поведението й към мигрантите

Евродепутатите от БСП и ДПС били "За" насърчаване на имиграцията
Обновена: 28 окт 2016 10:33 | 28 окт 2016 10:30, Камелия Цветанова
26
ГЕРБ vs. опозицията заради поведението й към мигрантите
Снимка: архив, Reuters

ГЕРБ нападна остро опозицията заради поведението им спрямо мигрантите.

Повод за това стана приетата от ЕП резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа.

Оказа се, че евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български представители, които са подкрепили спорната резолюция, приета с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се".

„Защо БСП непрекъснато плашат хората, че правителството не се справя с бежанския проблем и България ще бъде залята от мигранти, след като подкрепят такава резолюция“, попита реторично Галя Захариева от ГЕРБ.

Тя посочи, че в документа се казва, че "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".

В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.

Според ГЕРБ не може евродепутатите от левицата хем да подкрепят такава резолюция, хем да насаждат напрежение и страх в обществото заради мигрантите.

Захариева обвини социалистите, че са част от организирането на протест в ямболското село Бояново, където ще бъде открит бежански център.

Тя призова кандидатът на БСП за вицепрезидент и евродепутат Илияна Йотова да отговори на хората в Бояново защо представителите на левицата в ЕП са подкрепили резолюцията за миграцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И националистите като всички останали всичко е борба за власт на никои не го е грижа за народа
20
0
 
3
 
! Отговори
Тангра преди 7 години
Аз оттук нататък няма да гласувам за никакви други освен за НАЦИОНАЛИСТИ, та ако ще да са и най-лошите националисти.Все пак е за предпочитане пред евроатлантици -предатели!!!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Най-трудните избориИ коя е тази личност която НЕ Е ПРОДАЖНА? Кажете, че и аз да гласувам- да не би да е Марешки? Или Трайчо с арабите в Катар?
18
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
Брато , не му обръщай внимание на тоа шемет! Поставя рекорд - 67 червени ръчички!Те г'ведата няма да свършат - тролпровокаторчетата също
17
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
като предпочиташ да си ги поканим по селата,покани си ги първо у вас.ей така,да видя една чаршафосана с 4-5-6 чавета и мъжа и с мачетето да стои над главата ти /или в кревата на дъщеря ти/,и после ще си говорим пак.
16
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 20 преди 7 години
Сладур това не е миграция - това е вражеска инвазия!!! 4 000 000 тарамбуки за 1 година , и 1 000 000 африканци! За има няма 1г. И това е само началото! Европа издъхва под непосилния напън да поеме средновековници, и неандерталци.Да ги обслужва, пои, и храни!Колко още да поемем - цяла гладна Африка, и сите араби?Ти ли ще ги храниш?
15
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Много сте деазнещи с тези клишета за простия народ. *** нали и тя е от народа?
14
1
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Те не само са я подкрепили,но не знаели какво пише. По ТВ Европа ги питаха за деклрсцията и никой не знаеше какво е пифписал, тепърва щя да чете и подписали , за да не се делят от ПЕС. Абсолютно съветска работа.
13
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Бат ви Бойка си знае работата - за начало 700 000 тарамбуки ( всеки 7ми ще е такъв) после още милион....и накрая ДуПиСе с парламентарно мнозиство! Така де инфраструктурата у нас е готова...накъдето и да се обърнеш джамия! И тцъ - това не е борени на демографска криза - простичка смяна на народа е! Ама на него кво му пука - той човека къщи в Испания на метресите купува....подсигурил се е за още 4 поколения малки пожарникарчета напред! Кът си свърши работата..кът натрупа 2рия милиард - и друм !
12
0
 
8
 
! Отговори
политическа проза преди 7 години
някои май са проспали последните 30 години, или още не са били родени.герб сега са на власт в коалиция, като станат опозиция - ще си разменят позициите и репликите с дупликите по голяма част от темите.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GERB sa nacionalni predateli.
10
10
 
15
 
! Отговори
Палячо ГРОБ преди 7 години
Значи, според глупаците от ГРОБ, БСП са комунисти, защото те не искат имигранти и всички, които пишат, че са са против имигрантите са комунисти! Ами проститут..те от ПФ ( партньори на Бай х.й ), какви са? Те са още по-крайни, но за тях нямат забелжки!!! *** народ!!! Просто управление!!!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май сопата ще играе върху политицити от партиите на статуквото-БСП,ГЕРБ,ДПС...
8
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 7 години
До АнонименИзводът от казаното от вас е ,че Прокопиев е над Борисов. А Борисов твърди ,че над него няма никой. На кого да вярваме?
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Е ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТ ОЛИГАРХА ПРОКОПИЕВ. КАКТО И МИНИСТРИТЕ НА ГЕРБ.ВПРОЧЕМ ПРОЕКТЪТ ГЕРБ СЪЩО Е НА ОЛИГАРСИТЕ.
6
1
 
28
 
! Отговори
Най-трудните избори преди 7 години
Ще бъдат най-трудните избори, няма да гласувам за Цачева, Радев - заради Йотова и Соросгейт, Патриотичния фронт, ДПС, ДОСТ, Калфин, АБВ, Дончева, Трайков. Този път ще гласувам за личност - независима, която е доказала, че не е продажна, и не фигурира дори като кандитат в социологическите проучвания. Всички участвали досега в политиката не трябва да бъдат избирани. Моментът в БГ е исторически важен (СЕТА - мигранти), избора ни за президент ще определи дали БГ ще я има на картата след 20 г.
5
1
 
20
 
! Отговори
Соросгейт преди 7 години
Не е случайност, че вицето на Радев е г-жа Йотова, която според уики фигурирала в списъка приятели на Сорос, това журналистическо разследване го излъчиха по ОРТ. Кои интереси ще защитава генерал Радев - уважавам го като човек, но натиска върху него от Йотова ще бъде голям и няма да издържи. Същото е и с обединените патриоти, които цяла година плюха ГЕРБ, накрая станаха приятели. На тях им се плаща да оберат патриотичния вот. Ще гласувам за личност, която е чиста, неучаствала в управлението на РБ
4
71
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред демографски чисто изчезване, предпочитам демографски нечисто съществуване.По-добре бежанци да се заселват трайно, от колкото празни села и градове.
3
5
 
49
 
! Отговори
художника преди 7 години
БСП-ДПС : Двуличници, кариеристи и популисти !!!
2
1
 
47
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
"миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие"Да, за устойчиво развитие на заемите, за да може олигарсите да живетят по-добре. Обикновенните хора - кучета ги яли.