Големият въпрос: Кой кого ще подкрепи на балотажа?

Говорят Каракачанов, Марешки, Трайков и Карадайъ
7 ное 2016 08:00,
31
Големият въпрос: Кой кого ще подкрепи на балотажа?
Снимка: архив, Булфото

След като стана ясно, че петият президент на България ще бъде избран на балотаж на 13 ноември между кандидата на БСП ген. Румен Радев и този на ГЕРБ Цецка Цачева, се появи големият въпрос - кой от двамата ще подкрепят останалите претенденти, които отпаднаха от битката за "Дондуков" 2.

Каракачанов: Пазарлъци не правим, нямаме намерение да призоваме никого

"Пазарлъци не правим, нямаме намерение да призоваме никого", каза в НДК Красимир Каракачанов, който остана трети в битката за "Дондуков" 2.

Още по темата

"Имаме намерение да задаваме въпроси и според отговорите, които могат да бъдат публични и през патриотичните телевизии в България хората ще разберат кой какво мисли", коментира той и допълни, че в зависимост от отговорите на кандидатите, хората биха могли да ги припознаят.

"Аз съм го казал още в хода на кампанията. За нас гласуваха хора по съвест. Вие как си представяте ние да се видим в ролята на чобани и да призовем хора, които са гласували от сърце и душа, да кажем Гошо или Пешо е по-добър", заключи воеводата.

Марешки: Лично аз бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев

Гласът на бизнесмена Веселин Марешки на балотажа ще бъде за вицето в двойката на ГЕРБ адмирал Пламен Манушев.

"Във флота има правило - че капитанът последен напуска потъващия кораб. Явно в авиацията не е така - командирът на самолета се изниза първи по терлици, когато той започва да пада. Затова лично аз бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев. Манушев пред Илияна Йотова", коментира той на пресконференцията си в изборната нощ, след като зае четвъртото място в класацията на претендентите за "Дондуков" 2.

Марешки призна, че гласува за Манушев без отвращение, а претендентът за президент Цецка Цачева е част от екипа му.

"Хората, които ме подкрепиха, не са безмозъчно стадо мекотели или купа нишесте, която да лашкаме в една или друга посока. Всеки, който ме е подкрепил, има глава на раменете си и да избере кого да подкрепи на втория тур", заяви бизнесменът.

Трайков: Не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа

Кандидатът за президент Трайчо Трайков обяви, че на предстоящия балотаж категорично няма да подкрепи ген. Румен Радев.

Той обаче се изправи срещу лидера на СДС Божидар Лукарски, който обяви, че подкрепата им отива за кандидатката на ГЕРБ.

"С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото", написа Трайков във Facebook.

Карадайъ: Избирателите на ДПС искат промяна

Централното ръководство на ДПС няма да влиза в преговори за подкрепа на кандидат за президент на балотажа. Това каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Избирателите и активът на ДПС смятат, че има нужда от промяна в страната.От тази гледна точка смятам, че това, което очакват избирателите ни, те ще го направят на втория тур, така че това, което се очаква от тях, да получи резултат", отбеляза партийният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Въло преди 7 години
Нали Марешки щял да подкрепи този, за когото са гласували по-малко роми. Ха сега да видим- Баба Цола, пардон Цецка е обрала цвета на ромския вот. Кога да чакаме аптекаря да си промени нагласите от възхвала на адмирала и началника му?
20
2
 
6
 
! Отговори
Дейвид преди 7 години
Колко трябва да си *** за да подкрепяш Герб и всякакви десни мижитурки. Бати измеслиняците.
19
2
 
