Горанов към БСП: От богатите се взима трудно

Финансовият министър в оставка защити пропорционалното облагане
Обновена: 18 ное 2016 12:47 | 18 ное 2016 12:27,
167
Горанов към БСП: От богатите се взима трудно
Снимка: Булфото

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов отхвърли тезата на БСП, че при връщане на прогресивния данък средната класа ще запази облагането си, а държавата ще взима от богатите.

Още по темата
"БСП най-добре знаят колко трудно се взизма от богатите. Богатите и сега плащат повече от бедните, за мен пропорционалното облагане е най-справедливото", каза той. 

Горанов коментира възможностите за промени в бюджета преди второто четене. Проектът бе приет от депутатите на първо четене днес. "Не бихме подкрепили промяна на данъчния модел, нито увеличаване на пенсиите, което е неприемливо от гледна точка на пенсионния модел", каза отново той. 

Финансовият министър в оставка е оптимист, че България ще плати навреме задълженията си към Русия за оборудването на АЕЦ "Белене". Срокът, в който трябва да направим плащането без лихва изтича на 15 декември. 

"Оптимист съм, че ще получим в сроковете, в които подписахме споразумение с руската страна, разрешение от ЕК за допустимост на това плащане. В този смисъл се движим в добро темпо. Вярвам, че ще разплатим в сроковете", каза Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
3
 
! Отговори
tz преди 7 години
Аз пък искам да въведе някой разплащане само през карта,за да видим как някои ще работят и ще се осигуряват на 420 /минималния праг/, а останалото ще получават кеш и се броят за социално слаби, а други получавайки 560, но осигурявайки ги на всичко, според държавата са по-богати.Защото и сега имам познати взимащи помощи, с доход под минимума според документите,но получаващи на ръка поне още толкова заплата.
130
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "пенсионер": Не си спомняш точно: Плоският данък беше въведен по време на управлението на тройната коалиция по настояване на икономическият екип на НДСВ. Министър на финансите по това време беше Орешарски. А БСП плати политическата цена за неговото въвеждане на следващите парламентарни избори. Плоският данък има предимства, но има и недостатъци, той е социално несправедлив. Показателно е, че най-богатите държави не го прилагат.
129
1
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До 2233Доколкото си спомням плоския данък беше въведен от Р.Гечев при управлението на БСП.Сега понеже предстоят парламентарни избори,комунистите почват да промиват мозъка на ''раята''без да помнят какво са правили преди.Лесно е да обещаваш нещо след като знаеш че не можеш да се върнеш на власт.Не приемат бюджет който ще вдигне мин.заплата и заплатите на учители,лекари и др.Това ли е грижа за народа?
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден. 2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава. 3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
126
1
 
4
 
! Отговори
Забелязах преди 7 години
До На бас че(157)По цял свят гледат да плащат най-малко възможното. И работодателите, и работниците. Последните в магазина.
125
2
 
17
 
! Отговори
На бас че преди 7 години
След 10-15 години същите тези богати българи ще плащат големи заплати,ако има все още някой да работи.БГ работодателя тип Бай *** е умиращ вид.
124
1
 
22
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Богатите в БГ са най-обикновени крадци и измамници,затова биват измествани от чуждите бизнесмени.
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам чувам овце. Мога да ти предложа мазната опашка,евтино!Пич!
122
15
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Имам въпрос към Днешните Работници - ако работите днес на 460 лева минимална заплата , колко пенсия очаквате след 20-30-50 години ?Не е ли време да се промените и вие и родителите ви , и близките ви ?Защо не изкарвате продукт който се продава на пазара на труда , да ви вдигнат заплатата , да ви плащат по- висока осигуровка за старини ? Станете по-дисциплинирани и мислещи , другото идва само .
121
1
 
18
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 7 години
Така ли бе Мерзаве.ц.Значи от бедния Български Бизнесмен с дребния бизнес взимаш лесно но от богатите картели и Чуждестранни инвеститори се взима трудно.Не е трудно а невъзмохно за твоите възможностти!!!Опропасти българия.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ОМРЕШ!!!
120
2
 
3
 
! Отговори
брадатчесъноядец преди 7 години
Да ама аз знам как да бръсна костенурка.Мога да споделя.Много е лесно.
119
1
 
17
 
! Отговори
Дявола преди 7 години
Така е защото богатите са свикнали само да взимат !А бедните само да дават !А истината е по-средата някъде .Компромиси плащане на данъците и взимане на по-малки ,но сигурни печалби.Така и бедните работници ще са доволни от шефовете си .
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи щом е трудно,дай от бедните да зимаме *** двойно,че е лесно.Хм ми дай да трепем болните,че е по лесно да убиеш човек отколкото да го излекуваш и т.н.Тос май е от богатитее,или верен слуга,добре заплатен
117
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за тези думи трябва да е аут от политиката
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От богатите се взема трудно , защото те имат задължението да носят куфари с пари на Свети Петър .
115
1
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Но от бедните се взима лесно, нали Владко ти го умееш това най добре
114
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонименнякой политик да е бил в затвор
113
2
 
0
 
! Отговори
Xrap преди 7 години
O, kakva jega ste zagreli .... za 5 stotinki! :-)Izlezte na obstonaroden meeting po plostadute s plakati v racete da iskate 12 000 euro na godina neoblagaem dohod, kato ste meraklii, de! Kajete na sveta kakav vi e problema! :-)Akl ne si poiskate, nema da vi dadat! :-) o-oone! :-)
112
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пенсионера 150 лв, на заслужилия ром колкот поиска. Те ти популизъм, от де намирате парите за ромите? Как се смята кое е печалба и кое е загуба, то такива термини в бюджета няма!