Преди решителната битка: Радев и Цачева в борба за 1,6 млн. гласа

Гласовете за Каракачанов и Марешки – най-желаната подкрепа
153
Преди решителната битка: Радев и Цачева в борба за 1,6 млн. гласа
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Над 1,6 милиона гласа ще трябва да се разпределят между Румен Радев и Цецка Цачева на балотажа за президент. Само за сравнение разликата между двамата кандидати е приблизително 130 000 гласа, сочат все още неофициалните данни от първия тур.

Още по темата
Какво показват сметките до момента? Приблизително около 540 000 са най-желаните гласове за балотажа. Това е подкрепата, с която кандидатпрезидентската двойка на Обединените патриоти Красимир Каракачанов и Явор Нотев, зае третото място. Лидерите на ВМРО, НФСБ и "Атака" обаче засега отказват ясно да вземат страна в битката Цачева – Радев, а кого ще изберат техните гласоподаватели засега е трудно да се предположи, след като електоратът на трите патриотични формации е доста разнороден, отбелязва “24 часа”.

Също толкова несигурни при разпределението изглеждат и близо 400 000 гласа за Веселин Марешки. Независимият кандидат вече заяви, че лично той предпочита адмирал Манушев пред генерал Радев, но електоратът му доста разнороден и е твърде сложен за прогноза.

От тук надолу сметките изглеждат по-ясни. Повечето от приблизително 213 000 десни гласа би трябвало да отидат за Цачева, след като Реформаторският блок (без ДСБ) й декларира безрезервна подкрепа. Не е ясно обаче колко от тях са на симпатизанти на Радан Кънев и колко от тях изобщо ще гласуват на балотажа, отбелязва изданието.

Единствените гласове, на които ген. Радев пък може да разчита със сигурност на този етап, са тези на ДПС, които на първи тур засега са около 236 000.

Макар и от АБВ засета да не обявиха ясна позиция за балотажа, по всяка вероятност по-голямата част от 119 000-те гласа на партията на първи тур ще отидат за Радев. Татяна Дончева също не е взела ясна страна в битката Цачева – Радев, като борбата е за нейните около 66 000 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петтима от моето семейство ще гласуваме за Цачева, защото е прагматичният избор. Мястото на военните е в армията, не в политиката. А като гледам кръга около този радев- нинова, йотова, овчаров, гергов... Не му вярвам на нито една дума.
89
2
 
6
 
! Отговори
Беркут преди 7 години
Всеки нормално мислещ човек би гласувал за Румен Радев.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 681Явно предпочиташ червенокоси херма_родити.
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За дезертирал генерал на гласувам.
86
1
 
1
 
! Отговори
платена реклама преди 7 години
Гласувайки за Радев, гласуваш против статуквото ГЕРБ-БСП-ДПС! Тези, които са написали тази глупост, дори не са си дали дори труда да погледнат в тълковния речник.
85
0
 
6
 
! Отговори
681 преди 7 години
Тази на снимката отдясно баба яга ли е ,нямам намерение да гласувам за херма__родити...
84
0
 
7
 
! Отговори
платена реклама преди 7 години
Гласувайки ДА за комуниста Радев, гласувате НЕ за комунистката Цачева!
83
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАЙДЕНОВВ неделя ще видим товарищ. Гласуваш за Радев-получаваш Корнелия на Доган!
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАЙДЕНОВВ неделя ще видим товарищ. Гласуваш за Радев-получаваш Корнелия на Доган!
81
1
 
10
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
Няма никакво съмнение че следващият президент се казва Румен Радев. Във всички анкети и проучвания които в момента вървят в интернет-пространството, генерал Радев води убедително, с 50-60%, мнооооого преди уродливата баба. btv.bg, novatv.bg, ***.bg, sega.bg, marica.bg, dir.bg, pan.bg и мноооооого други. Коментарите са просто излишни. Честито, господин президент.
80
1
 
0
 
! Отговори
Ха... преди 7 години
за РЕВОЛЮЦИОНЕРАКАТО ГО ТУРИШ НА ЦЕЛИЯ ЗАПАД.....ШЕ ЖИВЕЕШ ЛИ ПО- ДОБРЕ,ЩАСТЛИВО И БОГАТО...??!!/..или само така си мислиш.../КВО ТЕ КАРА ДА МИСЛИШ ,ЧЕ ОНИЯ от ЗАПАДА-- ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ ЗА ТЕБЕ...ха,ха,хааааааааааа
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този генерал щом излиза от търбуха на троянския кон е толкова НАТовски колкото Доган е българин !
78
8
 
6
 
! Отговори
Наско преди 7 години
Много сте заблудени да мислите, че Радев е добър избор. И двамата са марионетки. Избор няма. Не се вълнувайте толкова от тези национални предатели, а погледнете себе си и вземете живота си в свои ръце. Разчитайте предимно на себе си, а не на продажните политици. Всички ви лъжат. Осъзнайте се. Явно от настроенията Радев ще спечели, но това няма никакво значение. Животът ви зависи преди всички от вас самите. Не си хабете енергията по тези кукли на конци.
77
0
 
5
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 7 години
е достатъчна да реши човек кой от двамата заслужава доверие
76
3
 
8
 
! Отговори
МАД преди 7 години
ЕЙ пъпка жестоко се лъжеш Тоеа че БСП стой зад гърба на Генерала не узначава че е комунист
75
1
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
Човек съди по себе си. На база на това твърдение съм сигурен в резултата от балотажа, защото аз и жена ми не сме гласували на първи тур, а сега ще дадем глас. За кого, ще попитате. Ами питайте! Цецка беше до тук!
74
2
 
5
 
! Отговори
иванасен преди 7 години
Изчезна коментара ми в който написах,че Бойко и всички около него ще предложат за еврокомисар Искра Димитрова Михайлова-Коларова,която е евродепутат от ДПС..Какво мислите?Отново моля да не се караме и обиждаме.Те-Бройко,габонката Кунева,Пепи хубавеца,К/у/рнелия,Гоце,господин биин,патриотарите само това искат,и после ще ни яхнат още по-добре.
73
2
 
13
 
! Отговори
МАД преди 7 години
НЕ МАХАЙТЕ КОМЕНТАРА КОЙТО КОМЕНТАР НЕ ИМ Е УДОБЕН ГО ПРЕМАХЕАТ АЗ СЪМ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЯРВАМ В НЕГО А относно турци, Ц_И_Г_Н_И и мигрантите по-ГОлям ПРЕДАТЕЛ ОТ БАЙ Х_Й (БОЙКО БОРОСОВ)- БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДАТЕЛ И *** НЯМА ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА И ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ СИ ЗАБИЕАТ САМИ НОЖА В ГЪ_ЗАСЕТЕТЕ СЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПОКАЗАХА КАК БОЙКО БОРИСОВ КОЗЕРИВАШЕ НА ЛЮТВИ МЕСТАН
72
0
 
7
 
! Отговори
Некви БАБИ преди 7 години
президенти са общото м/у България и САЩ
71
1
 
2
 
! Отговори
иванасен преди 7 години
До иванасенмоля да ме извините Искра Михайлова Коларова е член на ДПС-Движение за права и свободи.. и евродепутат от тази партия-ДПС