10
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Много смешно е дето ГЕРБ се имат за десни! Че те са по-леви и от комунистите! А русата гарга просто "избива рибата" и всичко в мен!!
18
1
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Що за избор ще това м-у настоящ и бивш комунист?!
17
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Марешки категорично отсече, че ще подкрепи онзи, за когото са гласували по-малко роми. Най-малко той ще тръгне да им дава дарения, защото една от целите му в политиката е да отърве от тунеядци работещия, инициативния, градивния гражданин на България. Сега се опитват да изкарат, че *** били подкрепили Цеца.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Глaсувсйте зaДа, ама аз си спомням как по Станишево време вие приехте на "Позитано" 20 представители на гей-организация. По телевизията показаха кадри от тяхното посещение в червената централа.Цяла София знае също така, че обратните си имат клубче, което е долепено до вашата сграда на "Позитано".Та не ми се прави на не знам какъв. Наближат ли избори, коалирате се с кого ли не.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие нас избирателите ни смятате аз Безмозъчни същества и си мислите че ще слушаме какво ни говорят нашите Кумири.Аз гласувах за Марешки и въпреки че същия каза че ще подкрепи Цецка аз нея-НИКОГА НЯМА ДА ПОДКРЕПА!!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
общият сбор на трите формации - НФСБ, Атака и ВМРо и със 150 000-200 000 гласа по-малъко от полученият брой гласове, т.е. има почти 200 000 нови гласда за Обединени патриоти.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 милиона и нещо гласували, от които всички ромски, дост и дпс гласове със сигурност не са отишли за каракачанов. хайде социолозите да коментират,а?
12
22
 
19
 
! Отговори
До в Германия преди 7 години
Айде моля ви се, стига глупости! Той защото ген Радев, при един глобален конфликт или заплаха за националната сигурност лично ще подкара двата МИГ-а , които понастоящем могат да излетят и като един супермен ще свали 20-30 ескадрили, както и ще унищощи зенитните установки на врага. Нека бъдем честни - единственото, което ще направи ген Радев, ако бъде ибран е да пречи на което и да е управление, освен на това на БСП!
11
31
 
21
 
! Отговори
Мислител преди 7 години
До Shark След като не съм гласувал за Радев на първи тур ще направя всичко възможно той да не спечели за да не ме е срам от децата ми.
10
0
 
40
 
! Отговори
И какво? преди 7 години
Не мога да разбера защо се преекспонира темата кой кого ще подкрепи. изборът е на хората, не на партиите. престанете да се отнасяте с нас като с безмозъчен електорат, който може да бъде накарам да гласува както вие искате!
9
6
 
43
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
от снощи гербаджиите нещо се опитват да ни плашат, затова ще гризнат вота
8
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАРЕШКИ РАЗДАДЕ МНОГО ПАРИ НА РОМИТЕ В МАКСУДА, ЯЗЪК, ВСИЧКО ОТИДЕ НАХАЛОС.КАРАКАЧАНОВ ПОЛУЧИ МОЩНАТА ПОДКРЕПА НА АТАКА, ЗАТОВА ПОЛУЧИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ.
7
37
 
13
 
! Отговори
До Shark преди 7 години
Аз гласувах за друг кандидат, но на втория тур пред безличен бесепар ще предпочета по-малкото зло. Пак че балотажът не е Петното-Пищова като в САЩ, че тогава щеше да е още по-трудно
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези своите избиратели за съвсем мал***умни ли ги имат, че да разчитат, че щом шефчето каже Цацка и всички ще скокнат да гласуват на нея? Какво ще рече "моите избиратели ще подкрепят Х"? Твоите избиратели толкова ли са кухи ***, че си нямат мнение?
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красимир Каракачанов се е изказал най-коректно. Можеше и да добави, че във втория тур влиза вече като изгубил битката и като един обикновен гласоподавател, както междувпрочем и всички останали кандидати. Карадайъ гледа да натрупа дивиденти с изказвания, ясно е, че техният електорат няма да е подучен за кого да гласува. Гласовете на Марешки и на Трайков отиват за Радев на 100%.
4
5
 
43
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
Герберугите щели да стягат редиците? Демек ще стягат простофилите и ромите! Ми тая разпасана команда стягали се? Ахахаха, нещастници!
3
4
 
44
 
! Отговори
една преди 7 години
Гербавите са пътници. Как пък не го разбират тези прости хорица?
2
4
 
60
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Радев ще успее сам! Хич не му предлагайте подкрепа, защото ще го дискредитирате! Той има нужда САМО от подкрепата на народа, и ще я получи! Задачата на останалите е да осигурят НОРМАЛНИ избори !!!!!!