ГЕРБ ще подкрепи ПФ, но: Да си определят техен премиер!

По думите на Цветан Цветанов ГЕРБ не желае министерски кресла
29 ное 2016 19:52,
79
ГЕРБ ще подкрепи ПФ, но: Да си определят техен премиер!
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

"От днешните консултации при президента станаха ясни възможните варианти за излизане от политическата криза. Получавайки мандат за съставяне на правителство, ГЕРБ ще го върне. От БСП заявиха, че ще направят същото и ако Патриотичният фронт получи мандат, ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят, но да не е от ГЕРБ и министри, които те определят", заяви Цветанов. 

Още по темата

По думите му президентът е този, който ще прецени на кой да връчи третия мандат.

"Бойко Борисов е изключително ясен в това, което е заявил. Той би бил премиер на правителство, което е създадено само с мандат на ГЕРБ. Така че всички спекулации и твърдения "че той ще се върне на власт от задния двор" трябва да отпаднат", заяви още Цветанов. 

Запитан дали ГЕРБ ще иска министерски постове, Цветанов отговори: "Не, на този етап". 

"Имаме морален ангажимент, защото връщайки се 2 години назад, когато водихме преговорите за съставянето на сегашния кабинет, тогава всъщност имахме коалиционно споразумение с РБ, а ПФ без да участва във властовите позиции, подкрепяха правителството. Имали сме тежки преговори, но в общи линии се стремяхме да имаме тази стабилност, която имаме днес и в която оставяме държавата, защото предстои гледането на бюджета за 2017 г., който е по-добър от 2016 г.", допълни той.

За предстоящото председателство на България на ЕС от януари 2018 г., Цветанов заяви, че ако влезем в политическа криза или имаме проблеми в управлението в средата на 2017 г., това означава, че трябва да откажем председателството, защото няма как да се подготвим.

"Втората половина на 2017 г. ще е най-съществената за подготовката за председателството и ако ние минем през едни предсрочни парламентарни избори, надявам се, че в края на април, началото на май ще имаме и ново правителство и ще може действително да се изпълнят всички ангажименти, които са продиктувани от реализирането на председателството", каза още Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 72: И какво общо има тук Северна Корея? Ако проблема ти е бевшата БКП, там е членувал и бат'ти Бойко. и още доста политици като него.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да е правителството ще е в пъти по-добро от такова на БСП.Това е 100% сигурно,грешка няма !На тези които не им харесва да заминават за Северна Корея.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е удобно - хем стоиш в сянка, не си министър-председател, хем всъщност управляваш без да си гориш пръстите, защото ще имаш машички - новата коалиция КОКАЛ
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОСТАНАТ ВЪВ ВЛАСТТА.АКО ПОДКРЕПЯТ КАКВОТО И ДА Е ПРАВИТЕЛСТВО, ГЕРБ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕГОВАТА ДЕЙНОСТ И ОБИРАТ НЕГОВИТЕ НЕГАТИВИ.
60
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Т.н. патриоти са на път да влязат в братската прегръдка на Бойко. И други минаха по този път и вече ги няма в парламента. Бойко, като изпечен банкянски хитрец, хем уж ще ги подкрепя, хем постоянно ще повтаря, че ГЕРБ не носи отговорност за нищо и ще ги чака да се смъкнат надолу на следващите избори.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров премиер, Каракачанов военен министър, Симеонов министър на МВР.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва правителство което да забрани герб и подобните му за да дойде време за промени към по добро.с тези обирници нищо не става
57
1
 
2
 
! Отговори
vsk преди 7 години
До *** OFПростако, който се мислиш за умен, "*** of" се пише "*** off"!
56
0
 
7
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Това не е нищо повече от правителство ГЕРБ 3 в сянка. Щом ще се запазват "работещите" министри от това правителство, които са от РБ-то и ГЕРБ-а, с техните солидни геноцидни политики, няма как да се поверва, че ГЕРБ ще има просто една клатикурна длъжност в Парламата да създава кворум и да гласува или не.Явно им се искат улични вълнения и революции, на г-дата, тая зима. Иначе Сидеров може да развява Харманлийският флаг на страха, но вервай ми Сидеров, има нещо по-страшно от това, а то е да излезем и да те обръснем на сухо на жълтите павета. Знаеш ли какъв дебел и жилав дрян си отсякох от един
55
1
 
15
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
Втълпяват ни всички медии, че сега било безвластие при действащ парламент и правителство в оставка. Господа и ти др. Борисооф вие сте длъжни да изпълнявате своите правомощия до съставяне на ново служебно или друго правителство, а не да абдикирате от властта. Заплашвате ни с мигрантите и хаос в страната. Вие сте тези , които се опитвате да го организирате. Спрете се. И без Герб държавата ще тръгне напред, не сте незаменими , но сте опасни с вашите действия. Не работете "след мен и потоп", че ще
54
0
 
14
 
! Отговори
Няма спасение преди 7 години
Пачаври!
53
19
 
4
 
! Отговори
off преди 7 години
Томислав Дончев за премиер и 3 вицета ГЕРБ, ПФ,РБ и успешните министри това е формулата всичко останало е батак.
52
2
 
26
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Готвят ни пак да ни управлява Цецо Шлиферан и Буда. Излизайте на протести, не чакайте !
51
1
 
23
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
СЪС СТАРИ К****И НОВ БАРДАК НЕ СТАВА.....ИЛИ ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. ...ПОЧНАХА СЕ ПАК ЧАЛЪМИ И ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ...НЯМА КОЙ ДА ВИ ЧАКА ВАШ'ТА МАМА....САМО ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА....ВСИЧКИ СПИРАМЕ...ЛЕТИЩА,ФАБРИКИ,ГАРИ...УЧРЕЖДЕНИЯ....ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА...ЗАЩОТО ПАК,ДОКАТО УМНИТЕ СЕ НАУМУВАТ ЛУДИТЕ ЩЕ СЕ НАЛУДУВАТ.....
50
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брао Бойо, пак ги насмете!
49
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата много се лакоми за кокала, но накрая с тоя оглозган кокал ще му бъде разбита кратуната. Натам върви работата.
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как не желаете.В.Симеонов вече подреди кабинета и то с вашите министри.Не се прави на умрела лисицаИ ББ каза,че ще ги подкрепите.КОЛКО ви струва тази подкрепа?
47
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАШНО ЛИЦЕМЕРИЕ. ПАК ЩЕ УПРАВЛЯВА ГЕРБ, СЪЩИТЕ МЕНЕСТКРЕ, САМО ТИКВОНЕКЪТ ЩЕ СТОИ НАСТРАНИ И ЩЕ СЕ ПРАВИ, ЧЕ НЕ УЗАСТНА.ЗОР СЕ ПУЩА ТЛЪСТИЯ КОКАЛ, НЯМАТ НАСИТА.НО НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА.
46
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия пак си промениха мнението
45
1
 
12
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До РХ Защо не се скриеш някъде в хралупата.